Bluesrock van Wooden Paul en poppoëzie in de Cultuurschuur

Twitter facebook YouTube E-mail

Persbericht 26-02-2016

Wooden Paul en poëzie. Poëzie en Rory Gallagher. Valt dat te rijmen? En wat is de connectie tussen de Westlanders, Wooden Paul-gitarist Ap Heus en schrijver/dichter Giel van der Hoeven? Vragen die in woord en muzikale daad beantwoord zullen gaan worden op zaterdagavond 5 maart in de Cultuurschuur in Monster.

De band Wooden Paul heeft een passie voor jaren zeventig bluesrock van Rory Gallagher. Muziek, die nog steeds springlevend is. De mannen hebben hun band ruim 40 jaar geleden opgericht en nog steeds spatten de vonken er tijdens liveoptredens vanaf. Je hoeft geen kenner te zijn van de Ierse bluesrock-legende om dik te kunnen genieten van een paar uurtjes ‘Wooden Paul plays Rory’.

Voorafgaande aan dit concert presenteert Giel van der Hoeven zijn 2e officiële dichtbundel: ‘Opgepakte Draden’. Tachtig nieuwe stukken als verzameling van krachtige-, gevoelige- en stekelige (pop)poëzie, snelsonnetten en Westlandse streekpoëzie. Voor een aantal gedichten uit deze bundel heeft hij zich laten inspireren door muziekhelden uit de jaren ‘70, zoals Rory Gallagher. Beleef deze bijzondere avond mee, als in een swingend vat vol verrassende tegenstrijdigheden.

Against the Grain:
“Een paar jaar had ik niets meer aan poëzie gedaan.
Totdat ik in aanraking kwam met gelijkgestemden,
en de draad weer oppakte
om – tegendraads te werk te gaan”.

Cultuurschuur, Zwartendijk 11, 2681 LM Monster.
Zaterdag 5 maart 2016. Inloop 20.30 uur. Entree € 7,00 inclusief de koffie/thee. Aanmelden: info@cultuurschuur.nl of: 06-12031522.

~ Shake hands with Band Of Friends ~


[v.l.n.r. Marcel, Giel, Gerry, Ted]

Vrijdag 26 februari heb ik al een exemplaar van de bundel ‘Opgepakte Draden’ mogen uitreiken aan bassist Gerry McAvoy, drummer Ted McKenna en de Amsterdammer gitarist/zanger Marcel Scherpenzeel. De Ier Gerry en de Schot Ted waren ooit bandleden van de legendarische Rory Gallagher. Nu zijn ze met de groep Band Of Friends alweer 5 jaar on the road als eerbetoon aan Rory. Als ventje van 15 jaren jong (uhh, nu alweer zo’n 40 jaar geleden) zag ik deze mannen al live spelen in Den Haag. Een verslag van het concert is te lezen op de site van online magazine www.thebluesalone.nl en op mijn blog.

De boeken van Giel ‘Gillespy’ van der Hoeven zijn verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Schrijvers Tussen De kassen, in Museum RockArt en bij Bol.com:

- Opgepakte Draden - poëzie
- Verzamelde Gedichten 2000 - 2014 | Gillespy
- Comeback Kids in Drenthe - roman
- Op Het Live Geschreven - boek
- Diversen dichtbundels en boeken.

Reageren is niet mogelijk.