Paradiso presenteert Sam Baker in de Amstelkerk 14/09/12

sb190909ticket

Gruwelijk mooi!
Gelukkig, er zit weer een nieuwe CD van de Texaanse singer-songwriter Sam Baker (58) aan te komen. Zijn meest recente album ‘Cotton’ werd in 2009 uitgebracht, dat was de derde uit een trilogie. De eerste was ‘Mercy’ (2004) een album rond het thema vergeving. De tweede ‘Pretty world’ (2007) een ode aan de melancholie. In een aantal songs zoals in Steel (Mercy) en in Broken Fingers (Pretty World) verhaalt Sam over de bomaanslag door het Lichtend Pad (Communistische Partij van Peru) die hij in 1986 ternauwernood overleefde. Hij zat als toerist in een trein op weg naar Machu Picchu (Peru). Drie Duitse toeristen, een vader, moeder en hun zoon waarmee hij de coupé deelde kwamen om het leven. Sam Baker zelf raakte zwaar gewond. Behalve een verbrijzelde linkerhand en een doorboorde dijbeenslagader verloor hij grotendeels zijn gehoor en liep een hersenbeschadiging op waardoor hij langdurig moest revalideren en talloze chirurgische ingrepen onderging. Hij hield er blijvend een reeks fysieke beperkingen aan over. Maar gedurende het genezingsproces leerde de rechtshandige Texaan zichzelf linkshandig gitaar spelen, hij kan in deze hand nog maar net een plectrum vasthouden. Ook praten en zingen moest Sam opnieuw aanleren. Het resultaat was ruim twintig jaar later: een zingsprekende stijl met hese stem, een beperkte gitaar techniek maar mét de kunst van het weglaten en een realistische kijk op het leven. Het levert hem onderhoudende breekbare songs op welke hij verhalend ten gehore brengt. Door deze beperkte ingrediënten en zijn grote schrijverstalent kwam dus die schitterende trilogie tot stand. Ook live is Sam Baker onderhoudend en sober. Maar eveneens optimistisch en humoristisch. Een gezellige kletskous die zo’n beetje alle songs inhoudelijk of met een anekdote toelicht en zelfs moppen tussendoor verteld. [lees hier verder: Sam Baker - Paradiso A’dam 19-09-2009].
Foto’s: Dutch Simba (Rudi) & Rodney Bursiel.

tbasambakersmall

TICKETACTIE!
Paradiso presenteert Sam Baker in de Amstelkerk.
Adres: Amstelveld 10, Amsterdam.

The Blues Alone? mag 3×2 tickets weggeven voor het optreden van Sam Baker & Chip Dolan in de Amstelkerk te Amsterdam op vrijdagavond 14 september 2012. Uit ervaring verzekeren we je van een uniek en zeer intiem optreden op een passende locatie.

Het enige dat je hoeft te doen is dit bericht te re-tweeten via Twitter of like en delen in je Facebook. En stuur ons een e-mail met je naam en e-mailadres naar: thebluesalone@gmail.com o.v.v. Sam Baker actie

Deze actie loopt t/m 09 september 2012, winnaars worden via de e-mail op de hoogte gebracht! Over de uitslag van deze actie kan niet worden gecorrespondeerd!


Reageren is niet mogelijk.