Archief voor de maand October 2007

Wokken 18-10-07

Geplaatst op 19 October 2007 door Giel

Rush live in Ahoy 16-10-07

Geplaatst op 17 October 2007 door Giel

Cocertverslag door Hans van den Heuvel [OOR]

Het gerucht gaat dat dit wel eens de laatste tournee van RUSH zou kunnen zijn. Is dat wellicht de reden dat de band, die op de maand af drie jaar geleden op precies dezelfde plek de tournee ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van deze bezetting afsloot, ditmaal zelfs twee dagen achtereen in Ahoy optreedt?

In de zaal wordt duidelijk waarom de Canadezen de Ahoy twee avonden hebben gereserveerd. Een groot gedeelte van de arena wordt namelijk in beslag genomen door filmcamera’s, waaronder een paar gigantische zwenkmodellen, die als een octopus op de kermis over de hoofden van de toeschouwers heen zweven. We tellen er maar liefst 14, die het optreden voor een mogelijke toekomstige dvd release of tv uitzending registeren. Dat is exclusief het pocketmodel van bassist/zanger Geddy Lee, die iedereen keihard Hello Canada laat roepen. Om de familie en buren thuis ervan te kunnen overtuigen dat ook in andere landen mensen weten wie of wat Rush precies is.

rush2007

De drukke activiteit van de camera’s is omgekeerd evenredig aan de bewegingen op het podium. Hier wordt serieus gemusiceerd. Drie beeldschermen boven het plankier geven de muzikanten onder de bezoekers de kans om tot op de millimeter te volgen wat de vingers en handen van hun helden precies doen. Maar dat is dan ook niet misselijk. Rush was en is de ultieme muzikantenband, die in Canada en de VS de cross-over naar de hitlijsten heeft weten te maken. Hun songs zijn lang en door de vele ritmewisselingen vaak gecompliceerd, maar verzanden nergens in blind gepiel.

Door de jaren heen is het geluid van het Canadese supertrio aan wat stijlschommelingen onderhevig geweest. De sound van Rush anno nu is heel erg in de jaren 80 gegrondvest. Met veel delay achter de gitaar. Alsof de new wavers en de technocraten elkaar in een innig huwelijk hebben gevonden. Geen wonder dan ook dat Rush zowel van invloed is geweest op bands als Dream Theater en zelfs math metal aan de ene en Muse en Mars Volta aan de andere kant.

Stond de tournee drie jaar geleden min of meer in het teken van Rush’ en andermans ‘greatest hits’ (kort daarvoor was de cover-EP Feedback verschenen), ditmaal wordt de setijst gedomineerd door de eerste helft van de nieuwe cd Snakes And Arrows en maar liefst vier van Permanent Waves (Entre Nous, Freewill, The Spirit Of Radio en Natural Science) en Moving Pictures (Tom Sawyer, YYZ, Limelight en Witchhunt), platen die Rush begin jaren 80 maakte. Bij elk nieuw album leek de ultieme perfectie bereikt, maar steeds weer bleek het Canadese trio daar toch weer een schepje bovenop te kunnen doen. Hoe moeilijk Rush het zich in het verleden ook maakte, ieder nummer wordt vanavond vlekkeloos uitgevoerd. En zelfs als er al iets niet goed gaat, blijkt dat ingepland. Getuige het animatiefilmpje aan het begin van Tom Sawyer, waarin het nummer, als het wordt ingezet, klinkt als een stukje hiphop op helium. Meteen daarna wordt het rechtgezet. ‘That’s not Tom Sawyer. That’s Huckleberry Finn. Start this song again, and this time do it right! lees verder op www.oor.nl

Setlijst:
Limelight
Digital Man
Entre Nous
Mission
Freewill
The Main Monkey Business
The Larger Bowl
Secret Touch
Circumstances
Between The Wheels
Dreamline

Pauze

Far Cry
Workin’ Them Angels
Armor And Sword
Spindrift
The Way The Wind Blows
Subdivisions
Natural Science
Witch Hunt
MalNar
Drum Solo
Resist
Distant Early Warning
The Spirit Of Radio
Tom Sawyer

Toegift:
One Little Victory
A Passage to Bangkok
YYZ

LINKS:
Recensie in Oor
Rush interview door Kees Baars in Revolver #10
Photos from the UK Tour Oct 2007
www.rush.com
www.therushforum.com
www.rush.com
www.rush.equilibriumbooks.com

