Archief voor de maand June 2007

DICHTERBIJ DE STONES

Geplaatst op 28 June 2007 door Giel

Beste Stones-fans en stonesforum-leden,

Vanaf heden kan er worden ingetekend voor het dichtbundeltje DICHTERBIJ DE STONES.
Het is een boekje geworden met 26 pagina’s in het formaat 14x13 cm met zachte kaft en op de vouw geniet. De kostprijs per boekje inclusief verzendkosten zal € 10,00 p/st bedragen. Dit is de kostprijs er wordt dus géén winstbejag beoogd. Het boekje is puur bedoeld als leuke herinnering aan een mooie Stones-dag naar, in en van Parijs!

Bestellen:
Je bestelling wordt met TNT post verzonden, de levertijd is ongeveer 7 dagen na betaling.
E-mail je naam, adres, pc woonplaats en e-mailadres naar: gillespy@gmail.com met als onderwerp: Stones dichtbundel dan krijg je automatisch verdere instructies per e-mail retour.

Al dan niet bewust hebben deze personen een tekst of foto bijdrage geleverd: Dartford, JackDaniels, Gunface & fam., LoveTrain & Pa, GlimmerTwins, Rubberduck, Maus Watts, HonkeyTonkWoman, Rini, PeterH, Kluifkip, _Angie_, Kobro, Rita, Mieke, Bootcover, BiggestBang, Ziggy, Flashpoint, Gillespy en diversen fotomodellen.

P A R IJ S ~ De stad van schilders, dichters en kunstenaars.
Leden van het Nederlandse Rolling Stones forum (stonesforum.nl) en fans die het Rolling Stones concert in de Franse hoofdstad op 16 juni 2007 bezochten is gevraagd een gedicht te schrijven over hun favoriete band. Ontroerend, vrolijk, droevig, historisch, actueel, over een bandlid, over een song, album, concert… het maakte niet uit! Als het maar direct met de Stones te maken had en niet meer dan 20 regels bevatten. Hiervan werden er een aantal geselecteerd wat heeft geresulteerd in deze persoonlijke kunstzinnige herinnering.
De samensteller wil alle fans die DICHTERBIJ DE STONES tot stand hebben gebracht vriendelijk bedanken voor de magnifieke bijdragen, en wenst u veel leesplezier. “Viva la Rolling Stones!”

Groet, Giel ‘Gillespy’

DDSscreenshots

DDSblad

www.stonesforum.nl

Rolling Stones - Stade de France Parijs

Geplaatst op 23 June 2007 door Giel

Rolling Stones - Stade de France Parijs
16-06-2007

Prachtig optreden van de Rolling Stones in Parijs bijgewoond. Hierbij een tweetal reviews van mede-reizigers en foto’s. Mijn eerst indruk is na een lange busreis en een dag van de wereld, hier te lezen:
http://www.stonesforum.nl/index.php?topic=84122.msg259206#msg259206

Stone Paris

Review 1 - door: PeterH

Volgens mij was het uitverkocht! Heel goed gevuld iig. Podium op de korte kant, dus er konden ook veel mensen in. Wat wel zo was, is dat de 2de ring niet helemaal gebruikt is. Dus er hadden er wel meer in gepast…

Ik wil iedereen bedanken voor weer een onvergetelijke trip. Ik ben nog in de wolken. SDF is echt een geweldig stadion voor dit soort concerten. Altijd goed geluid en de Stones zijn in Parijs ook altijd goed. De Forumbus had te veel mensen om met iedereen gesproken te hebben, maar iedereen hartelijk bedankt. Alleen jammer, dat Dolf weer moest slapen op de terugweg…

Wat over de show. Nou, de show was geweldig, dat was al duidelijk. Keith was weer beter dan ervoor. Hij was een beetje slordig in het begin, maar kwam echt los. Mick was zichtbaar ‘opgelucht’. Ronnie was ook (nog steeds) in vorm (geweldige knocking!!) en de combinatie Ron en Keith in vorm staat garant voor een geweldige avond. Dat was het dus ook. De set was weer enigsinds verrassend. “geluiden” dat LSTNT weer eens in de set zou komen waren er, en daar was ie dan. Volgorde iets anders dan de shows ervoor, lekker tempo.

