Archief voor de maand May 2009

Pink Bruce

Geplaatst op 31 May 2009 door Giel

pinkbruce

Springsteen cadeau voor 40e verjaardag Pinkpop
[31-5-2009 / bron: http://www.betrue.nl/ ]

Springsteen en de E Street Band hebben op 30 mei op Megaland in Landgraaf opgetreden bij de veertigste editie van Pinkpop. Daarmee is ook de Europese tour van start gegaan. Eerder op de dag hadden Chris Cornell en de Killers op het hoofdpodium gespeeld. Bruce had het hele optreden van de Killers vanaf de zijkant van het podium bekeken. Na het optreden van de Killers werd het podium nog flink herbouwd. Roadies plaatsten niet alleen apparatuur van de E Street Band, maar bouwden voor het hoge podium ook vier uitlopers die de grote afstand tot de eerste rij van het publiek overbrugden.
Bruce en de E Street Band kwamen net voor half negen het podium van de main stage op. Als eerste verscheen Jay Weinberg, gevolgd door de hele E Street Band (zonder Patti Scialfa) en Bruce die Clarence hielp naar zijn plek op het podium te komen. “Hello Pinkpop” waren Springsteens eerste woorden aan het ruim 60.000-koppige publiek. Het stevige begin van de show - ‘Badlands’ (met een paar foutjes van Jay op drums), ‘Out in the Street’ en ‘She’s the One’ - bracht het publiek in de stemming. De kleine rockopera ‘Outlaw Pete’, compleet met een western-intro van Bruce op gitaar, huilende mondharmonica van Clarence en de cowboyhoed van Bruce op het laatste couplet werd perfect uitgevoerd.
Na ‘Radio Nowhere’, met een hoofdrol voor Jay Weinberg, stelde Bruce zijn drummer voor: “Eighteen year old Jay Weinberg filling in for his dad.” In ‘Working on a Dream’ richtte Bruce zich in het midden van het nummer in het Nederlands tot het publiek : “Hoe gaat het met jullie? Gefeliciteerd met veertig jaar Pinkpop.” Bruce vertelde dat hij met de E Street Band op Pinkpop was om een huis te bouwen midden op het veld, een huis van “joy", “love", “happiness” en “sexual healing". Hij riep het publiek op om mee te doen. “Ik heb jullie nodig om het lawaai te maken.” Veel toeschouwers lieten deze oproep niet onbeantwoord.
lees hier verder: http://www.betrue.nl/

pinkbruce1

Setlist 30-5: Badlands / Out in the Street / She’s the One / Outlaw Pete / Radio Nowhere / Working on a Dream / Seeds / Johnny 99 / The Ghost of Tom Joad / Raise Your Hand / From Small Things (Big Things One Day Come) / Trapped / I’m on Fire / Thunder Road (met Brandon Flowers) / Waitin’ on a Sunny Day / The Promised Land / Lonesome Day / The Rising / Born to Run // Tenth Avenue Freeze-Out / Land of Hope and Dreams (incl. People Get Ready) / American Land / Glory Days (incl. Louie Louie) / Dancing in the Dark
vetgedrukt = tourpremière/special guest

Ian Siegal - The Hague Jazz 2009

Geplaatst op 31 May 2009 door Gielbeen there, seen it, heard it, felt it… Ian is a real bluesman!

Live at The Hague Jazz, May 23, 2009.
“I’ll Fly Away” is on MOJO’s Blues Album of the Month “The Dust".
Some reviews: “Siegal is the cleverest writer and most magnetic performer of blues currently working in the UK.” - “This is Ian Siegal alone with his guitar - baying as if utterly possessed by the restless spirit of Howlin’ Wolf.” - “he’s an immense talent.” - “This album won’t disappoint any self respecting music fan.” - “What a treasure.” - “One of the most inventive blues recordings ever made by a British artist.”

Nog meer The Hague Jazz filmpjes:
De Dijk - Dansen…
Kyteman - jam
Kyteman - Sorry
Roger Hodgeson - School
Kraak & Smaak
Brand New Heavies
Morris Day & The Time - Jungle Love
Rose Spearman & Solomon Burke
Meer Solomon:
De Dijk met Solomon Burke - Het Moet En Het Zal
Rolling Stones - Solomon Burke

Solomon foto’s THJ ‘09

‘t lag aan’t veld!

