Bruce Springsteen & The Seeger Sessions Band - Live in de HMH 16 mei 2006

Bruce Springsteen & The Seeger Sessions Band.
Live Show Heineken Music Hall A’dam, 16 mei 2006.

Review door Paul Meerman

Bruce Springsteen, wat een topper, wat een plezier, wat een energie. De 17-koppige band gaf alles wat muziek zo mooi kan maken. In eenvoud toch perfectionistisch, soepel en warm uitgevoerd.

Werkelijk geen seconde is verspild aan het 2 uur en 35 minuten durende concert. Ballads, rock, folk, Country, jazz, blues, gospel… alles passeerde de revue. Vier eigen nummers die in een totaal andere stijl werden opgediend aan het publiek. En het was smullen.

Iedereen die wel eens Bill Wyman & The Rhythm Kings heeft gezien (ik vind die concerten van B & the RK altijd hartstikke leuk en de moeite waard), een vergelijking: Bill en zijn mannen zijn brugklassers schakelklas havo/mavo, Bruce en zijn band zijn 6 VWO’ers.

Omdat onze gemeenschappelijke muziekvriend Herman die ook naar de HMH zou gaan gisteren jarig was, en een e-mail hem niet tijdig bereikt heeft, moesten Giel en ik helaas zonder Herman op zijn verjaardag proosten. We deden dat voor aanvang in een cafe tegenover de artiesteningang. Na de versnapering zijn we naar buiten getogen, alwaar reeds dikke rijen wachtenden stonden. Nog steeds geen Herman. Terug naar de achterzijde, even neuzen bij de artiesteningang. En ja, na vijf minuten staan en kletsen werden de 50-60 aanwezigen verzocht een doorgang te maken, er werd gemeld dat Bruce zou komen en dat hij niemand aan zou raken (ivm mogelijke blessures aan zijn handen). Giel en ik stonden als derde/vierde persoon in het rijtje, tegen de buitengevel aan, gewoon relaxed te kijken naar alle “zotten” die zo graag een handtekening willen. Plots ging de schuifdeur open van de garage, we draaien een kwartslag en staan tegen een dranghek aan, frontrow backstage. Er kwamen twee geblindeerde busjes aan rijden en jawel pal voor onze neus stopten ze, Bruce stapt uit en loopt recht op ons af: “Hi guys how’re you doing ?". Hij is klein, gekleed in houthakkershemd met bijpassende bretels, was wat rustig, maar wel relaxed. De vrouw naast ons krijgt een handtekening op haar cd-tje, 50-60 mensen gillen Bruceeeeeee Bruceeeeeee, hij knipoogt onze richting op en loopt weg. Giel krijgt een hand van iemand, ik herken die man, maar wie is het? De schuifdeur gaat langzaam dicht. Verrek… het is de directeur van Mojo, met wie ik (namens het Stones forum) gesproken heb over de Geen Stones In De ArenA-actie in het najaar van 2005. Hij kijkt me aan, we schudden handen… “heee alles goed?” roept hij… “kijk uit voor je handen” roept hij ook nog, voordat de deuren bijna dicht zijn… Hmmm, hij had ons wel even backstage kunnen roepen dacht ik zo… hahaha.

Het concert was zoals gezegd top. Van 20.20 tot 22.55 uur, de muziek vloeit door de HMH (goede kwaliteit/akoestiek), ik heb waanzinnig genoten. Na afloop bood een van de PA-mensen mij nog een setlist aan. Leuk, jammer dat we niet hebben kunnen proosten met Herman, maar dat komt nog wel eens !

Helaas van de backstage meeting met Bruce (nog) geen foto’s, maar het was zoiets als in Parijs op 13 mei (zie foto’s). Met dien verstande dat The Boss in A’dam dus in een houthakkershemd met bijpassende bretels arriveerden.

[Paul Meerman, nickname MausWatts, is muziekliefhebber en o.a. moderator van het stonesforum.nl]

Links:
Bruce Springsteen
Folkforum.nl
Be True - Internet Magazine
Jouw Bruce Sringsteen
Jungleland - torrent website
Greasy Lake
Live Daily
Het Parool 17 mei 2006 - Concert review
Algemeen Dagblad 17 mei 2006 - Concert review
Oor 17 mei 2006 - Concert review
NOVA interview met Bruce Springsteen
ANP Foto’s door Paul Bergen
Mojo Concertfoto’s

Setlist Bruce Springsteen & The Seeger Sessions Band
Show HMH A’dam, 16 mei 2006, 20.25-22.55:

01. Mary Don’t You Weep
02. John Henry
03. Johnny 99
04. Old Dan Tucker
05. Eyes On The Prize
06. Jesse James
07. Cadillac Ranch
08. Long Black Veil
09. Erie Canal
10. My Oklahoma Home
11. Mrs McGrath
12. How can a poor man
13. Jacobs Ladder
14. We shall overcome
15. Open All Night
16. Pay me My Money Down
17. My city of ruins
18. Ramrod
19. You can look
20. Oh when the saints
21. Buffalo Gals

Reageren is niet mogelijk.