Archief voor de maand January 2010

twitter

Geplaatst op 1 January 2010 door Giel

Twitter is a rich source of instantly updated information. It’s easy to stay updated on an incredibly wide variety of topics. Join today and follow @Gillespy.

Follow Gillespy on Twitter

En Follow thebluesalone on Twitter The Blues Alone on Twitter

Haiti Now (We Shall Overcome)

Geplaatst op 24 January 2010 door Giel

Bruce Springsteen - Hope For Haiti Now (We Shall Overcome)

Big Blind ontvangt Dutch National Blues Award

Geplaatst op 10 January 2010 door Giel

gezien & gehoord in: de Noviteit te Monster
datum: zaterdag 9 januari 2010
review door: GvdH
foto’s door: Arjan Vermeer

Big Blind

Afgelopen zaterdag was in de Noviteit te Monster (Westland) de eerste uitreiking van de ‘Dutch National Blues Award’. Een initiatief van ‘Stichting Dutch National Blues Award’, opgericht te Breda door beeldend kunstenaar en bluesfan Bert van Hees. “De Stichting stelt zich ten doel het eenmaal per kalenderjaar toekennen en uitreiken van een award voor een Nederlandse bluesband of bluessolist(e) voor de “best live performance” en “best uitgebrachte cd/dvd”, zoals ze zelf zeggen. Afgezien van de vraag of Nederland bluesland wel op zo’n award zat te wachten is het ontstaan van, en zijn de activiteiten door deze stichting vooralsnog wat vaag. Natuurlijk is er tekst en uitleg te lezen op de website van de initiatiefnemer zelf: Moving Mandalas. Maar gezien de reacties op deze stichting door bepaalde genomineerde acts zelf en diverse nationale publieke blues bewegingen had wat meer publiciteit voorafgaande aan de stemming geen kwaad gekund. Bluesforum.nl wist volgens verbaasde moderators en lezers helemaal van niks… terwijl het online Bluesmagazine in december pas een persbericht over de uitslag publiceerde, om maar eens twee voorbeelden uit de publicerende Nederlandse Bluesscene te noemen. Afijn, enige verdeeldheid in de muziekwereld en met name de blueswereld zal er altijd wel blijven bestaan. Het is alleen maar goed dat de blues muziek regelmatig impulsen krijgt van welke initiatiefnemers dan ook.

Omdat Big Blind toch al geboekt was door stichting Blues Aan Zee voor een optreden in de Noviteit op 9 januari 2010 hadden beide stichtingen voor deze gelegenheid de handen ineen gesloten. De B.A.Z. organisatie was als vanouds weer uitstekend en de mannen van Big Blind (Wesley van Werkhoven, JJ van Duijn, Dirk van Duijn en Niels Duindam) toonde zich tijdens de uitreiking van de eerste officiële Nederlandse blues award 2009 zeer content met deze publieks award. Niet in de minste plaats omdat het een prachtig kunstwerk in de vorm van een uniek schilderij betrof. (Op de tweede en derde plaats waren de Twelve Bar Blues Band en de Eelco Gelling Band geëindigd). Deze beste Nederblues band mocht dus ook weer eens live optreden en hun tweede cd ‘Circus Left Town’ (CoolBuzz label’09) promoten. Een prima album met 12 eigen geschreven tracks waarop de band nog hechter klinkt dan op het eerste album ‘Dressed To Win’. Met deze 2 cd’s en de steeds toenemende live-optredens wist de band in 2009 weer wat meer naam en faam te verwerven. Zo gaf de band afgelopen zomer o.a. acte de presence op het prestigieuze Breminale festival in Duitsland en voorjaar 2009 werd het eerste nationale TV optreden bij ‘Raymann Is Laat’ ook een feit. Big Blind weet zowel op de plaat als live rauwe en ingetogen momenten af te wisselen. Op het Monsterse podium moest de band duidelijk nog warm draaien na een rustperiode van anderhalve maand en was het optreden wat stroefjes en overwegend ingetogen. Het gitaarspel van JJ van Duijn en het bluesharp spel/geluid van zanger Wesley van Werkhoven zijn belangrijke ingrediënten van Big Blind. Maar beide brachten deze avond niet 100% de lowdown dirty blues die we van ze gewend zijn. Oud en nieuw werk werd afgewisseld met veel improvisatie en instrumentale surf blues-achtige stukken en blues shuffles. Ook een mooie uitvoering van het titelnummer ‘Circus Left Town’. Want natuurlijk blijft het altijd prettig om de energieke bluesrock en ballads van Wesley en consorten in levende lijve te ervaren. En het aanvankelijk tamme (kritische) Westlandse publiek kwam uiteindelijk toch ook los. Circus is coming to you! Op 6 februari 2010 wordt de 9e verjaardag van stichting Blues Aan Zee gevierd met een optreden van de legendarische (40 jaar in het vak!) Nederblues band Flavium.
Be there too!

