Anton C. - fotograaf én filmmaker

Hij staat (terecht) weer volop in de belangstelling Anton Corbijn.
Dit keer met zijn laatste film The American met o.a. George Clooney en de Nederlandse Thekla Reuten. Zijn vorige speelfilm Control (2007) over het leven van Joy Division voorman Ian Curtis sloeg redelijk aan bij incrowd liefhebbers in Nederland en Engeland maar deed weinig in de USA.

Movies
acmovie-american trailers and videos The American

Ook maakte Corbijn een aantal kort films zoals Linear (2009) geschreven door Bono en de TV film Don Van Vliet: Some YoYo Stuff (1994). En ook veel promotiefilms, muziekvideo’s en stage designs (Depeche Mode) komen van zijn hand.

CD covers
ac-u2 ac-hb ac-nc

Een overzicht van zijn aanzienlijke staat van dienst als fotograaf is te zien in de rubriek *Works op zijn website. Media uitingen van magazine covers tot platenhoezen maken daar deel van uit. Zijn foto’s van o.a. de Rolling Stones, U2, Bruce Springsteen, Nick Cave, Herman Brood en Captain Beefheart zijn natuurlijk legendarisch.

Magazine covers
acmag-kr acmag-sp acmag-fader acmag-cash

Hieruit ontstonden ook prachtige fotoboeken en een persoonlijk fotoboek Somebody, Strijen, Holland met daarin een opvallende serie zelfportretten in de gedaante van zijn idolen o.a. Bob Marley, Frank Zappa en Jimi Hendrix, gemaakt in zijn geboortedorp Strijen (Z-H). Het is echt de moeite waard om het foto werk én de films van Corbijn nader te bekijken!

Self portraits
ac-bm ac-az ac-ah
© anton corbijn

Reageren is niet mogelijk.