Gitaar Jimi Hendrix geveild

Hendrix guitar

LONDEN - De eerste gitaar die rocklegende Jimi Hendrix op het podium in brand stak, heeft donderdag 4 september 2008 bijna 350.000 euro opgebracht op een veiling in Londen. Hendrix zette de Fender Stratocaster in lichterlaaie tijdens een optreden in 1967 in het Londense Astoria, berichtte de BBC. De rocker moest daarna naar het ziekenhuis om zich te laten te behandelen voor enkele brandwonden op zijn handen. De gitaar werd na het optreden naar het kantoor van Hendrix’ assistent Tony Garland gebracht. Tot vorig jaar lag het instrument in de garage van Garlands ouders, vanwaar een van zijn neven hem opdook. Hendrix stierf in 1970 op 27-jarige leeftijd.

“THE TIME I BURNED MY GUITAR IT WAS LIKE A SACRIFICE.
YOU SACRIFICE THE THINGS YOU LOVE.”
- Jimi Hendrix -

Reageren is niet mogelijk.