Jan Akkerman in de Noviteit Monster 03-02-2007 (Stichting Blues aan Zee)

akkerman030207

Het concert van de Jan Akkerman Band was helemaal TOP.
Ik heb de Chicago 66 helaas gemist omdat ik eerst nog wat heb staan bijkletsen met mijn concertmaatje Giel (Gillespy). Maar het concert van Jan was ook hetgeen waarvoor ik kwam.

Hij was in goede vorm en in goed humeur. Had zijn band waarschijnlijk wat aangepast op het specifiek blueskarakter van de avond (over twee weken zien we m weer in theater De Naald in Naaldwijk dus dan zullen we het verschil weten) met de Volendamse zanger Jan Dulles die een goeie prestatie neerzette. Naar verluid maken Jan Dulles maar ook de drummer eigenlijk onderdeel uit van de begeleidingsband van Jan Smit. Iets wat onder hilariteit van t publiek onderling leuk werd uitgespeeld. Jan Dulles vertelde nog dat ‘ie speciaal voor dit concert er weer bij was gehaald maar dan wel onder de voorwaarde dat Jan A. niet van die lange solos zou spelen tussen zijn teksten door. Helaas… Nogmaals Jan Akkerman had het goed naar zijn zin, stond de hele tijd te lachen en geintjes te maken met - met name - de bassist en organist (sorry dat ik de namen niet heb onthouden).

Jan speelde van alles, eigen reprtoire maar ook ‘gouwe ouwe’ van o.a. de Rolling Stones (een swingend Miss You, zie de YouTube link), Stevie Ray Vaughann, Santana en natuurlijk uit zijn eigen Brainbox en Focus tijd. De band speelde heel strak (Jan heeft er goed de zweep over volgens mij) en professioneel maar met lol en had het publiek in de Noviteit tot aan het eind in hun greep. Anton Meerman (vz van de Stichting Blues aan Zee) kondigde Jan af met de verrassing dat hij - ter ere van het 6-jarig bestaan van de stichting - nog eens 3 toegiften zou spelen. Nou… het werden er vier! Top avond daar in Monster!
[door: Arjan alias JackDaniels - moderator www.bluesforum.nl]

LINKS
www.janakkerman.nl
Topic over dit concert op www.bluesforum.nl
Foto’s op www.bluesaanzee.nl

FILMPJES
Hocus Pocus op YouTube
Black Magic Woman op YouTube
Miss You op YouTube (90MB)
Alle Akkerman filmpjes op YouTube

Reageren is niet mogelijk.