Over VDH-online

Download CV2014GvdHoeven.pdf (pdf/24 kB)
E-mail: letsworkbeproud@gmail.com
LinkedIn

pc-gvdh
Zoals in mijn CV - die hier boven te downloaden is - staat vermeld gaat mijn interesse o.a. ook uit naar Grafische vormgeving en Communicatie. Hierbij een toelichting.

In 1996 na aanschaf van mijn eerste PC (personal computer) met het Windows 95 besturingssysteem (MS-DOS had zijn werk gedaan) ben ik me hobbymatig gaan interesseren in het grafisch ontwerpen met de computer. Aanvankelijk het vormgeven van alle aspecten van een eigen website: webdesign. Dit ging gepaard met het uitvogelen van de opmaak taal H.T.M.L. (Hyper Text Markup Language) en het protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt FTP (File Transfer Protocol) wat nodig was om de de website er netjes uit te laten zien en zichtbaar te maken op het World Wide Web (www). Aanvankelijk door kennis door zelfstudie te verkrijgen (autodidact) wat door een betrekkelijk nieuw medium als internet alleen maar werd vergemakkelijkt. Een avondopleiding bij het instituut Frans Boers Opleidingen (1997) in Naaldwijk zorgde ervoor dat de computerkennis nog meer werd bijgespijkerd. Met name het gebruik van Internet, Windows, MS Office en van diverse (grafische) software programma’s kwamen hierin aan de orde. Een basiscursus informatica (1991) waarin met name MS-DOS, Word Perfect (WP), Spreadsheet en D-base werden behandeld had ik al eerder gevolgd. Evenals een cursus DTP (Desktop Publishing) in 1990 waardoor de basis met het omgaan met de computer en beginnende vormgeving al was gelegd. Nadat ik mijn eerste eigen homepage online had gezet kreeg ik al gauw verzoeken om websites te maken voor vrienden en bekenden voornamelijk uit de muziek scene en van sportvrienden. Homepages van o.a. rockbands als A.J. Mharyo, New Breed en Purple Rainbow, muziekfreaks The Bon Jovi Family, boekingsburo M.A.M. Agency en de website van EURO 2000 Voluteers waarvan hier een overzicht te zien is heb ik tussen de jaren 1997 en 2004 in mijn vrije tijd ontworpen, opgezet en onderhouden. Dit onder de nickname Gillespy met als platform G-design.nl waarvan de domeinnaam sinds 1997 is geregistreerd. Ook zag ik kans enkele van mijn bescheiden pennenvruchten (ik schrijf graag proza en poëzie) wereldkundig te maken door ze op het web te plaatsen. Door gebrek aan tijd ben ik in 2004 gestopt met webdesign en ben me meer gaan toeleggen op Creative Design (foto’s- en filmbewerking) voornamelijk het grafisch vormgeven van cd- en dvd hoesjes, ook wel cover-artwork genoemd. Ik beheer en update momenteel uitsluitend actief deze weblog vdh-online welke in eerste instantie samen met mijn neef Ronald als familie uithangbord met heuse stamboom werd opgezet, maar nu dient als persoonlijke online kunstgalerie (ik schilder soms ook) en als doorgeefluik van concert verslagen, reviews en andere trivialiteiten, tevens een bron voor diverse online magazines, fora en websites.

PORTFOLIO

INTERNETJOURNALISTIEK (BLOGGER)
journalistiek die via internet wordt bedreven (gepubliceerd) en waarbij internet als bron wordt gebruikt.

Uitgelicht: Cultuurpodium Online
Product: Review van een live concert door Southside Johnny
Ontwerp: Concertverslag met foto’s (AV Photography)
Datum: november 2009 in Het Paard Den Haag
Opdracht: Cultuurpodium Online
Aantal: nvt, publicatie in online magazine

PUBLICATIES OP WEBSITES ALGEMEEN:
Cultuurpodium Online
Monsterse Courant [BAZ festival 2011 verslag krant - pdf]
Stichting Blues Aan Zee
The Blues Alone
Blues Forum Nederland
Rolling Stones Forum Nederland
Willy DeVille International Fans blog

Een weblog, ook wel blog genoemd, is een website waarop regelmatig – soms meermalen per dag – nieuwe bijdragen verschijnen en waarop de geboden informatie in omgekeerd chronologische volgorde (het nieuwste bericht verschijnt als eerst) wordt weergegeven. Wie een weblog bezoekt, treft dan ook op de voorpagina de recentste bijdrage(n) aan. De auteur, ook wel blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil delen met zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog.

G-DESIGN COVER ARTWORK
ontwerpen van cd- en dvd-hoesjes

Uitgelicht: Willy DeVille Memorial CD
Product: CD Erik Neijmeijer & Friends - Live in Hellendoorn 2010
Ontwerp: Coverart front; back; booklet; disc; alle hoesteksten
Datum: april 2010
Opdracht: DeVille International Fanclub
Aantal: 500 exemplaren (uitverkocht)
Meer: Coverartwork G-design

Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van ideeën in verschillende media, met als doel om mensen iets mee te delen. Dit vereist de inzet van zowel artistieke als technische vaardigheden. Bij grafische vormgeving wordt zowel visuele expressie als creativiteit nagestreefd in de presentatie van tekst en afbeeldingen.

PROZA & POEZIE
schrijven van proza & poëzie en vormgeven en uitbrengen van 11 bundels/boekjes

Uitgelicht: Ik Mag Nooit Meer Voetballen Op Straat
Product: Dichtbundel over Feyenoord-helden 1970-2006
Ontwerp: Alle teksten en gedichten; algehele vormgeving
Datum: januari 2007
Opdracht: eigen
Aantal: 50 exemplaren (uitverkocht)

Proza is iedere tekst die is geschreven in de vorm van gewone taal. Proza kan kunstig in elkaar gezet zijn, zelfs rijm en een metrum (maatsoort) bevatten, maar zodra de vorm van de tekst (met name de vorm van de regels) tot doel wordt en de bladspiegel geen enkele rol meer speelt, is er sprake van poëzie.

SCHILDERKUNST & DIGI-ART
schilderijen, veelal acryl op canvas 30x24 en digitale kunst

Uitgelicht: Jimus (guitar dude #1)
Product: Beschildering acryl op hout
Ontwerp: Afbeelding van Jimi Hendrix op een akoestische gitaar
Datum: augustus 2009
Opdracht: W. van Dijken
Aantal: 1 (privé collectie)

Kunst vertrekt vanuit de kunstenaar en is in de eerste plaats de subjectieve expressie van een mens. Kunst, in expressionistische zin, drukt de verbeelding of gevoelens van de kunstenaar uit in een scheppende activiteit of in impressionistische zin.

FOTOGRAFIE
digitale fotografie individueel en met Arjan Vermeer Photography

Uitgelicht: Fotografie Texel
Product: Artistieke zwart-wit plaatjes op Texel
Ontwerp: Foto’s
Datum: juli 2008
Opdracht: T.W. van der Hout
Aantal: 1 serie van 12 stuks (privé collectie)

Fotografie is het met behulp van licht en andere vormen van straling vervaardigen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen. Het woord is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht (φωτος (phootos) = licht, γραφειν (grafein) = schrijven).

Reageren is niet mogelijk.