Valt er dan niets te klagen, als goed Nederlander? Tuurlijk. Die Fransen blijven duwers. Ik had behoorlijk ‘ruzie’ (adem in, adem uit) met mijn buren aan de catwalk. Zij wisten niet, dat ik wel wat frans beheers, dus zij gingen hun plannen om van 1p aan de catwalk naar 3p aan de catwalk te komen bespreken. Nou ja, na enkele uren wrikken is ze het dan ook uiteindelijk gelukt, maar de ruimte die ze kregen was voorin en niet van mij. Wij hadden het wel gehad met ze, dus we gingen ze maar lastig vallen met onze zangkunsten (Bedankt Robert!). Die vent had het niet meer. Msch een beetje gemeen, maar goed. Nobody fucks with a Stonesforum member!

Complimenten: Die zijn toch wel op hun plaats voor de organisatie. ‘Perfecte’ binnenkomst, lekker rustig, geen geduw of gestress voor de gates. Weinig controle. Kort sprintje, 1x aanzetten en een prima plek rond onze ‘vaste’ plek aan de catwalk.

Bron:
http://www.stonesforum.nl/index.php?topic=84122.msg259025#msg259025

Review 2 - door Kees Dartford

Prima dag gehad met meerdere hoogte en dieptepunten.
Hoogtepunten, een goed concert met in mijn ogen een Ron Wood als in zijn hoogtijdagen, Mick Jagger onvoorstelbaar, Charlie als van ouds en Keith is Keith “the guy never dies".
Leuk is het zoals eerder gememoreerd om de mensen achter de nicknames te leren kennen en dit forum langzaam maar zeker een hechte Stonesgemeenschap gaat vormen.
Hoogtepunt is ook voor mij geweest hoe iemand verkleed als TeleTubbie (Arjan) smaakvol kan genieten van een stukje kaas.

Tja dan de minpunten;
Een te hoog R’zuid gehalte op deze bus. Een stel onverlaten van deze club presteerde het (onder dwang) om van mijn persoontje tussen hen in een zgn groepsfoto te laten maken.
Minpunt twee, Gillespy die na afloop kreunend en steunend zijn niet geringe voeten in de bus de volle vrijheid geeft en die niet te zuinig besproeit met een deodorant waarvan ze in de Rijnmond alarmfase 2 voor afgeven, dit gecombineerd met de salami van Harry Gunface geeft een klein beetje aan wat voor aroma mijn niet geringe neusgaten kwam binnen stromen.
Tja, en dan minpunt nummer drie, kennen jullie Willeke uit Nijkerk?
Ik wel inmiddels, Willeke presteerde na het voorstellen het woord te nemen en het woord te houden tot Parijs.
Even had ik de hoop bij aanvang van de terugreis dat Willeke moe maar voldaan van alle indrukken na het concert met een gelukzalige glimlach om haar mond in slaap zou vallen, niets is minder waar…..
In de buurt van Antwerpen waarschuwde ik haar dat ik haar langzaam zou wurgen als ze nog 1 woord zou zeggen, het is 5 minuten stil geweest waarna ze met de Hr. Gillespy over mijn slaapdronken hoofd heen weer een diepgaand gesprek aanging.
Tot overmaat van ramp kreeg Koos ook een opleving zodat ik weer als een ouwe chagrijn te boek staat.
Jullie worden bedankt!

Samenvattend het was een geslaagde dag en Willeke hou je taai en het ga je goed.

