U2 & Green Day maken samen single

u2gd
Twee giganten slaan de armen ineen voor muziekmakend New Orleans. U2 en Green Day hebben het nummer dat ze eind september gezamenlijk speelden tijdens de heropening van de Superdome in New Orleans opgenomen in de Londense Abbey Road-studio’s. Producer bij de opnamesessie was Rick Rubin. The Saints Are Coming zal vanaf 30 oktober te downloaden zijn, op 7 november komt het nummer uit op cd-single en 7 inch-vinyl.

Opbrengst van het plaatje zal gaan naar Music Rising, een project dat is opgezet door U2-gitarist The Edge, producer Bob Ezrin en gitaarbouwer Gibson om de muziekscène in New Orleans weer nieuw leven in te blazen. Tijdens Hurricane Katrina zijn veel mensen niet alleen hun huis en familieleden kwijtgeraakt, maar ook hun muziekinstrumenten. Muziek is altijd het belangrijkste onderdeel geweest van de rijke cultuur van New Orleans. “De spirituele cultuur moet hersteld worden”, aldus The Edge.

“Toen het idee was geboren om te spelen voor de heropening van de Superdome, moest ik gelijk aan The Saints Are Coming denken. Het had voor deze gelegenheid geschreven kunnen zijn.” Het door U2 en Green Day vertolkte nummer is in werkelijkheid een cover van The Skids, de Schotse punkband waarin wijlen Big Country-zanger/gitarist Stuart Adamson zijn carrière begon.

Wie een stream van de maandag gespeelde live-versie wil horen, kan hier terecht: http://www.rhapsody.com/musicrising
Bron: Revolver Magazine

Reageren is niet mogelijk.