Archief voor de maand March 2010

Fun Lovin Criminals: We zijn in topvorm!

Geplaatst op 21 March 2010 door Giel

flc2010

De zomer begint vroeg dit jaar! Althans, dat is de muzikale boodschap die Fun Lovin’ Criminals ons meegeeft. Vijf jaar na hun vorige album Livin’in The City zijn Huey Morgan, Fast en Frank ‘The Rhythm Man’ Benbini weer helemaal terug met Classic Fantastic , een uitstekend nieuw album dat klinkt als smaakvol maatwerk voor de fans. “Dit jaar wordt één groot feest,” aldus frontman en leadzanger Huey, alvast een voorschot nemend op het interview. “We zijn beter en gretiger dan ooit en we kunnen dan ook nauwelijks wachten om de nieuwe nummers live te spelen.” De Nederlandse concerten zijn al ruim van tevoren uitverkocht, wat duidelijk maakt dat de populariteit van de altijd strak in het pak zittende ‘criminelen’ niets aan kracht heeft ingeboet. Logisch dat LiveXS graag spreekt met de grondlegger van dit unieke trio, Hugh Morgan (Huey), over de nieuwe nummers, de komende optredens en de kracht van positieve energie.
[lees hier verder]

flc2010bw
19 maart 2010: Fun Lovin’ Criminals gezien in het Paard Den Haag

LINKS

Overzeese verwanten (interview Trouw)
FLC heeft nog steeds de magic touch (Nu.nl)
FLC recensie Antwerpen 20/03/2010
FLC- Classic Fantastic (cd recensie)
Fun Lovin’ Criminals zonder klassieker

FunLovinCrimsTV’s Channel

Shane MacGowan & Friends

Geplaatst op 14 March 2010 door Giel


Out now!
Please order the single on iTunes by clicking here - http://bit.ly/ayAa2z (UK residents) or here - http://bit.ly/ahKs8l (Eire residents).

Please join our Facebook Group to ‘Make Shane MacGowan and Friends number 1′ here - http://bit.ly/9ZMxWA

So moved by the plight of the people of Haiti, Shane and his long term girlfriend, writer Victoria Clarke made calls to friends and associates from which began the process of recording a track from which ALL proceeds go to Concern, a charity who have provided assistance to some of the poorest countries in the world including Haiti, even before the earthquake struck. Some of the stars on the record include - Nick Cave / Bobby Gillespie / Glen Matlock / Johnny Depp / Chrissie Hynde / Paloma Faith / Eliza Doolittle.

Rory Gallagher tribute 06-03-2010

Geplaatst op 8 March 2010 door Giel

Shinkicker
A tribute to Rory Gallagher…
Bunch of cowboys
Rory-ussen
Shoot Wimmus! # verslag & foto’s Blues Magazine

DeVille Memorial CD verkrijgbaar!

Geplaatst op 8 March 2010 door Giel

Een concert registratie op cd tijdens de laatste Willy DeVille fanclub ontmoeting op 27 Februari 2010…

Alle optredens zijn via de soundboard vastgelegd en er is besloten om van het tribute optreden door Erik Neijmeijer en Friends een officiële cd uit te brengen. Deze cd is slechts éénmalig te bestellen! Een waardig aandenken waarop naast Erik Neimeijer, Sebastiaan van Olst, Gert Jan van der Weerd, Bauke Bakker ook FREDDY KOELLA en BORIS KINBERG meespelen. En hoe!

De fanclub stopt en dat is echt zo, vandaar dat er slechts een eenmalige mogelijkheid komt om deze cd te bestellen. Alle bestellingen die binnen komen vóór 25 maart 2010 worden ook spoedig uitgeleverd. De cd is daarna niet meer te verkrijgen. De fanclub neemt geen voorraad. Mis deze buitenkans niet want er komt verder geen aankondiging meer! Alleen te bestellen via de mail en de postbus. Je kan uiteraard wel vrienden en kennissen inlichten want je mag er zoveel bestellen als je wilt. Tot de datum van vervaardiging kunnen wij de aantallen nog aanpassen. Als de kosten van het maken van de cd eruit zijn, wordt de rest van de opbrengsten verdeeld onder de bandleden en onder Boris en Freddy. Er blijft dus geen cent bij de fanclub zelf hangen!

Als je er niet bij geweest bent wat kun je dan verwachten?
Een Freddy Koella die helemaal los gaat bij o.a. ‘Goin Over The Hill’, een super versie van ‘Hey Joe’ en overgevoelige uitvoeringen van ‘Accross The Border Line’ en ‘Heaven Stood Still’. Ook de andere songs hebben de sfeer en de feel van die gedenkwaardige avond in Hellendoorn.

De cd kost slechts € 10,00 inclusief verpakking en porto. Je mag er zoveel bestellen als je wilt. Interesse? Mail dan je n.a.w. gegevens vóór 25-03-2010 naar: info@willydeville-minkdeville.com o.v.v. het aantal en: bestelling DeVille Memorial cd. Ook de memorial dvd met clips van Willy DeVille door de jaren heen is nog voor € 5,00 verkrijgbaar bij: jaap.vandergalien@gmail.com

en_wdv_270210

De hoesjes zijn een ontwerp van G-design. Zowel de productie, de opnamen, de fotografie en het art-design kwamen belangeloos tot stand dankzij enthousiaste die-hard Willy DeVille fans! En met toestemming van het DeVille management en alle betrokkenen.

