Neil Young in Ahoy 07-06-09

Neil Young nog springlevend [door: Anton Slotboom AD]

NY070609

De Canadese rocker Neil Young maakt zich druk. Fork In The Road, zijn nieuwe cd, is een bevlogen pamflet over een reis met een elektrische auto door de Verenigde Staten. Zijn cd Living With War, uit 2006, was een zéér kritische protestplaat over de oorlog in Irak. Veel van zijn generatiegenoten lijken met pensioen. maar de carrière van Young (63) is duidelijk nog wel springlevend én relevant.

Toch liep Ahoy niet helemaal vol, ook omdat Young de laatste tijd al vaker in Nederland was te zien. Bovendien vroeg hij weer een godsvermogen voor een entreekaartje. De torenhoge vraagprijs speelde hem deze keer parten. Maar Young liet zich niet kisten. Het overgrote deel van de liedjes in Ahoy was weliswaar ruim veertig jaar oud, maar ze doorstonden de tand des tijds met glans. Vooral omdat Young als een grimmig beest tekeer ging op zijn gitaar. De heerlijk logge muur van geluid die dat opleverde was indrukwekkend. Neil Young, gehuld in spijkerbroek en een veel te groot wit overhemd, leefde er zichtbaar van op.

Vooral het meeslepende Hey Hey My My, waaruit Kurt Cobain citeerde in zijn afscheidsbrief, bezorgde kippenvel. Dat Young zichzelf in Ahoy te kort deed door maar weinig nieuw werk te spelen, namen zijn trouwe fans dan ook voor lief.

setlist:
01. Love And Only Love
02. Hey Hey, My My (Into The Black)
03. Everybody Knows This Is Nowhere
04. Pocahontas
05. Spirit Road
06. Cortez The Killer
07. Cinnamon Girl
08. Mother Earth
09. Don’t Let It Bring You Down
10. Lost In Space
11. Heart Of Gold
12. Comes A Time
13. Old Man
14. Introductions
15. Mansion On The Hill
16. Get Behind The Wheel
17. Rockin’ In The Free World

18. Like A Hurricane

Lees ook: www.zeenz.nl/muziek/berichten/old-man-vlamt-in-ahoy/
Neil Young @ Ahoy Rotterdam 07.06.2009 - Old Man

Reageren is niet mogelijk.