Veronica’s Rolling Stones show herleeft in Museum RockArt

rss-rockart2010

In de jaren zestig, toen de muziek nog belangrijker was dan de dj’s zelf, werd op radio Veronica de Rolling Stones show uitgezonden. Deze werd samengesteld door Sjaak Jorritsma, oud-voorzitter van de toenmalige Stones Fanclub. De Stichting Norderney en Museum RockArt namen het initiatief om het programma op zaterdag 12 juni jl. eenmalig nogmaals op te nemen in Museum RockArt te Hoek van Holland via de originele Veronica studio’s aldaar, om deze later in september uit te zenden in een radioprogramma van een uur via Veronica192.nl. Rolling Stones fans en muziekliefhebbers konden deze unieke opnamen bijwonen.

Ondanks dat de belangstelling wat tegen viel (door WK voetbal en andere nabij gelegen evenementen) was de sfeer gezellig en nostalgisch. Van het presentatie-team uit de zestiger jaren bestaande uit Sjaak Jorritsma, Nico Nooij, Juul Geleick en Chiel Montagne waren good-old Sjaak Jorritsma uit Hoorn en Nico Nooij aanwezig. Omlijst door de originele jingles en gezeten tussen de apparatuur van het oude Veronica zendschip opende zij de show met de Chuck Berry klassieker ‘Come On’, de debuut single waar de Stones in 1963 hun eerste hit mee hadden. Robin Scherrenburg van de Forty Licks Fanclub schoof later aan voor de duo-presentatie. De play-list bestond uitsluitend uit nummers uit de beginperiode van The Rolling Stones en waren authentieke vinyl singles uit de RockArt- en uit privé collecties. En bij de aanwezige bezoekers bestaande uit trouwe RockArt bezoekers, Stonesforum-leden en andere belangstellenden ging de gedachten weer even terug naar het pre-digitale tijdperk, waarin we met rode koontjes en een transistor radiootje afgestemd op de zeezenders aan het oor gekluisterd zaten.

rs-rockart2010-2
Op 12 oktober 1973 werd er toen ook een speciale Stones-dag bij Radio Veronica gehouden. Er werden alleen maar Stones platen gedraaid van 12.00 uur in de middag tot 03.00 uur in de nacht. Frank Kraaijeveld, van de groep The Bintangs zong de jingles in en Ad Bouman nam ze op. Frank was toch al elke dag in het Veronica gebouw aanwezig, want hij werkte als vormgever voor het Veronicablad. Een paar jingles voor deze Stones-dag zijn nog te beluisteren op: http://www.norderney.nl/historie_1973_49.HTML#

Voor vervolg uitzendingen kunnen andere geïnteresseerde fanclubs van toen en nu zich melden via nielszack@norderney.nl. Alle shows worden vanaf september 2010 uitgezonden in een radioprogramma van een uur via Veronica192. Foto’s van de opnamen van de Rolling Stones Show in RockArt zijn binnenkort te zien op: http://rock-art.magix.net/

Op donderdag 24 juni begint in Museum RockArt de nieuwe expositie “een grote blijde bende”. In deze expositie wordt een overzicht gegeven van de Popfestivals vanaf de jaren 60. Zoals o.a. Hai in de Rai, Flight to Lowlands Paradise, Kralingen, Woodstock, Isle of Wight, 40 jaar Pinkpop, 30 jaar Parkpop en nog veel meer. Uiteraard is in deze expositie ook weer uniek beeld- en geluidsmateriaal te zien en te horen.

Reageren is niet mogelijk.