DeVille Memorial Night, emoties de vrije loop

Geplaatst op 1 March 2010 door Giel

De afsluiting van het bestaan van de Mink-Willy DeVille fanclub in de Lantaarn Hellendoorn, 27/02/2010 was indrukwekkend. We hebben getreurd en het leven gevierd. Gepraat en gedronken, meegezongen en geluisterd naar muziek ter nagedachtenis aan onze held Willy DeVille. Een drietal tribute bands Mink deband, The New Cripple Creek Band en Erik Neimeijer and Friends (Cool Genius) speelde DeVille’s muziek met respect, hart en ziel! De originele bandleden percussionist Boris “The Butcher from Bulgaria” Kinberg en gitarist/violist Freddy “The Frenchma” Koella speelden mee als gastmuzikanten. Gezamenlijk gaven ze een goed beeld van Willy’s muzikale leven op het podium door de jaren heen. Een memorabele dag waarin gevoel en emoties de vrije loop kregen bij de aanwezigen DeVille believers. Waarin ook duidelijk werd dat één van de laatste iconen van de rock ‘n roll, de rauwe romanticus Willy DeVille écht gemist wordt.
He left us with a hunger we can’t feed.

Freddy & Boris

Laatste eerbetoon aan DeVille
[uit De Stentor 26-02-2010]

ZWOLLE/HELLENDOORN - Hij zag de excentrieke zanger vier keer optreden in Nederland. Zanger Erik Neimeijer (Heino, 1982) van de Zwolse formatie Cool Genius werd meteen gegrepen door Willy DeVille. Het overlijden van de Amerikaanse zanger vorige zomer als gevolg van alvleesklierkanker kwam voor Neimeijer onverwacht. “DeVille zou dit jaar voor een theatertour naar Nederland komen en ik zou hem persoonlijk ontmoeten. Dat had fanclubvoorzitter Gurrie van Brug voor me geregeld. Maar helaas, het mocht niet meer zo zijn.” De internationale fanclub van Willy DeVille werd bestuurd vanuit Zwolle door Gurrie van Brug die besloot na de dood van de Amerikaanse zanger de fanclub op te heffen. “Het was een hobby, maar een functionele hobby", zei hij vorig jaar. “Ik gaf voornamelijk informatie door van Willy aan de fans, en regelde in Europa zijn concerten. Wat rest zijn de muziek en herinneringen.” Van Brug wilde nog wel een groot herdenkingsconcert voor de fans organiseren. Bij voorkeur in het Amsterdamse Paradiso maar dat is de Lantaarn in Hellendoorn geworden. Morgenavond zal Neimeijer tijdens deze zogenaamde ‘tribute’ een grote bijdrage leveren. Hij zingt twintig nummers van DeVille en wordt begeleid door DeVille’s eigen muzikanten, gitarist Freddy Koella en percussionist Boris Kinberg. Speciaal voor dit concert komen zij naar Nederland. “Een grote eer", glundert Neimeijer die straks één handdruk verwijderd is van Bob Dylan. “Koella speelt samen met Dylan, een van mijn andere grote inspiratiebronnen.” De Cool Genius-zanger zal voor de gelegenheid zaterdag een mooi pak dragen met hoed. “Als ode aan Willy, die zichzelf altijd prachtig wist te kleden. Hij was ook een acteur. Maar mijn optreden wordt beslist geen imitatie “, benadrukt de Zwollenaar. “Willy speelde de bad boy maar werd steeds zachtaardiger. Ik houd voornamelijk van zijn laatste albums. Daarin komt hij steeds dichter bij de kern.” Neimeijer zag DeVille voor het laatst optreden in poppodium Lucky in Rijssen, een jaar voor zijn overlijden. “Er kwam die avond vlak voor aanvang een dokter langs. DeVille trok het allemaal niet meer. Hij wankelde een beetje en oogde ongezond. Ik was eerst geïrriteerd want ik ken al zijn teksten en hij kwam er helemaal niet uit. Maar Willy bleef fascineren die avond. Dat ongewisse hoort bij een rock ‘n roll-held.” Neimeijer maakte eerder een muzieksessie gewijd aan DeVille. “In mijn zang neem ik wel iets van Willy mee. Zoals hij ballads zingt, heel subtiel en klein voor een volle zaal, dat zal ik ook doen. Vooral zijn rauwe romantiek moet overheersen.” De herdenkingsavond eindigt met DeVille’s ‘Heaven stood still’. “Voor de fans wordt het allemaal erg beladen. Want het is niet alleen het afscheid van DeVille maar ook van de fanclub. Nee, ik heb niet gehuild om zijn dood. Ik volgde hem intensief en het is jammer dat er niets nieuws meer van deze bijzondere man komt.”

WdV memorial dvd
Memorial compilation dvd
(samenstelling :jaap.vandergalien@gmail.com)

LINKS
Foto’s 27-02-2010 door Nick Jansen
Korte impressie (by Elina)
Willy DeVille memorial speech by Boris Kinberg 27-02-2010
Speech II Boris & Mink-deband
Heart en Soul (Cool Genius)
Heaven Stood Still (Cool Genius feat. Freddy Koella)
Willy DeVille’s Memorial NYC with John Paul Hammond aug 09
Willy DeVille website
Willy DeVille Social Network
Willy DeVille (hyves)