Video: Bruce Springsteen and the Arcade Fire

Geplaatst op 15 October 2007 door Giel

bs141007

Video: Bruce Springsteen and the E Street Band With Win Butler and Régine Chassagne of the Arcade Fire: “State Trooper” / “Keep the Car Running” (Live in Ottawa)

Members of the Arcade Fire joined Bruce Springsteen and the E Street Band onstage last night during his performance in Ottawa, Ontario, for performances of Springsteen’s “State Trooper” and the Springsteen-esque Neon Bible tune “Keep the Car Running". Folks from Trendwhore were there last night and they just posted video. Huge, 69-Chevy-with-a-396-sized thanks to Robert Brockie and Ryan Carey for the tip and the clips.

Pro-shot video alsoo on springsteen.net

Revu-verslaggever Leon Verdonschot schrijft over Bruce Springsteen (pdf-file)

Rod Stewart in Ahoy’ 2007

Geplaatst op 15 October 2007 door Giel

Celtic-fans helpen Rod een handje
Recencie door LOUIS DU MOULIN
Bron: http://www.ad.nl

rsahoy07

Rod Stewart weet precies wat het publiek nog van hem in de herfst zijn imposante showbizloopbaan verlangt: niets meer en niets minder dan een bruisend feest der herkenning.

Vandaar dat de Schotse Londenaar (62) dit jaar de wereld doorkruist onder de noemer Greatest Hits Tour. Met als bagage dus louter goud van oud, dat nog altijd meteen gaat blinken als de ‘eeuwig jeugdige’ veteraan er met zijn geweldige gruisstem plus wat kwinkslagen overheen gaat.

Het klimmen der jaren was zondagavond in het nagenoeg uitverkochte Ahoy dan ook alleen maar te merken aan de sentimentelere benadering van het gevoeliger werk. Zoals bij het van Cat Stevens geleende Father And Son, dat indringend werd omlijst met ‘asgrijze’ familiebeelden uit Stewarts magere jeugdjaren en recente kleurenopnamen van een dolgelukkige Rodfather (nieuwe bijnaam!) met jongste spruit Alistair.

Waar Stewart koos voor uitbundigheid was hij weer als vanouds Schotlands eigen Ciske de Rat Sr. met een onbedwingbare lust om zijn meezingers zoveel mogelijk in een hartverwarmend voetbalsfeertje te hullen. ‘Rotterdam’ was hem en zijn elfkoppige band daarbij direct van dienst vanwege het flinke contigent met vlaggen zwaaiende Celtic-fans in de arena. Waardoor onder meer zijn eerbetoon aan de vorig jaar overleden vedette Jimmy Johnstone (alias De Vlo) een droomuitvoering kreeg.

Dat Stewart geheel voorbijging aan de verdere opmars van het Schotse nationale elftal (3-1 zege zaterdag op Oekraïne) moet te maken hebben gehad met de doffe domper voor ‘ons’ Oranje in Roemenië. Om dezelfde reden wellicht werd ook het achter hem klaarhangende Van Nistelrooij-shirt toch maar niet betrokken in zijn vele verkleedpartijen.

rs2ahoy07

Rod Stewart - Ahoy’ Rotterdam Holland
October 14th, 2007

01. Some Guys
02. This Old Heart
03. Reason To Believe
04. It’s A Heartache
05. Rhythm Of My Heart
06. Downtown Train
07. Father And Son
08. Having A Party
09. Have You Ever Seen The Rain
10. Have I Told You
11. Piece Of My Heart (solo by the 3 lady singers)
12. Hot legs (penalty kicks and free kicks)
13. I Don’t Wanna Talk About It
14. Dirty old Town (Rod on acoustic guitar)
15. The First Cut
16. Tonight´s The Night
17. You´re In My heart
18. Young Turks
19. Da ya think I’m Sexy
20. Maggie May
21. Sailing
22. Baby Jane
23. Twistin’ (encore)

online setlist
Rod Stewart website
Rod Stewart in wikipedia
Rod Stewart Forum (Deutsch)
Rod Stewart in Stonesforum
Filmpje RS 14-10-07
You Tube filmpjes RS 14-10-07

Bruce Springsteen - Long Walk Home (2007)

Geplaatst op 6 October 2007 door Giel


The Boss is back!
Een ballad vol verdriet en hoop, prachtig en ontroerend.