Archief voor de maand September 2019

Hollis Brown in de Kroepoekfabriek 28-09-19

Geplaatst op 29 September 2019 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail

Dat was een fijn weerzien met de mannen uit New York die ik in 2014 mocht interviewen: singer-songwriters met elektrische gitaren.

De americanaband Hollis Brown uit New York heeft een nieuw album en kwam met hun liveshow naar De Kroepoekfabriek als onderdeel van een Europese tour. Zaterdag 28 september zag ik ze weer live!

Queens, New York, kent een rijke muziekgeschiedenis. KISS. The Ramones, RUN-DMC, Simon and Garfunkel, Dee Snider. Perry Farrel en Tony Bennett. Hollis Brown, de groep die op zaterdag 28 september in De Kroepoekfabriek optrad, is ook afkomstig uit Queens. De nieuwe diverse plaat ‘Ozone Park’ is onlangs verschenen en was tijdens hun Europese tour dus ook in de Vlaardingse zaal te horen.

De band is gevormd door zanger, gitarist Mike Montali en leadgitarist Jonathan Bonilla. Daarnaast is Andrew Zehnal actief als drummer, speelt Adam Bock op de keys en wordt de bas bespeeld door Chris Urriola. Sinds 2013 brengt de formatie muziek uit en heeft Hollis Brown één EP en twee albums gereleased. Verder heeft de groep al op vele plekken in de VS en Europa gespeeld met hun tour