Willy DeVille bij boekpresentatie en in Paradiso

wdv140208
- boekpresentatie in Harderwijk -

Op donderdagavond 14 februari 2008 was de boekpresentatie van het portret fotoboek van Willy DeVille ‘See Ya Later - Zie Je’ van fotografe Patricia Steur. Het boek bevat tevens een dvd met een documentaire en interviews met Steur en DeVille gemaakt door Lisette Erdtsieck. Bij deze boekpresentatie in Harderwijk waren alle betrokkenen aanwezig en trad de Amerikaanse zanger hoogstpersoonlijk op. Willy werd op gitaar begeleid door Jan Akkerman ("best guitarplayer in the Netherlaaaands") en vocaal ondersteund door Kees Veerman. Het korte optreden was een hilarische mix van humor, chagrijn en muzikale improvisatie. Manuela Kemp presenteerde het geheel. Na afloop was er een signeersessie door Willy DeVille en Patricia Steur. Een beeldfragment van het optreden is te zien op Stentor tv.
stentortv
De dag erna - vrijdag 15 februari - was Willy aanmerkelijk frisser tijdens het concert in het Amsterdamse Paradiso. Nadat gitaris Mark Newman het publiek in ’s lands mooiste poptempel had opgewarmd met Americana rootsrock songs van zijn laatste album ‘Must Be A Pony’ opende de Willy DeVille band zoals gebruikelijk instrumentaal de show. De vocale opening was So So Real van het nieuwste album ‘Pistola’. Hiervan werden slechts 3 songs gespeeld, voor de rest werd het een soort van greatest hits show waarin o.a. Spanish Stroll, Hey Joe, Demasiado Corazon, Italian Shoes, Cadilac Walk, Savoir Faire, Bacon Fat en Chieva de revue passeerden. Een retestrakke uitvoering van Venus of Avenue D vormde één van de hoogtepunten. De uptempo songs werden weer afgewisseld met nummers gevuld met veel romantische overtuiging en hunkering zoals Heart And Soul en de toegift Let It Be Me. Met een sprankelende mix van blues, rock ‘n roll, doowop, soul, cajun, country en latin liet Willy horen dat het muzikale vuur nog lang niet gedoofd is.

wdv150208
- concert in Paradiso en de naborrel -

THE BAND

- Willy DeVille: guitar, lead vocals
- Darin Brown: piano & vocals
- Mark Newman: guitar & vocals
- Bob Curiano: bass & vocals
- Boris Kinberg: percussion & growling
- Shawn Murray: drums & vocals
- Dorene and Yadonna Wise: backing vocals

LINKS

Willy DeVille website
Willy DeVille Int. Fanclub
Willy DeVille @ YouTube
(Ex?)junkie DeVille nog steeds vol vuur
Foto’s Flevodruk
Verslag de Stentor
Foto’s Ton Pors 14 februari 2008
Foto’s Jan van der Kolk 14 februari 2008
De Jakhalzen bij Willy
Verslag De Morgen (BE)
Caramba
Meer Mink (Willy) DeVille filmpjes op www.dailymotion.com
Mark Newman website
Mark Newman @ MySpace
Interview Patricia Steur
Reportage Elegance Patricia Steur (pdf)

wdv08

Reageren is niet mogelijk.