Feyenoord is een olifant in een dierentuingracht

olifeynt

Helaas moeten we constateren dat supporter analyses van de laatste weken scherp en terecht zijn geweest. Het optimisme daarentegen was onterecht. Wij wisten allang dat keeper Mulder gewoon niet geschikt is voor een eredivisieteam dat in de top-5 wil meedraaien. En dat El Dramadi een momentenvoetballer is die op sommige momenten kan uitblinken en (veel) andere momenten niet thuis geeft (als je in de woestijn al door het ijs zakt doe je iets niet goed). Vlaar aanvoerder onwaardig is en de Vrij daarom meegaat in de negatieve spiraal. Vleugelverdedigers (D. Fernandez, Leerdom, Martins Min drie) die achteruitlopen als de tegenstander aan de bal is en op verkeerde momenten mee naar voren gaan. De aankopen Bah-kal en @superguidetti leuke aanvullingen zijn maar geen brekers. We vleugelaanvallertjes (Ruben ‘handtas’ Schaken en Cabralletje) hebben die soms best leuke dingen laten zien maar te weinig effectief zijn, idem dito voor de spitsen G. Fernandez en onze Zweedse Roenie. Enige lichtpuntje is kleine Clasie die zich goed ontwikkeld, maar dan hebben we weer een trainert die hem op foute momenten buiten de basis houdt (GA Eagles). Ik concludeer dat het effect Koeman is uitgewerkt en de mouwen gewoon weer opgestroopt moeten worden. Terug naar de Wim Jansen-methode: een solide verdediging neerzetten (te beginnen met een keeper met uitstraling) en stoere verdedigers (geen angsthaasjes) met uitstraling a la Ruud Heus, Henk Fräser, John de Wolf, ‘IJzeren’ Rinus Israël, Theo ‘de tank’ Laseroms… maar helaas die categorie is uitgestorven. En kwaliteit om kracht te compenseren komen we tekort helaas. Door het schijtbeleid van Gudde & cs komen we kwaliteit (en kracht) te kort. Kortom: Feyenoord is momenteel zo labiel als een olifant in een dierentuingracht! (maar ook die is er toch op eigen kracht weer uitgekomen ;) )

Nog zo’n voorbeeld van ‘de voetballende jeugd van tegenwoordig’: ik zie net Wijnaldum (ex-Feyenoord) een (weer onterechte!) strafschop missen. Het verwende kind stort na de redding van de keeper ter aarde als een dramaqueen uit de hoogste acteer regionen. Matenaaiertje Mertens had die penalty weer eens met een schwalbe (is dat niet ‘fopval’ in het Belgisch?) binnen gesleept. DOE EFFE NORMAAL ALLEMAAL! Wees een kerel.

Het pedante en arrogante KNVB moet ook maar eens bij zichzelf te raden gaan. Het is gebleken dat het uitvoerende personeel niet capabel is en gewoon amateurs zijn. Week op week maken scheidsen en grensen cruciale fouten. En maar met de mantel der liefde blijven bedekken; niet kunnen waarnemen, buiten het gezichtsveld en dat soort drogredenen, onacceptabel. Voetbal Nederland gebruik je verstand, en wees een werkdier (intelligente olifant) indien dat nodig is.

feyhekel020
© FC Knudde

Reageren is niet mogelijk.