Archief voor de maand August 2010

Alfons Kiefer Artwork

Geplaatst op 18 August 2010 door Giel

Kiefer DeVille

Alfons Kiefer (1953, Saarland Germany) is an illustrator/painter who created a lot of great artwork. Since 1981 Kiefer works as a freelance Illustrator in München. He made his first frontcover illustration for German magazine der SPIEGEL in 1983. Music-lovers know him best for his CD-Cover artwork of Willy DeVille’s 2005 album Crow Jane Alley. But he also did very nice pieces of Jimi Hendrix and John Lee Hooker. Take a closer look at his artwork of people, animals, sport and erotic at Alfons Kiefer’s website.

Kiefer misc

Jan Pet van JPblueslokaal overleden

Geplaatst op 18 August 2010 door Giel

Een groot verlies voor de Haagse en Nederlandse blues scene. En in de eerste plaats voor Jan zijn familie en vrienden. Jan was jaren lang een graag geziene stille kracht achter de schermen en voor de blues podia, een markante, vriendelijke en gedreven bluesman. We zullen hem missen. Allen heel veel sterkte toegewenst.

janpet
___

Jan Pet overleden

Jan Pet, één van markantste personen in de Haagse muziekscene, is dinsdagochtend 17 augustus op 64-jarige leeftijd in zijn woning overleden aan een hartaanval. Jan van der Sluis, zoals de Hagenaar in het echt heette, was een onvermoeibare promoter van Nederlandse bluesmuziek. Hij organiseerde bluesconcerten en hing posters voor andere bluesconcerten en -festivals op in Haagse kroegen. Ook hield hij een weblog bij met nieuws over de bluesscene.

Livin’ Blues
Jan Pet werkte in de jaren zestig en zeventig als roadie bij verschillende Haagse bands, waronder de groep Livin’ Blues. Later ging hij zelf bluesconcerten organiseren in Haagse cafés en lokaties als het Openluchttheater Zuiderpark en het Paard van Troje.

Kunstenaar
Daarnaast was Jan beeldend kunstenaar, vooral bekend om zijn met goudverf overgoten kunstwerken gemaakt van plastic speelgoed en afval.

Hofstad Blues Festival
De laatste tien jaar organiseerde Jan Pet bluesavonden in café Lokaal Vredebreuk in de Papestraat in Den Haag. Sinds 2007 was hij nauw betrokken bij het door hem geïnitieerde jaarlijkse Hofstad Blues Festival.

Kinderen
Jan van der Sluis laat twee zoons en een dochter achter.
We kunnen afscheid nemen van Jan op zondag 22 aug tussen 12.00 en 14.00 uur in Huize Clingendael, Benoordehoutseweg 279 Den Haag, de Crematie zal zijn te Ockenburgh, maandagmiddag 23 aug van 13.45-17.00

[ bron artikel: Haags Pop Podium ]