Bron:
http://www.stonesforum.nl/index.php?topic=84122.msg259168#msg259168

Setlist:
http://i6.photobucket.com/albums/y209/stonesfoto/SetlistParijs.jpg
Meer foto’s zijn hier te zien: http://www.stones.hellevoort.eu/
Waiting On A Friend @ You Tube door Jack DAniels:
http://www.youtube.com/watch?v=mOELxf9oPgM
Foto ‘Haantje de Voorste’:
http://home.planet.nl/~verm6412/images/Keesmaaktfoto2.JPG
Foto ‘Kameraden uit Zuid en West’:
http://i9.photobucket.com/albums/a63/mauswatts/Tour%202007/DSC00059.jpg
Fotocompilatie:
http://img104.imageshack.us/img104/3500/stonesforumbus160607zs4.jpg

BLOEDHEET EN BLIKSEMS GESLAAGD

Geplaatst op 9 June 2007 door Giel

Rolling Stones in de Goffertweide Nijmegen – 8 juni 2007 –
personal review door Gillespy

stones080607

Met Rolling Stones concerten in Parijs en Londen voor de boeg had ik Nijmegen dit keer niet op de agenda staan. Maar naarmate het moment van de aftrap naderde ging ook bij deze die-hard Stonesfan de adrenaline stromen en begonnen de trommelvliezen te jeuken. Als meevaller lieten vrijdagmiddag mijn werk en het weer (toen nog wel) het toe om alsnog een trip naar Gelderland te ondernemen. Bovendien realiseerde ik mij dat dit eigenlijk m’n 25-jarige jubileum was v.w.b. het bezoeken van Rolling Stones concerten. 25 jaar geleden in de Rotterdamse Kuip was immers mijn eerste live kennismaking geweest. Dit feit was een extra bevestiging dat ik de juiste keuze had gemaakt, want een zilveren jubileumparty móet je vieren, en met gasten die je graag mag. En met een goeie feestband uiteraard! Gezien de berichtgevingen dat de belangstelling in de voorverkoop voor het concert tegen viel, zou het ook geen probleem moeten zijn om ter plaatsen nog een ticket te scoren. Om half vijf stapte ik dus in de auto vanaf m’n werk in Rotterdam richting Nijmegen om daar om zeven uur te arriveren. Juist tussen zeven en negen uur werden wij fans getrakteerd op enorme plensbuiten en enkele fikse donderslagen. De Bigger Bang Tour 2007 deed haar naam eer aan. Dus eerst maar even een half uurtje schuilen met een Komo zak op de kop in de bossen van de Goffert. Ik vond de regen eigenlijk wel verfrissend na 2,5 uur in een broeierige auto in de file te hebben gereden. Schuilend en loerend naar al die voorbij wandelende ver(be)zopen katten (stray cat blues?) zag je ineens heel veel paraplu’s en fans in drijfnatte Tong-shirts of regenponcho’s, of gewoon met ontbloot bovenlichaam, want benauwd was het nog steeds.

De openlucht sfeer zat er nu lekker in; van bloedheet naar bliksemslagen. Van Morrison speelde inmiddels als support op de achtergrond (Daniël Lohues had ik door het fileleed gemist) maar Morisson moest/wilde vanwege het noodweer eerder stoppen. Ik hoorde een weermeneer op het podium zeggen dat dit bui nummer 1 van 2 in een reeks was, maar… dat het daarna droog zou blijven in Nijmegen. En hij kon het weten want hij had de radarbeelden gezien. Zo dan. Voor een aantal twijfelaars die nog buiten de ingangspoorten stonden was deze mededeling de druppel die de emmer deed overlopen en hun moment om rechtsomkeer te maken (boeh! gloriehunters). Voor mij een teken om het ticket-hunting aan te vangen. Binnen 1 uur - waarin inderdaad die 2e bui viel (goeie radar hoor) - had ik het felbegeerde ticket (halve prijs) al te pakken, na stevige onderhandelingen met twee Apeldoornse deernes. Op naar de natte Goffertweide voor een feestmaal in de vorm van een vette hamburger. Geen drinken erbij want zoals ik ’s middags al op internet had gelezen kregen we gratis water hier, uit een emmer met spons en later ook uit de hemel. Na wat telefoontjes en sms’jes naar het thuisfront en bekende fans hier in de wei, was de strategie ook gauw bepaald. Paulus (MausWatts) hield de vinger aan de pols en kwam een bandje brengen, klasse. Kijk, dat zijn nou van die extra’s die het stonesforum zo leuk maken. Samen spelen, samen delen.