Dit verslag in de Monsterse Courant
Concert foto’s The Blues Alone (1)
Concert foto’s The Blues Alone (2)

Over VDH-online

Geplaatst op 1 January 2010 door Giel

Download CV2014GvdHoeven.pdf (pdf/24 kB)
E-mail: letsworkbeproud@gmail.com
LinkedIn

pc-gvdh
Zoals in mijn CV - die hier boven te downloaden is - staat vermeld gaat mijn interesse o.a. ook uit naar Grafische vormgeving en Communicatie. Hierbij een toelichting.

In 1996 na aanschaf van mijn eerste PC (personal computer) met het Windows 95 besturingssysteem (MS-DOS had zijn werk gedaan) ben ik me hobbymatig gaan interesseren in het grafisch ontwerpen met de computer. Aanvankelijk het vormgeven van alle aspecten van een eigen website: webdesign. Dit ging gepaard met het uitvogelen van de opmaak taal H.T.M.L. (Hyper Text Markup Language) en het protocol dat uitwisseling van bestanden tussen computers vergemakkelijkt FTP (File Transfer Protocol) wat nodig was om de de website er netjes uit te laten zien en zichtbaar te maken op het World Wide Web (www). Aanvankelijk door kennis door zelfstudie te verkrijgen (autodidact) wat door een betrekkelijk nieuw medium als internet alleen maar werd vergemakkelijkt. Een avondopleiding bij het instituut Frans Boers Opleidingen (1997) in Naaldwijk zorgde ervoor dat de computerkennis nog meer werd bijgespijkerd. Met name het gebruik van Internet, Windows, MS Office en van diverse (grafische) software programma’s kwamen hierin aan de orde. Een basiscursus informatica (1991) waarin met name MS-DOS, Word Perfect (WP), Spreadsheet en D-base werden behandeld had ik al eerder gevolgd. Evenals een cursus DTP (Desktop Publishing) in 1990 waardoor de basis met het omgaan met de computer en beginnende vormgeving al was gelegd. Nadat ik mijn eerste eigen homepage online had gezet kreeg ik al gauw verzoeken om websites te maken voor vrienden en bekenden voornamelijk uit de muziek scene en van sportvrienden. Homepages van o.a. rockbands als A.J. Mharyo, New Breed en Purple Rainbow, muziekfreaks The Bon Jovi Family, boekingsburo M.A.M. Agency en de website van EURO 2000 Voluteers waarvan hier een overzicht te zien is heb ik tussen de jaren 1997 en 2004 in mijn vrije tijd ontworpen, opgezet en onderhouden. Dit onder de nickname Gillespy met als platform G-design.nl waarvan de domeinnaam sinds 1997 is geregistreerd. Ook zag ik kans enkele van mijn bescheiden pennenvruchten (ik schrijf graag proza en poëzie) wereldkundig te maken door ze op het web te plaatsen. Door gebrek aan tijd ben ik in 2004 gestopt met webdesign en ben me meer gaan toeleggen op Creative Design (foto’s- en filmbewerking) voornamelijk het grafisch vormgeven van cd- en dvd hoesjes, ook wel cover-artwork genoemd. Ik beheer en update momenteel uitsluitend actief deze weblog vdh-online welke in eerste instantie samen met mijn neef Ronald als familie uithangbord met heuse stamboom werd opgezet, maar nu dient als persoonlijke online kunstgalerie (ik schilder soms ook) en als doorgeefluik van concert verslagen, reviews en andere trivialiteiten, tevens een bron voor diverse online magazines, fora en websites.

