Have a Rockin’ 2012 Christmas!

xmascardgsm

Het is een regenachtige ochtend in Stockholm die 5e juni 2009, als een viermans delegatie uit Nederland het vijfsterren hotel betreedt. Ondanks (of dankzij) de gepaste kledij - t-shirts met ‘born to run’ tekst en caps met tong-logo (of andersom) wordt het kwartet met open armen ontvangen door het Zweedse hotel personeel. Onder het genot van een potje koffie van zo’n 200 SEK wordt in onvervalst Engels een briefje geschreven, gericht aan de belangrijkste gast aldaar. De letterlijke inhoud weet alleen de schrijvert nog, maar het kwam erop neer dat het maar eens afgelopen moest zijn met het coveren van die Bietel liedjes en dat het weer hoog tijd werd voor het betere rock tribute materiaal! Die avond speelt the Boss Bruce Springsteen teasend het intro van Honky Tonk Women alvorens Darlington County werd ingezet. De boodschap was aangekomen. Afgelopen zomer in Florence, waar dezelfde delegatie aanwezig was, speelde de E Streetband zelfs een compleet couplet/ refrein van deze Stones klassieker. De voldoening was groot. En op 15 dec jl. stond Bruce dan gebroederlijk op het podium met Mick, Keith, Charlie en Ron in Newark. Missie geslaagd.

Uiteraard is het een geen direct gevolg van het ander, maar laat deze vier ouwe lullen nou maar lekker als kwajongens genieten van hun ouwe idolen. Al is het dit keer op gepaste afstand. Baby we were born to run cause it’s only rock and roll!

Reageren is niet mogelijk.