Anti-spyware

Anti-spyware-pakketten hebben allemaal hun eigen sterke kant. Eigenlijk zou je er meerdere van willen gebruiken. Mark Loman, een enthousiaste programmeur uit Almelo zette alle mogelijke anti-spyware op een centrale computer en maakte een programmaatje (Hitman Pro) om alle pakketten tegelijk op de computers thuis te laten speuren naar spionnen. Handig, hoef je niet alle pakketten los te installeren. Hitman gebruikt Ad Aware, Spybot, Spysweeper, Spyblaster en MacAfee’s Stinger.

Het is heel grappig om alle pakketten na elkaar te zien werken. Alles gaat automatisch. Voor de start controleert Hitman Pro eerst of van alle pakketten de laatste versies zijn ge´nstalleerd. Daarna gaat-ie van start. Al naar gelang de grootte van de schijf, cq de hoeveelheid bestanden erop is het pakket wel een minuut of tien/vijftien bezig. Het is het best dan alle andere activiteiten op de computer even te staken.

Als het programma is uitgeraasd is de computer gezuiverd van alle spionnen en andere ellende. Ook inbelprogrammatuur die zonder dat de gebruiker het weet zelfstandig inbelt bij betaalde websites wordt door Hitman Pro verwijderd. Zo blijven u onverwacht hoge telefoonrekeningen bespaard.

Hitman Pro is freeware, gratis programmatuur. Maker Mark Loman heeft op zijn website wel zijn bankrekeningnummer gezet. ,,Uw bijdrage is mijn compliment’’. [Bron: Peter Otte - www.rd.nl]

Download Hitman Pro (18,2 MB, Alleen voor XP) www.hitmanpro.nl

Reageren is niet mogelijk.