PORTFOLIO

INTERNETJOURNALISTIEK (BLOGGER)
journalistiek die via internet wordt bedreven (gepubliceerd) en waarbij internet als bron wordt gebruikt.

Uitgelicht: Cultuurpodium Online
Product: Review van een live concert door Southside Johnny
Ontwerp: Concertverslag met foto’s (AV Photography)
Datum: november 2009 in Het Paard Den Haag
Opdracht: Cultuurpodium Online
Aantal: nvt, publicatie in online magazine

PUBLICATIES OP WEBSITES ALGEMEEN:
Cultuurpodium Online
Monsterse Courant [BAZ festival 2011 verslag krant - pdf]
Stichting Blues Aan Zee
The Blues Alone
Blues Forum Nederland
Rolling Stones Forum Nederland
Willy DeVille International Fans blog

Een weblog, ook wel blog genoemd, is een website waarop regelmatig – soms meermalen per dag – nieuwe bijdragen verschijnen en waarop de geboden informatie in omgekeerd chronologische volgorde (het nieuwste bericht verschijnt als eerst) wordt weergegeven. Wie een weblog bezoekt, treft dan ook op de voorpagina de recentste bijdrage(n) aan. De auteur, ook wel blogger genoemd, biedt in feite een logboek van informatie die hij wil delen met zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog.

G-DESIGN COVER ARTWORK
ontwerpen van cd- en dvd-hoesjes

Uitgelicht: Willy DeVille Memorial CD
Product: CD Erik Neijmeijer & Friends - Live in Hellendoorn 2010
Ontwerp: Coverart front; back; booklet; disc; alle hoesteksten
Datum: april 2010
Opdracht: DeVille International Fanclub
Aantal: 500 exemplaren (uitverkocht)
Meer: Coverartwork G-design

Grafische vormgeving is het visueel vormgeven van ideeën in verschillende media, met als doel om mensen iets mee te delen. Dit vereist de inzet van zowel artistieke als technische vaardigheden. Bij grafische vormgeving wordt zowel visuele expressie als creativiteit nagestreefd in de presentatie van tekst en afbeeldingen.

PROZA & POEZIE
schrijven van proza & poëzie en vormgeven en uitbrengen van 11 bundels/boekjes

Uitgelicht: Ik Mag Nooit Meer Voetballen Op Straat
Product: Dichtbundel over Feyenoord-helden 1970-2006
Ontwerp: Alle teksten en gedichten; algehele vormgeving
Datum: januari 2007
Opdracht: eigen
Aantal: 50 exemplaren (uitverkocht)

Proza is iedere tekst die is geschreven in de vorm van gewone taal. Proza kan kunstig in elkaar gezet zijn, zelfs rijm en een metrum (maatsoort) bevatten, maar zodra de vorm van de tekst (met name de vorm van de regels) tot doel wordt en de bladspiegel geen enkele rol meer speelt, is er sprake van poëzie.

SCHILDERKUNST & DIGI-ART
schilderijen, veelal acryl op canvas 30x24 en digitale kunst

Uitgelicht: Jimus (guitar dude #1)
Product: Beschildering acryl op hout
Ontwerp: Afbeelding van Jimi Hendrix op een akoestische gitaar
Datum: augustus 2009
Opdracht: W. van Dijken
Aantal: 1 (privé collectie)

Kunst vertrekt vanuit de kunstenaar en is in de eerste plaats de subjectieve expressie van een mens. Kunst, in expressionistische zin, drukt de verbeelding of gevoelens van de kunstenaar uit in een scheppende activiteit of in impressionistische zin.

FOTOGRAFIE
digitale fotografie individueel en met Arjan Vermeer Photography

Uitgelicht: Fotografie Texel
Product: Artistieke zwart-wit plaatjes op Texel
Ontwerp: Foto’s
Datum: juli 2008
Opdracht: T.W. van der Hout
Aantal: 1 serie van 12 stuks (privé collectie)

Fotografie is het met behulp van licht en andere vormen van straling vervaardigen van afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen. Het woord is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht (φωτος (phootos) = licht, γραφειν (grafein) = schrijven).