Archief voor de maand July 2012

Expositie “50 jaar Rolling Stones”

Geplaatst op 7 July 2012 door Giel

logo_rockart_200p

Vanmiddag even wezen neuzen en het is beslist de moeite waard wat er aan memorabilia te zien is. Oók voor de doorgewinterde fan is het aan te raden eens even in ‘de Hoek’ langs te wippen. Al is het alleen maar om herinneringen op te halen met gelijkgestemde bezoekers of om bijgepraat te worden door de gastdames en heren onder wie insiders en kenners Jaap, Wim en Peter. In oktober wordt er voor Stones-fans uit de regio’s Rotterdam, Den Haag en Westland (en voor alle andere belangstellenden) in Rock Art een speciale meeting georganiseerd met rondleiding, een drankje en (wie weet) een stukje live muziek. Later meer hierover. Maar iedereen kan natuulijk een kijkje nemen wanneer hij/zij maar wilt (zie voor de openingstijden: rockart.nl/rockart/openingstijden)

rockartstonesart
natuurlijk ook art in RockArt

Museum RockArt besteedt dit jaar met een speciale expositie aandacht aan het feit dat de geschiedenis van The Rolling Stones vijftig jaar geleden is begonnen. In het voorjaar van 1962 ontmoetten Mick Jagger en Keith Richards elkaar op weg naar school. Dat feit markeert het begin van The Rolling Stones, de rockband die vanaf het allereerste moment geruchtmakend is geweest.

rockartstoneslp
veel plaatwerk

In Museum RockArt wordt vanaf 7 juni een expositie gehouden waarbij de carrière van The Rolling Stones uitgebreid wordt belicht. Naast unieke memorabilia zijn er ook bijzondere posters, foto’s, LP’s en singles te zien. Het geheel wordt ondersteund door muziek- en beeldfragmenten. Natuurlijk wordt er ook ruimschoots aandacht besteed aan het roemruchte optreden op 8 augustus 1964 in het Kurhaus te Scheveningen. Eén van de topstukken van de expositie is het Premier drumstel dat Charlie Watts tijdens dat concert bespeelde. De expositie “50 jaar Rolling Stones – It’s Only Rock ’n Roll“ is te zien tot en met 2 december 2012.

rockartstonesleuning
en opeens heeft zo´n nietszeggend stukje hout waarde ;-)

Actualiteitenprogramma EenVandaag zond 4 juli een item uit over 50 jaar Rolling Stones waarin Ruud van Dulkenraad zijn verhaal doet. Deze oud-hoofdredacteur van Muziek Expres en Hitkrant was een paar keer de taxichauffeur van Mick Jagger en zijn bandleden tijdens hun concerten in Nederland en maakte hen van dichtbij mee. In de uitzending brengt Ruud uiteraard een bezoek aan de expositie 50 jaar Rolling Stones in Museum RockArt.

rockartwim
Rock Art vrijwilliger Wim

Book presentation and photo exhibition. July 12 till September 15, 2012.
Donderdag 12 juli a.s. bestaan de Rolling Stones precies 50 jaar. Galerie V!P’s viert dit met alle overige ondernemers op het Westelijk Handelsterrein met een speciale Rolling Stones avond. Extra toegevoegd: tentoonstelling met unieke schetsen, tekeningen en mixed media prints van Rolling Stone Ronnie Wood en een tentoonstelling van de Deense fotograaf Bent Rej.

stones50