Pink Bruce

pinkbruce

Springsteen cadeau voor 40e verjaardag Pinkpop
[31-5-2009 / bron: http://www.betrue.nl/ ]

Springsteen en de E Street Band hebben op 30 mei op Megaland in Landgraaf opgetreden bij de veertigste editie van Pinkpop. Daarmee is ook de Europese tour van start gegaan. Eerder op de dag hadden Chris Cornell en de Killers op het hoofdpodium gespeeld. Bruce had het hele optreden van de Killers vanaf de zijkant van het podium bekeken. Na het optreden van de Killers werd het podium nog flink herbouwd. Roadies plaatsten niet alleen apparatuur van de E Street Band, maar bouwden voor het hoge podium ook vier uitlopers die de grote afstand tot de eerste rij van het publiek overbrugden.
Bruce en de E Street Band kwamen net voor half negen het podium van de main stage op. Als eerste verscheen Jay Weinberg, gevolgd door de hele E Street Band (zonder Patti Scialfa) en Bruce die Clarence hielp naar zijn plek op het podium te komen. “Hello Pinkpop” waren Springsteens eerste woorden aan het ruim 60.000-koppige publiek. Het stevige begin van de show - ‘Badlands’ (met een paar foutjes van Jay op drums), ‘Out in the Street’ en ‘She’s the One’ - bracht het publiek in de stemming. De kleine rockopera ‘Outlaw Pete’, compleet met een western-intro van Bruce op gitaar, huilende mondharmonica van Clarence en de cowboyhoed van Bruce op het laatste couplet werd perfect uitgevoerd.
Na ‘Radio Nowhere’, met een hoofdrol voor Jay Weinberg, stelde Bruce zijn drummer voor: “Eighteen year old Jay Weinberg filling in for his dad.” In ‘Working on a Dream’ richtte Bruce zich in het midden van het nummer in het Nederlands tot het publiek : “Hoe gaat het met jullie? Gefeliciteerd met veertig jaar Pinkpop.” Bruce vertelde dat hij met de E Street Band op Pinkpop was om een huis te bouwen midden op het veld, een huis van “joy", “love", “happiness” en “sexual healing". Hij riep het publiek op om mee te doen. “Ik heb jullie nodig om het lawaai te maken.” Veel toeschouwers lieten deze oproep niet onbeantwoord.
lees hier verder: http://www.betrue.nl/

pinkbruce1

Setlist 30-5: Badlands / Out in the Street / She’s the One / Outlaw Pete / Radio Nowhere / Working on a Dream / Seeds / Johnny 99 / The Ghost of Tom Joad / Raise Your Hand / From Small Things (Big Things One Day Come) / Trapped / I’m on Fire / Thunder Road (met Brandon Flowers) / Waitin’ on a Sunny Day / The Promised Land / Lonesome Day / The Rising / Born to Run // Tenth Avenue Freeze-Out / Land of Hope and Dreams (incl. People Get Ready) / American Land / Glory Days (incl. Louie Louie) / Dancing in the Dark
vetgedrukt = tourpremière/special guest

Reageren is niet mogelijk.