Ben Caplan & The Casual Smokers (CAN)[vid]Ben Caplan & The Casual Smokers perform “Conduit” @ The Company House, March 15th, 2011. [Filmed & edited by Jeff Miller]

De muziek van Caplan & The Casual Smokers blinkt uit in diversiteit, variërend van poëtische ballads tot hectische gipsy folk. De nummers bevatten een verrassende diepte en muzikaliteit. Begonnen als een bij elkaar geraapt zooitje muzikanten, overtuigd door de meesterlijke genialiteit en drive van Ben Caplan. Hij is de echte schreeuwlelijkerd en neemt het publiek mee in zijn nummers door de verrassende refreinen, waar opvalt dat hij toch wel een behoorlijke gelijkenis heeft met Tom Waits (niet qua uiterlijk, des te meer qua vocalen). Voor The Casual Smokers kan het niet gek genoeg op het gebied van hun muziekinstrumenten, van contrabassen tot violen en van sax tot fluit!

Het album ‘In the Time of the Great Remembering’ werd uitgebracht op 3 september 2011 en is verkrijgbaar op vinyl en online. In april 2012 zal de band weer door Nederland toeren.

Reageren is niet mogelijk.