Na de Tongue and Lip club (een afscheidingsbeweging?) en de halve forumledenlijst een hand gegeven te hebben (de andere helft komt nog wel een keertje) was ik precies op tijd in gereedheid voor de eerste tonen van Start Me Up, gevolgd door You Got Me Rocking. Daarna dacht ik dat Mick een vocale imitatie van Keith deed, maar hij schijnt iets in het Nederlands gezegd te hebben. Oops, Rough Justice. All Down The Line kon ik nog niet als live versie en daarna gokte wij op Rain Fall Down gezien de omstandigheden, maar het werd She Was Hot (Long legged Lisa zweette ervan). De ballad Sweet Virginia was verrassend met een encore van Mick ("willen joelie meeziengen?") op akoestische gitaar en mondharmonica. Can’t You Here Me Knocking van het album Sticky Fingers vond ik één van de hoogtepunten.
Hier hoorde we Keith weer ouderwets met zijn fameuze opening riffs. En in de instrumentale jam in het middenstuk de slide-, solo- en rhythm riffs van Ronnie en Keith samen en de blazers met de scheurende sax van Bobby Keys, ondersteund door de strakke tikken van Charlie en begeleid met harmonieuze vocalen: “Yeah, you got speed freak jive". Klop klop, de sms’jes liepen nu ook binnen: vrouw en dochter hoe big de bang was en of ik bang was en belangstellende forumleden Arjan (JackDaniels) en Marja (_Angie_) wilde weten hoe het vee erbij stond in de wei. Altijd leuk vrienden die mee(be)leven. I’ll Go Crazy was een tribute aan Mr. Sexmachine himself, James Brown. Wederom prachtige vocalen met name door Lisa. JB is dead, but MJ keeps the soul alive! Tumblin’ Dice was een inkoppertje, ehh… inrollertje. Blijft lekker om mee te blèren cq bewegen. De spanning liep op, Keef aan het woord: eerst onverstaanbaar gebrabbel gevolgd door de bekende grijns, dan I Just Wanna Hold You in de herkansing en Happy. In Werchter werd het doel gemist, nu: missie geslaagd! Niks nerveus, bezopen of stoned (of misschien juist wel). Gewoon heppie-de-peppie. Tijd voor de B-stage en de warhorses, verplichte figuren dus. Sommige van deze nummers (zie de setlist) zouden ook (bij voorkeur?) in een andere volgorde gespeeld kunnen worden en zeker wat meer variatie in de setlist zou gewenst zijn. In het voorbijgaan mikte Woody de een na de andere plectrum het publiek in en balde als handelmerk zijn rechter vuist. Keith stond opvallend geconcentreerd te spelen op de weg terug van de (haperende) B-stage maar pakte ondertussen toch ook relaxed een op het podium gegooid T-shirt op. Weinig zwaaiende dames met lingerie dit keer, moeten we dan toch weer naar een indoor show terug? Het geluid was goed in het FOS-vak rechts waar wij stonden en de lichtshow leek door een kleine blikseminslag soms een beetje op een kerstverlichting, ’t mocht de pret niet drukken. Na de laatste tonen van Jumping Jack Flash volgde nog eens een daverend vuurwerk (alsof we nog niet genoeg knallen hadden gehoord vanavond) en was de show echt voorbij. Na afscheid genomen te hebben van een aantal mede-forummers nog een korte afterparty gehouden in gezelschap van de Tongue & Lip Boys. Daarna alvast begonnen aan de Nijmeegse wandel vierdaagse (1 dag zit erop). Grote groepen fans liepen naar de parkeerplaatsen alvorens de thuisreis te aanvaarden. Onder het genot van een pak bastogne koeken en een blikje ijsthee deed ik dat ook. Koekjes en thee, dat is nog eens rock ’n roll! Mar (_Angie_) reedt met me mee terug als virtuele passagier, de kilometers vlogen voorbij. Thuis met een happy gevoel een fles wodka leeggedronken en foutloos naar bed gegaan (ik speel geen gitaar). Het is een bloedhete en bliksems geslaagde Stonesdag geweest!

setlist: Rolling Stones Nijmegen 080607 Setlist (jpg)

European A Bigger Bang Tour 2007

Geplaatst op 8 June 2007 door Giel

imhere
picture: PiB www.stonesforum.nl

The Rolling Stones zijn de European A Bigger Bang Tour 2007 gestart. Speellijst:

5 juni Festival terrein Werchter, Belgie
(75.000 toeschouwers)

8 juni Goffertpark te Nijmegen, Nederland
(60.000 toeschouwers).

