Archief voor de maand October 2009

Memorial Willy DeVille

Geplaatst op 13 October 2009 door Giel

wdv270210

Als afsluiting van het bestaan van de Mink-Willy DeVille fanclub wordt er op 27 februari 2010 een fanclubbijeenkomst georganiseerd met een drietal tribute bands waarbij de muziek en nagedachtenis aan Willy DeVille centraal staan. De fanclubontmoeting wordt gehouden in een zaal waar Willy tweemaal gedenkwaardige optredens heeft verzorgd; De Lantaarn, Schapenmarkt 13 in Hellendoorn. The place where real DeVille devils meet, and heaven stood still! Uitnodiging: download minkfanclub.doc

The Mink Band zal optreden:
http://www.youtube.com/watch?v=W7Tdb_VqYCU

En: The New Cripple Creek Band en Erik Neimeijer and Friends

LINKS (WdV fans & Friends)
willydeville.hyves.nl
arthurfromholland.blogspot.com
www.freewheeler.web-log.nl
Einde voor internationale fanclub Willy DeVille

young billy b
Young Billy Borsey (Willy DeVille) in 1969 © Mandy Mercier

Frank Turner - The Road

Geplaatst op 10 October 2009 door Giel

Na enkele luisterbeurten is duidelijk dat deze Britse bard één en ander in zijn mars heeft. Hij pent levensliederen neer die het dagelijkse grauwe leven in een doorsnee Britse industriestad moeten opvrolijken.

Official Video for “The Road". Directed by Adam Powell, starring Frank Turner, Barbs, Adam, Ollie, Brad and Pete. We really did it, 24 shows in 24 hours. This is the first single from the new (third) album, “Poetry Of The Deed", release 7th September (UK & Europe) / 8th September (USA) 2009 through Xtra Mile Recordings / Epitaph Records. © 2009 Xtra Mile Recordings.

Polder Bloes

Geplaatst op 8 October 2009 door Giel

amerdvd

Laatst kreeg ik een kopie van de dvd De Amer Blues toegestuurd. Een bloemlezing van gelagkamerconcerten opgenomen van 1992 t/m 2007 in café de Amer in Amen Drenthe. Eigenaar Ab Sligter nam jarenlang de vaak bijzondere liveconcerten op ‘om later nog eens naar te kunnen luisteren in het verzorgingstehuis’.

Het dorpscafé de Amer in Amen werd in 1991 overgenomen door Ab Sligter, een oud-jongerenwerker, die wel eens wat anders wou. Gelukkig hield hij ook van goede muziek, en begon hij al snel met het organiseren van zogenaamde gelagkamerconcerten. In 1996 werd de deel verbouwd tot concertzaaltje, en sinds die tijd zijn er gemiddeld zo’n veertig concerten per jaar. Die concerten zijn bijzonder, door de sfeer van het concertzaaltje en door het aandachtige publiek, dat tijdens het concert geacht wordt te luisteren. Er wordt ook geen drank geschonken als er gespeeld wordt, en in de pauzes is er zelfgemaakte erwtensoep (ook als het dertig graden is).

Ab is na een zware ziekte begin mei 2007 op zeventigjarige leeftijd overleden, maar hij heeft nog net een paar weken daarvoor de presentatie mogen meemaken van de dvd De Amer Blues, dat een ruimhartig overzicht bevat van optredens in de Amer. De technische kwaliteit van de beelden is niet helemaal optimaal, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de sfeer en de kwaliteit van de optredens. We missen wel een paar namen, maar er zijn uiteindelijk toch erg veel artiesten overgebleven die toestemming gaven, waaronder Hans Theessink, Eric Andersen, Michael Chapman, Harry Muskee, Barrelhouse, RL Burnside (nog in de gelagkamer), enzovoorts. De dvd is alleen in de Amer verkrijgbaar, en dan ook nog alleen maar op de zondagen dat er een concert is.

Een bijzondere plek, dankzij een bijzondere man, met een bijzonder mooie erfenis. De vrijwilligers die Ab de laatste jaren al intensief bijstonden zorgen er, samen met Ab’s partner Ineke, ongetwijfeld voor dat de Amer als unieke concertlocatie behouden blijft. Als herinnering aan de “periode Ab” is er nu deze dvd.

Zelf dacht Ab Sligter het geheim van zijn bruine café wel te kennen: “De Amer is een warme, vriendelijke plek waar muzikanten helemaal zichzelf kunnen zijn. En dat hoor je. Absoluut."…
[bron: moorsmagazine ]