Archief voor de maand October 2021

FaDaCa Day in Carré - Cave & Ellis 17-10-21

Geplaatst op 18 October 2021 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail

Gisteren was het dus zo ver: Father-Daughter-Cave Night in Theater Carré te Amsterdam. Ja, wij zijn fan. Bewonderaars. Aanbidders. Vader en dochter op pelgrimstocht naar Cave (64) en Ellis (57). De rit er naartoe, de voorpret, de vette hap bij de Burger Bitch en onze fotomomenten voor het monumentale bouwwerk Carré met rijk versierde eclectische voorgevel, gelegen aan de Amstel… ze waren de opmaat naar een onvergetelijk concert.

In ruim 2,5 uur kregen we 16 songs te horen met in de drie(!) encores nog eens zes nummers. Vooral songs van Nick Cave (zang, piano) en Warren Ellis (viool, minikeyboard, zang) hun nieuwste album Carnage (2021): door Cave herhaaldelijk en quasi grimmig uitgesproken als ‘Bloedbad.’

Verder vooral recent én gitaarloos Bad Seeds-werk, covers en pianoballades aan de vleugel met ‘Into My Arms’ als persoonlijk emotioneel hoogtepunt. Multi-instrumentalist Johnny Hostile (toetsen, bas, drums, percussie, zang) was de derde muzikant op het podium en een heerlijk klinkend gospeltrio zorgde voor de vocale begeleiding.

In alle ernst in pianissimo en fortissimo, maar ook de humor ontbrak niet. Luidruchtige niet-ingewilligde verzoekjes vanuit de zaal en meejoel momenten vanaf het balkon met Nicks reacties daarop waren hilarisch.
Ja, hier hadden Lizzy en ik (sinds oktober 2017, toen we voor het laatst een FaDaCa Day hadden) naar uitgekeken!

En toen we na afloop op onze wandeling richting metro Weesperplein bij de achterdeur van Carré de heren Cave en Ellis ook nog eens persoonlijk tegen het lijf liepen, kon de avond – na een kort praatje en een selfie – helemaal niet meer stuk!


[the best selfie ever 😏😁👍🏽]

Voor ons zeloten is Nick Cave toch een muzikale- en poëtische hogere macht. God was in the house! Hand of God.

Lick each others faces!
Wanneer je eindelijk weer mag
Naar ‘n concert of evenement
Precies op zo’n uniek moment
Word je niet ouder dan ’n dag

OOR review
Volkskrant review

© foto’s: G&LvdH, pro’s & fans

Een goed begin van oktober 2021…

Geplaatst op 8 October 2021 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail

Sinds maart 2020 was er op donderdag 7 oktober jl. dan eindelijk weer eens een Muziekzolderavond! 🎸🎤🎶🤝🍻🥂👏👍 Weliswaar als ‘light concept’, maar het werd een niet minder gezellig weerzien met veel trouwe bezoekers.

De livemuziek werd verzorgd door het akoestische duo W2, bestaande uit Alex Wijnhorst (Rise of the Wood) en Mick Willemsen (FABruari Four). De foto’s zijn van Herman Alsemgeest en Johan Sonneveld. Graag tot 4 november a.s. voor het vervolg 🔜 … want nu het weer kan gaan we gewoon door! 🎶✊💋🔝

Steve Van Zandt is een man met een verhaal. En zijn verhaal over alle triomfen en dieptepunten heeft hij nu beschreven in zijn allereerste autobiografie ‘Unrequited Infatuations’ (Onbeantwoorde verliefdheden). Wo. 6 okt. jl. werd het boek gepresenteerd in het eerste Crossing Border/BorderKitchen event in twee jaar.

In een uitverkocht Theater aan het Spui in Den Haag werd de legendarische Stevie Van Zandt live geïnterviewd door Leon Verdonschot (die het boek “een spoedcursus rock ‘n roll én politiek bewustzijn” noemde). Samen met muziekvrienden Herman en Willem mocht ik erbij zijn en een gesigneerd boek in ontvangst nemen. Wederom een onvergetelijke avond. “Touch the earth, speak of love, walk on common ground.” Thanks Stevie Van Zandt 📘✍🏾👍🏼