Archief voor de maand October 2007

Video: Bruce Springsteen and the Arcade Fire

Geplaatst op 15 October 2007 door Giel

bs141007

Video: Bruce Springsteen and the E Street Band With Win Butler and Régine Chassagne of the Arcade Fire: “State Trooper” / “Keep the Car Running” (Live in Ottawa)

Members of the Arcade Fire joined Bruce Springsteen and the E Street Band onstage last night during his performance in Ottawa, Ontario, for performances of Springsteen’s “State Trooper” and the Springsteen-esque Neon Bible tune “Keep the Car Running". Folks from Trendwhore were there last night and they just posted video. Huge, 69-Chevy-with-a-396-sized thanks to Robert Brockie and Ryan Carey for the tip and the clips.

Pro-shot video alsoo on springsteen.net

Revu-verslaggever Leon Verdonschot schrijft over Bruce Springsteen (pdf-file)

Rod Stewart in Ahoy’ 2007

Geplaatst op 15 October 2007 door Giel

Celtic-fans helpen Rod een handje
Recencie door LOUIS DU MOULIN
Bron: http://www.ad.nl

rsahoy07

Rod Stewart weet precies wat het publiek nog van hem in de herfst zijn imposante showbizloopbaan verlangt: niets meer en niets minder dan een bruisend feest der herkenning.

Vandaar dat de Schotse Londenaar (62) dit jaar de wereld doorkruist onder de noemer Greatest Hits Tour. Met als bagage dus louter goud van oud, dat nog altijd meteen gaat blinken als de ‘eeuwig jeugdige’ veteraan er met zijn geweldige gruisstem plus wat kwinkslagen overheen gaat.

Het klimmen der jaren was zondagavond in het nagenoeg uitverkochte Ahoy dan ook alleen maar te merken aan de sentimentelere benadering van het gevoeliger werk. Zoals bij het van Cat Stevens geleende Father And Son, dat indringend werd omlijst met ‘asgrijze’ familiebeelden uit Stewarts magere jeugdjaren en recente kleurenopnamen van een dolgelukkige Rodfather (nieuwe bijnaam!) met jongste spruit Alistair.

Waar Stewart koos voor uitbundigheid was hij weer als vanouds Schotlands eigen Ciske de Rat Sr. met een onbedwingbare lust om zijn meezingers zoveel mogelijk in een hartverwarmend voetbalsfeertje te hullen. ‘Rotterdam’ was hem en zijn elfkoppige band daarbij direct van dienst vanwege het flinke contigent met vlaggen zwaaiende Celtic-fans in de arena. Waardoor onder meer zijn eerbetoon aan de vorig jaar overleden vedette Jimmy Johnstone (alias De Vlo) een droomuitvoering kreeg.

Dat Stewart geheel voorbijging aan de verdere opmars van het Schotse nationale elftal (3-1 zege zaterdag op Oekraïne) moet te maken hebben gehad met de doffe domper voor ‘ons’ Oranje in Roemenië. Om dezelfde reden wellicht werd ook het achter hem klaarhangende Van Nistelrooij-shirt toch maar niet betrokken in zijn vele verkleedpartijen.

rs2ahoy07

Rod Stewart - Ahoy’ Rotterdam Holland
October 14th, 2007

01. Some Guys
02. This Old Heart
03. Reason To Believe
04. It’s A Heartache
05. Rhythm Of My Heart
06. Downtown Train
07. Father And Son
08. Having A Party
09. Have You Ever Seen The Rain
10. Have I Told You
11. Piece Of My Heart (solo by the 3 lady singers)
12. Hot legs (penalty kicks and free kicks)
13. I Don’t Wanna Talk About It
14. Dirty old Town (Rod on acoustic guitar)
15. The First Cut
16. Tonight´s The Night
17. You´re In My heart
18. Young Turks
19. Da ya think I’m Sexy
20. Maggie May
21. Sailing
22. Baby Jane
23. Twistin’ (encore)

online setlist
Rod Stewart website
Rod Stewart in wikipedia
Rod Stewart Forum (Deutsch)
Rod Stewart in Stonesforum
Filmpje RS 14-10-07
You Tube filmpjes RS 14-10-07