Herman Brood expositie

brood plane

Op zondag 21 december 2008 mochten wij als VIP naar de tentoonstellinging van Herman Brood in het Jan van der Togt Museum te Amstelveen. We kregen een speciale tour door het Museum en Het Brood Atelier door Koos van Dijk, de ontdekker, manager en coach van de legendarische kunstenaar en rocklegende. Brood heeft dertien jaar in dit atelier gewoond, geschilderd en gecomponeerd. Zelfs de cactus van Bono was er te zien, die Brood kreeg toen hij 50 jaar werd.

211208coach&gill

Erg leuk om de werken van Herman weer eens bij elkaar in de galerie te bewonderen. Na een warm ontvangst door The Original Pieter Both van PlayMeLoud (en BEEF of course) volgde een high-speed speech op de haverkist door Coach van Dijk (met lange ij of korte ei, mocht allebei ;) En een verhaaltje over ons aller Herman in zijn voormalig atelier, zoals alleen Koos dat kan (weten). Niemand ging met lege handen naar huis want een ieder kreeg de originele singel “Herman Brood & MC Drama - Papa Komt Vanavond Niet Thuis” ten bate van War Child waar het allemaal om draaide. Sommige kochten nog wat kunstwerken van Herman of een ander aandenken in de shop. Alle betrokkenen hartelijk bedankt voor deze onderhoudende middag. Om in Herman’s woorden te blijven: “wij zijn tevreden over U!”

PlayMeLoud.com
Museum Jan van der Togt
www.brood.nl

Reageren is niet mogelijk.