Archief voor de maand April 2007

Pi-Air bedankt!

Geplaatst op 29 April 2007 door Giel

pi-air bedankt

Paulus praat [column 2]

Geplaatst op 17 April 2007 door Giel

Te vroeg geboren

Als kleine jongen waande ik me van Hanegem en Moulijn tegelijk
Ik wilde Houtman zijn, of van Deinsen, een nobody
die in de laatste minuut met een pegel de overwinning veilig stelde
Ik wilde samenspelen met Wijnstekers
Ik gunde van Wonderen meer geluk
Ik zou mijn carriere afsluiten op Zuid
Als kleine jongen kon ik niet meer stuk.

Nu besef ik dat ik te vroeg geboren ben
Ik had moeitenloos mee kunnen draaien
had met een krullend schot
de keeper (alweer) laten graaien
had een vette auto onder mijn reet gehad
hoefde me nergens druk om te maken, had dan toch poen zat
haartjes netjes volgens de laatste mode
Italiaanse schoenen aan de voeten
mooi overhemd en dito broek
ik speelde niet alleen de tegenstanders
maar ook alle vrouwen zoek

Een jaar geen Europacup
een jaar geen ellende
Ook een jaar geen gelden binnen
maar misschien kunnen we voor de toekomst daardoor wel veel meer winnen
Laat de jeugd doorstromen
haal wat body in huis
dan is het over 2 jaar weer enigzins pluis
En ik, ik zal er wezen,
ik zal er zijn
niet op het veld
of dromend in mijn bed
maar gewoon als supporter op Vakkie Z

[16-04-2007 Paulus M]

fey7980
1979/1980. 4e Plaats Eredivisie en Bekerwinnaar.

Boven: Gerard van der Lem, Ivan Nielsen, Roger Albertsen, Joop Hiele, Jan Peters, Peter Petur sson en Stanley Brard.

Midden: Gerard Meijer (Verzorger), Vaclav Jezek (Hoofdtrainer), André Stafleu, Jan van Deinsen, Sjaak troost, Ton v. Engelen, Carlo de Leeuw, Marcel van der Blom, Richard Budding, Ben Wijnstekers en Clemens Westerhof (Assistent).

Onder: Michel van de Korput, René Notten, Karel Bouwens, Win van Zinnen, Wim van Til, Wim Jansen en Paul van der Blom.

Bron foto: www.feyenoordhvh.nl/historie

Hoe de VW-bus de wereld veroverde

Geplaatst op 14 April 2007 door Giel

Door NIEK SCHENK - AD

De VW Transporter bestaat 60 jaar. Hoe het idee van een Nederlander na WOII de wereld veroverde. Ook in Nederland bepaalde de Volkswagenbus het straatbeeld. Schilders, politie en de PTT maakten gebruik van de Duitse auto die de Nederlandse zakenman Pon had bedacht.

De Nederlandse zakenman Ben Pon reisde op 23 april 1947 van Amersfoort naar het Duitse plaatsje Minden voor een gesprek met de Britse autoriteiten.

Die hadden na het einde van de Tweede Wereldoorlog het gezag over de Volkswagen-fabriek gekregen. Pon wilde graag de Volkswagen Kever naar Nederland importeren. Maar niet alleen dat. Hij haalde zijn notitieboekje tevoorschijn en maakte met potlood een ruwe schets van een rechthoekige bestelbus.

Minimale buitenmaten en maximale binnenmaten, dat was zijn idee. Met de motor achterin, zodat de cabine helemaal naar voren kon worden doorgetrokken. Volgens Pon moest het voertuig leeg 750 kg wegen en 750 kg aan vracht en/of passagiers kunnen vervoeren. En de Kever kon prima als technische basis dienen.

In 1949 is het eerste prototype een feit. De technisch directeur van Volkswagen, Alfred Hoesner, is vol lof: ,,Het is een wagen met veelzijdige gebruiksmogelijkheden. Wendbaar, voldoende trekkracht bergopwaarts, zuinig, goedkoop in onderhoud, makkelijk te beladen en betrouwbaar in zomer én winter. Hij verovert in snel tempo de wereld. Want geen enkele andere fabrikant biedt zo’n compacte, veelzijdige bestelwagen.Hij blijkt ook geschikt als personenbusje en zelfs als kampeerauto. In Amerika wordt hij hét vervoermiddel van de hippies. In Nederland maken veel diensten en ondernemingen gebruik van het busje. Van de PTT tot de rijkspolitie en van de melkboer tot het taxibedrijf.

Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum organiseert VW-importeur Pon op zaterdag 21 april op het evenemententerrein naast Walibi World (Biddinghuizen) een groot festival voor berijders en fans.

Links
www.60jaartransporter.nl
www.vwbusclub.nl
automuseum.volkswagen.de
www.ad.nl/autowereld

vwpa

KRUIDENIER
~
Kruidenier, kratje bier
Blikje vruchtjes, tuti fruti
Uit de kiesdoos, nogablok
Pakje boter, witte reus
Ha chips, zeven up
Caballero, pakje per dag
In de winkel, op de pad
Winkelmeisje, volksbusje
Kootje roef, kattekoef
Domo vla, losse chocola
Lege dozen, in het hokkie
En de koerduif, in het pakhuis
Koude thee, in een colafles
Dinsdagmiddag, even sjouwen
Nog veel meer, maar niet onthouden

© Gillespy

Paulus praat [column]

Geplaatst op 9 April 2007 door Giel

Ontluisterend Feyenoord.
8 april 2007: Feyenoord - FC Groningen. Een ontluisterende nederlaag. Het is niet anders. Woede overheerst, maar na enige relativerende momenten leg ik me neer bij de keiharde conclusie. Mijn club is ver weggezakt. Spelers die niet kunnen in dit elftal. Ik weiger me neer te leggen bij het feit dat deze spelers niet kunnen voetballen. Stuk voor stuk kunnen ze van waarde zijn. Stuk voor stuk. In een goed draaiend elftal zou dat ook blijken, maar nu, nu vallen ze allemaal door de mand. Het ergste is dat ik me af vraag of de heren dat zelf ook beseffen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat men allemaal van zichzelf denkt toch een van de betere te zijn.

onluisterend

Waar ligt het nu aan ? Of beter en veel belangrijker wat zou er moeten gebeuren om het tij te doen keren. Moeten we steeds maar achterom blijven kijken en teleurgesteld blijven zijn ? Of moeten we als één blok achter onze ploeg gaan staan ? Dat laatst lijkt mij. Edoch, je ontkomt er niet aan om terug te blijven kijken. Waarom ? Gewoon om de doodeenvoudige reden dat er nog oude lijken in de kast liggen bij Feyenoord. En juist deze oude lijken weerhoudt eventuele geldschieters om te investeren in mijn club. Eerst de lijken opruimen, dan de herstart maken. Een herstart zoals in het beleidsplan van Peter Bosz is omschreven ? Neen, zo’n beleidsplan is een topclub onwaardig. Geen enkele economische grootmacht zou zoiets accepteren. Het is een zoethoudertje, een onrealistisch plan. Peter Bosz zal ongetwijfeld natte dromen gehad hebben bij de gedachte dat het allemaal zo zou gaan als het plan het omschrijft. Wij, de hardwerkende supporters, die er iedere keer weer zijn, hebben ook die natte dromen, maar dan van angstzweet. Peter heeft gefaald, wie wijst hem daar op ?

De herstart, puinruimen.
Daarvoor staan de beleidsmakers aan de lat. Puin ruimen, oude lijken weg halen, dat is de eerste vereiste die aan de orde is. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat men daar al mee bezig is, het is alleen niet zichtbaar. Over dat zichtbaar zijn kom ik straks terug. Zonder het clean maken geen herstart. We hebben daarvoor een onafhankelijk team nodig die met spoed aan de slag gaat, aansluit bij degene die al bezig zijn. Zij kunnen het echter niet alleen, tegelijkertijd dient een commercieel plan ontwikkelt te worden die al ingezet wordt met dat puinruimen. Sponsors, geldschieters moeten eerlijke voorlichting krijgen en warm gemaakt worden voor de herstart van een van de mooiste clubs uit de geschiedenis. Het is daarbij onontbeerlijk dat het puinruim team goed samenwerkt en communiceert met het commerciële team. De lijnen moet transparant zijn. Daar ontbreekt het aan. Nu worden nog gouden bergen beloofd, totdat iemand anders weer een lijkengeur laat ruiken en men schrikt.

