Rolling Stones - Stade de France Parijs

Rolling Stones - Stade de France Parijs
16-06-2007

Prachtig optreden van de Rolling Stones in Parijs bijgewoond. Hierbij een tweetal reviews van mede-reizigers en foto’s. Mijn eerst indruk is na een lange busreis en een dag van de wereld, hier te lezen:
http://www.stonesforum.nl/index.php?topic=84122.msg259206#msg259206

Stone Paris

Review 1 - door: PeterH

Volgens mij was het uitverkocht! Heel goed gevuld iig. Podium op de korte kant, dus er konden ook veel mensen in. Wat wel zo was, is dat de 2de ring niet helemaal gebruikt is. Dus er hadden er wel meer in gepast…

Ik wil iedereen bedanken voor weer een onvergetelijke trip. Ik ben nog in de wolken. SDF is echt een geweldig stadion voor dit soort concerten. Altijd goed geluid en de Stones zijn in Parijs ook altijd goed. De Forumbus had te veel mensen om met iedereen gesproken te hebben, maar iedereen hartelijk bedankt. Alleen jammer, dat Dolf weer moest slapen op de terugweg…

Wat over de show. Nou, de show was geweldig, dat was al duidelijk. Keith was weer beter dan ervoor. Hij was een beetje slordig in het begin, maar kwam echt los. Mick was zichtbaar ‘opgelucht’. Ronnie was ook (nog steeds) in vorm (geweldige knocking!!) en de combinatie Ron en Keith in vorm staat garant voor een geweldige avond. Dat was het dus ook. De set was weer enigsinds verrassend. “geluiden” dat LSTNT weer eens in de set zou komen waren er, en daar was ie dan. Volgorde iets anders dan de shows ervoor, lekker tempo.

Valt er dan niets te klagen, als goed Nederlander? Tuurlijk. Die Fransen blijven duwers. Ik had behoorlijk ‘ruzie’ (adem in, adem uit) met mijn buren aan de catwalk. Zij wisten niet, dat ik wel wat frans beheers, dus zij gingen hun plannen om van 1p aan de catwalk naar 3p aan de catwalk te komen bespreken. Nou ja, na enkele uren wrikken is ze het dan ook uiteindelijk gelukt, maar de ruimte die ze kregen was voorin en niet van mij. Wij hadden het wel gehad met ze, dus we gingen ze maar lastig vallen met onze zangkunsten (Bedankt Robert!). Die vent had het niet meer. Msch een beetje gemeen, maar goed. Nobody fucks with a Stonesforum member!

Complimenten: Die zijn toch wel op hun plaats voor de organisatie. ‘Perfecte’ binnenkomst, lekker rustig, geen geduw of gestress voor de gates. Weinig controle. Kort sprintje, 1x aanzetten en een prima plek rond onze ‘vaste’ plek aan de catwalk.

Bron:
http://www.stonesforum.nl/index.php?topic=84122.msg259025#msg259025

Review 2 - door Kees Dartford

Prima dag gehad met meerdere hoogte en dieptepunten.
Hoogtepunten, een goed concert met in mijn ogen een Ron Wood als in zijn hoogtijdagen, Mick Jagger onvoorstelbaar, Charlie als van ouds en Keith is Keith “the guy never dies".
Leuk is het zoals eerder gememoreerd om de mensen achter de nicknames te leren kennen en dit forum langzaam maar zeker een hechte Stonesgemeenschap gaat vormen.
Hoogtepunt is ook voor mij geweest hoe iemand verkleed als TeleTubbie (Arjan) smaakvol kan genieten van een stukje kaas.

Tja dan de minpunten;
Een te hoog R’zuid gehalte op deze bus. Een stel onverlaten van deze club presteerde het (onder dwang) om van mijn persoontje tussen hen in een zgn groepsfoto te laten maken.
Minpunt twee, Gillespy die na afloop kreunend en steunend zijn niet geringe voeten in de bus de volle vrijheid geeft en die niet te zuinig besproeit met een deodorant waarvan ze in de Rijnmond alarmfase 2 voor afgeven, dit gecombineerd met de salami van Harry Gunface geeft een klein beetje aan wat voor aroma mijn niet geringe neusgaten kwam binnen stromen.
Tja, en dan minpunt nummer drie, kennen jullie Willeke uit Nijkerk?
Ik wel inmiddels, Willeke presteerde na het voorstellen het woord te nemen en het woord te houden tot Parijs.
Even had ik de hoop bij aanvang van de terugreis dat Willeke moe maar voldaan van alle indrukken na het concert met een gelukzalige glimlach om haar mond in slaap zou vallen, niets is minder waar…..
In de buurt van Antwerpen waarschuwde ik haar dat ik haar langzaam zou wurgen als ze nog 1 woord zou zeggen, het is 5 minuten stil geweest waarna ze met de Hr. Gillespy over mijn slaapdronken hoofd heen weer een diepgaand gesprek aanging.
Tot overmaat van ramp kreeg Koos ook een opleving zodat ik weer als een ouwe chagrijn te boek staat.
Jullie worden bedankt!

Samenvattend het was een geslaagde dag en Willeke hou je taai en het ga je goed.

Bron:
http://www.stonesforum.nl/index.php?topic=84122.msg259168#msg259168

Setlist:
http://i6.photobucket.com/albums/y209/stonesfoto/SetlistParijs.jpg
Meer foto’s zijn hier te zien: http://www.stones.hellevoort.eu/
Waiting On A Friend @ You Tube door Jack DAniels:
http://www.youtube.com/watch?v=mOELxf9oPgM
Foto ‘Haantje de Voorste’:
http://home.planet.nl/~verm6412/images/Keesmaaktfoto2.JPG
Foto ‘Kameraden uit Zuid en West’:
http://i9.photobucket.com/albums/a63/mauswatts/Tour%202007/DSC00059.jpg
Fotocompilatie:
http://img104.imageshack.us/img104/3500/stonesforumbus160607zs4.jpg

Reageren is niet mogelijk.