Geplaatst op 19 May 2009 door Giel

Na een grondige analyse van het seizoen 2008-2009 zijn de heren analytici erachter waar het aan lag:
de eerste helft liep steeds van een leien dakje, maar tegen de 2e helft zagen ze als een berg op!

veld

Barre Blues Kroegentocht 02-05-09

Geplaatst op 4 May 2009 door Giel

Barre Blues Kroegentocht in Monster - 2 mei 2009
- door: jackdaniels -

Giel (Gillespy) en ondergetekende togen gisteravond op de fiets naar Monster. Eerst naar de tent op het marktplein alwaar The Radical Roosters uit Tilburg openden met een Lester Butler tribute. En een waardig tribute! The Roosters spelen van 20.30 tot 22.00 uur. Vanaf 22.00 uur spelen dan de andere bands in de cafés.

baz020509
Tegenover de tent op het Marktplein is het café Kleine Jan waar om 22.00 uur de BluesHarp Express speelt. Maar Giel en ik - inmiddels vergezeld door Ad, een voetbalvriend - besluiten naar Arthur Ebeling te gaan die in De Pomp speelt. We gaan daar vlak voor 22.00 uur heen omdat het een nogal klein café is en we een goed plekje willen hebben. Op een piepklein podiumpje naast de ingang begint Ebeling om klokslag tienen met zijn optreden. Ik had mijn camera meegenomen tegen beter weten in. Boven het podium hangen drie spotlight die je normaal gesproken op zolder hangen. En nog niet eens gericht op de artiest in kwestie . Na een paar nummers besluit ik hem te vragen of ik een spotje op hem mag richten. Of de foto’s gelukt zijn merk je later wel . Café de Pomp is echt binnen tien minuten stampend vol. Na een tijdje besluiten we de kroegentocht te vervolgen.

Volgende stop is café Keurig. Daar speelt de Bootleg Bluesband. Lekkere ongecompliceerde blues. Veel mondharmonicawerk deze Barre Blues editie. Naast The Radical Roosters is ook de Bootleg Blues Band voorzien van een gepassioneerde bluesharp speler in de persoon van Thijs van Erve . Later blijken ook The Hellhounds en Big Will over de nodige luchtkracht te beschikken.

Ook hier nuttigen we het nodige gerstenat (we zijn toch op de stalen ros) en vervolgen onze bluestrail naar Ojos. Hier zijn twee zalen waar The Hellhounds (waarin twee bestuursleden, Frits Krieg en Anton van Meerkerk, van Blues aan Zee furore maken) en Big Will, een andere Westlandse bluesband o.l.v. Wil van der Ende, tegelijkertijd optreden. De laatste band richt zich op meer akoestische blues met repertoire uit de deltablues. Maar dan in een lekker eigentijds jasje. Heerlijk gitaarwerk van Alex Konijnenburg. The Hellhounds laten mooi zien hoe de jonge generatie door middel van de blues de kloof met de oudjes overbrugt. De band bestaat - naast de eerdergenoemde vijftigers - uit vier jonge twintigers.

baz020509-1
Tenslotte kunnen we het niet meer houden en lopen we gestaag richting de Noviteit. Het thuishonk voor Blues aan Zee. Daar spelen de Treble Shooters, met o.a. zanger Chris Hoyle en gitarist Eugene den Hoed, in de grote tuinzaal. En die zaal staat redelijk vol. Ook in de kelder speelt is het gezellig druk met Hollandsch Blauw, Nederlandsch-talige blues.

Nadat de serie kroegentoch bands om 00.30 uur is opgehouden te spelen begint het afsluitende concert van Morblus uit Italie. De band van Roberto Morbioli speelt lekkere funky blues. Voor wat ons betreft mogen deze Italiaanse vrienden (en hun Duitse vriendinnen ;-) ) vaker in de Noviteit verblijven.

Een heerlijk relaxed maar toch gepassioneerd bluesavondje, met voor mij Morblus als hoogtepunt en Big Will als veelbelovende. Duurde wel weer even voordat ik zondag het brakke gevoel had weggewerkt…

LINKS
Blues Aan Zee
The Blues Alone
foto-reportage van Daniél Overkleeft
Bluesforum.nl
Bluesforum.com
Bluesharp.nl

2 mei Barre Blues kroegentocht met o.a.:
Morblus Italy
Hollandsch Blauw (Ned.talige blues)
The Radical Roosters - Lester Butler project
The Bootleg Blues Band
The Treble Shooters
Big Will
The Bluesharp Express
Hellhounds
Arthur Ebeling