10 juni Isle of Wight, Engeland
(50.000 toeschouwers)

13 juni Commerzbank te Frankfurt, Duitsland
(50.000 toeschouwers)

16 juni Stade de France te Parijs, Frankrijk
(80.000 toeschouwers)

18 juni Stade Gerland te Lyon, Frankrijk
(40.000 toeschouwers)

21 juni Olympisch stadion Montjuich te Barcalona, Spanje
(60.000 toeschouwers)

23 juni Anoeta Stadion te San Sebastiaan, Spanje
(30.000 toeschouwers)

25 juni Estadio Jose Alvalade te Lissabon, Portugal
(50.000 toeschouwers)

28 juni Vicente Calderon te Madrid, Spanje
(55.000 toeschouwers)

30 juni Estadio de Santo Domingo te El Ejido, Spanje
(30.000 toeschouwers)

6 juli Stadio Olympic te Rome, Italie
(80.000 toeschouwers)

9 juli Jaz Beach te Budva, Montenegrie
(60.000 toeschouwers)

14 juli Usce Park te Belgrado, Servie
(80.000 toeschouwers)

17 juli Lia Manoliu National Stadium te Boekarest, Roemenie
(60.000 toeschouwers)

20 juli Puskas Ferenc Stadium te Boedapest, Hongarije
(40.000 toeschouwers)

22 juli Outdoor Exhibition Centre te Brno, Tjechie
(50.000 toeschouwers)

25 juli Sluzewiec Hippodrome te Warschau, Polen
(60.000 toeschouwers)

28 juli St. Petrovsky Stadium te St Petersburg, Rusland
(27.000 toeschouwers)

1 augustus Olympisch stadion te Helsinki, Finland
(45.000 toeschouwers)

3 augustus New Ullevi te Gothenburg, Zweden
(56.000 toeschouwers)

5 augustus Parken te Kopenhagen, Denemarken
(50.000 toeschouwers)

8 augustus Valle Hovin te Oslo, Noorwegen
(40.000 toeschouwers)

11 augustus Lausanne te Zwitserland. Prive concert
(30.000 toeschouwers)

13 augustus LTU Arena te Dusseldorf, Duitsland
(66.000 toeschouwers)

15 augustus Aol Arena te Hamburg, Duitsland
(50.000 toeschouwers)

18 augustus Slane Castle te Dublin, Ierland
(80.000 toeschouwers)

21 augustus O2 te London, Engeland
(23.000 toeschouwers)

23 augustus O2 te London, Engeland
(23.000 toeschouwers)

26 augustus O2 te London, Engeland
(23.000) toeschouwers

bronnen: www.iorr.org en www.stonesforum.nl

Top 20 Coolest Guitar Licks

Geplaatst op 3 June 2007 door Giel

Uiteraard zijn we het niet met de keuze en de volgorde eens maar het filmpje is mooi gemaakt.

Top 20 Coolest Guitar Licks

20. Led Zeppelin – Kashmir
19. Dire Straits - Money For Nothing
18. Green Day - Brain Stew
17. Smashing Pumpkins - Zero
16. Marilyn Manson - Beautiful People
15. Deep Purple - Smoke on the Water
14. Guns ‘n Roses - Sweet Child O’ Mine
13. Black Sabbath - Iron Man
12. Derek and the Dominoes - Layla
11. AC/DC - Back In Black
10. Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way?
9. Jimi Hendrix Experience - All Along the Watchtower
8. Van Halen - Mean Street
7. Rage Against the Machine - Bulls on Parade
6. Red Hot Chili Peppers - Under the Bridge
5. Lynryd Skynyrd - Sweet Home Alabama
4. Beatles - Day tripper
3. The Rolling Stones - Satisfaction
2. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
1. Led Zeppelin - Stairway to Heaven