Herman Brood Herdacht

broodherdacht110711
[foto ©Jan Damen]

Vandaag is het precies tien jaar geleden dat Herman Brood zichzelf van het leven beroofde. Op verschillende plaatsen in het land werd Brood vanmiddag herdacht. Zo waren er bijvoorbeeld een herdenking in het Hilton Hotel, een concert van zijn band The Wild Romance en een steptocht door zijn geboorteplaats Zwolle. Ook zijn er in de afgelopen weken verschillende tentoonstellingen rondom de kunst van Herman Brood geopend.

De afgelopen weken was via het programma Lola zoekt Brood te volgen hoe zijn dochter Lola meer over haar vader te weten probeert te komen. Voor dit programma is onder andere een oproep gedaan naar alle particulieren die een bijzonder verhaal bij een kunstwerk van Herman Brood hebben om dit met Lola en de kijkers te delen. Tevens is er een ‘Lola zoekt Brood’ expositie met vele werken van Brood in Loods 6 te Amsterdam. Deze expositie is nog tot 24 juli te bezichtigen.

Op 9 juli opende Xandra Brood een expositie met werken van Herman in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur (ACEC). Hier wordt onder de titel “Herman Brood en de kunst van het tijdig stoppen” de privé- collectie van verzamelaar Lieuwe van der Chijs met ruim honderd unieke kunstwerken van Brood tot en met 27 augustus getoond (entree gratis).

Voor meer rondom Herman Brood kun je bijvoorbeeld op Broodspiratie kijken (Bron: Volkskrant, DeMorgen en ACEC)

Lees ook: Dany Lademacher: de hemelse harmonieën van een bon vivant [interview]

Reageren is niet mogelijk.