Neil is boos!

neil young

Let’s impeach the president for lying
Misleading our country into war
Abusing all the power that we gave him
And shipping all our money out the door

[Neil Young - Let’s Impeach The President]

Het nieuwe album van Neil Young ‘Living With War’ is uit. Het was al te beluisteren via de website www.neilyoung.com maar vanaf 2 mei is het album ook via online muziekwinkels te downloaden. Later in de maand mei ligt de CD in de winkels. Zoals we gewend zijn van Young is het weer een prachtig album geworden, met een duidelijke boodschap. Want Neil is boos! Heel boos. Dankzij president Bush is de idealist en old skool protesting singer-songwriter in Neil weer boven gekomen. Met als gevolg een album vol met recht-voor-z’n-raap teksten, veelal agressief gespeeld door een power-trio (gitaar, bass, drums), maar ook melodieuze, welhaast cynische, riedels begeleid door trompet zoals in de titeltrack ‘Living With War’ ,’Shock And Awe’ en in ‘Let’s Impeach The President’ alwaar George Bush d.m.v. een sample een eigen (al dan niet onvrijwillige) bijdrage levert. Een 100-koppig koor sluit het album af in het bekende ‘America The Beautiful’. Verbeter de wereld, begin bij Neil Young!

Living With War tracklist:
01) After The Garden
02) Living With War
03) The Restless Consumer
04) Shock And Awe
05) Families
06) Flags of Freedom
07) Let’s Impeach The President
08) Lookin’ For A Leader
09) Roger And Out
10) America The Beautiful

Links:
http://www.neilyoung.com/
http://livingwithwar.blogspot.com
Living With War lyrics
Beluister ‘Living With War’ online in stream

Reageren is niet mogelijk.