Tommy Emmanuel [live]

Tommy Emmanuel

Als er een wereldkampioen gitaarspelen zou zijn dan is Tommy Emmanuel uit Australi´┐Ż de wereldkampioen op zijn akoestische gitaar. Deze fantastische gitarist heeft al 12 albums op zijn naam staan en maakte een cd met de legendarische Chet Atkins. Hij speelt net zo gemakkelijk jazz, klassiek, rock of country. Hij heeft tienduizende loyale fans over de hele wereld. Hij wordt meer dan eens door de groten in de muziekindustrie beschreven als de grootste gitarist van deze tijd. Jazz legende Chet Atkins zei over Tommy: “I think he’s probably the greatest finger-picker of the world today. He’s inventive, fearless an had a flawless sense of rhythm. You can’t watch Tommy perform and not feel happy". Tommy Emmanuel heeft een unieke stijl - hij noemt het eenvoudig “finger style"- hij bespeelt de gitaar zoals een pianist de toetsen van een piano beroert. Hij heeft zelfs zijn eigen jaarlijkse festivals, “Tommy Fest", in Newport News, Virginia, Louisville, KY en Dortmund!

Tommy Emmanuel 2

donderdag 3 maart 2005 om 20:15
De Naald te Naaldwijk, grote zaal, ‘t Oog
In Concert - TOMMY EMMANUEL

Reageren is niet mogelijk.