De technische staf.
In de technische staf loopt een trainer die het elftal maar niet aan de praat krijgt. Het is mij onduidelijk of dit aan de trainer ligt, of aan de spelers. Misschien wel aan beiden. Ik weiger te geloven dat deze trainer niet capabel is. Ik zou hem wel eens willen zien met een uitgebalanceerd team. Natuurlijk is het een gegeven dat hij mede debet is aan de samenstelling van de spelersgroep, maar dan nog is het mij niet duidelijk of hij alles er uit haalt wat er qua potentie in zit. Feit is dat er totaal geen lijn in het spel zit en dat er tactisch niet altijd even sterk wordt gewisseld. Spelers spelen zaalvoetbal en kick and rush tegelijk. Onduidelijkheden, geen afspraken ? Ligt het aan de coach ?
Wat is de rol van de assistenten ? Beiden, Metgod en Duut, zijn verdedigers. Opvallend dat mijn club dit jaar zoveel tegengoals krijgt. Is hun rol dan wel zo goed ? Wat doen zij om het team sterker te maken ? Basisbeginselen worden soms niet waargenomen in het veld. Zouden de heren van de technische staf dat zelf niet zo ervaren, en als ze dat wel doen, wat doen ze dan met dat gegeven tijdens trainingen. Ik zou bij vele trainingen aanwezig moeten zijn om een goed oordeel over de technische te kunnen geven.
Het moet, en kan in ieder geval beter. De spelersgroep zelf speelt daarin een grote rol.

spandoeken

De spelersgroep.
Ik vraag me allereerst af of de heren wel het besef hebben dat ze een van de mooiste baantjes van de wereld hebben. Beseffen ze wel dat ze in hun handen mogen klappen met datgene dat ze doen. Easy money verdienen noem ik het. Ik zit in een geheel andere positie en zou dolgraag eens een seizoen willen ruilen. Al was het alleen maar om de spelers eens te laten zien dat er ook op andere manieren gewerkt dient te worden in het leven. Ze zullen het echter niet aannemen, of wellicht juist wel, maar snel naast zich neerleggen.
Op het veld mis ik vaak basisprincipes, er zijn geen lijnen. Als speler 1 een actie onderneemt, wordt hij vaak niet begrepen door speler 2. Het ontbreekt aan automatismen, aan gogme.

Wat wij, met het oog op de toekomst, nodig hebben is in ieder geval een bikkel in de laatste linie, een man van naam is daarbij helemaal niet noodzakelijk, maar gewoon een type stofzuiger, iemand die het spel kan lezen en kan aanvoelen en die gewoon zijn taak doet, niets meer en niets minder. Een soort Hoogma of Hansson zullen we maar zeggen.
Op de backposities hebben we spelers nodig die rechts- en linksbenig zijn. Een linksbenige speler op de linkerkant, de rechtsbenige speler op de rechterkant. Types a la Drenthe en voorheen Emmerton, dravers langs de lijn die hebben we nodig. Mannen die naar de achterlijn toe durven te gaan, en als het kan een goede voorzet af kunnen geven. Daar valt op te trainen overigens. Misschien dan toch maar Giovanni van Bronckhorst terug halen ?
Natuurlijk hebben we ook een spits-uitschakelaar nodig, misschien dat Vlaar en/of Bahia hier aan kunnen voldoen, ook Greene zou een goede kunnen zijn, maar allemaal met maar een opdracht: de spits uitschakelen.

Op het middenveld kunnen de meeste sollicteren bij een andere club. Lucius, Hofs, Schreuder en Buys maken het niet waar en zijn in dit team niet meer dan middelmatig. Misschien worden ze verkeerd gebruikt.
Bouw het team rond De Guzman en Bruins. Behendige spelers, die met ingestuurde automatismen en met hun voetbalintellegentie het middenveld van de tegenstanders kwijt kunnen spelen. Op het middenveld hoort tevens nog een buffelaar te lopen. Misschien dan toch Buys, of wellicht Lorenzo Davids. Of kijk eens naar die Kenny Bakircioglu van Fc Twente of naar Suarez van Groningen, en vergeet het nieuwste talent Wijnaldum niet zo af en toe in te passen en te laten ruiken aan het grote werk.
Voorin moeten we snelheid op de vleugels hebben. Castelen en Slory, met daar tussen een lepe spits. Iemand die kan koppen, maar die ook kan binnentikken op de juiste momenten. Alves van Heerenveen? Gaat Castelen weg, dan posteren we Biseswar op die plek en geven we hem vertrouwen.
Als keeper posteren we Ekramy en bouwen we ook op die positie op. We nemen gewoon afscheid van heel veel spelers. Jammer maar helaas. Niet geslaagd, wegwezen !

spelersgroep

Kijk naar AZ, de meeste spelers liepen vorig jaar nog onderin de kelder van de hoogste divisie te spelen, nu is het een hecht team. Feyenoord moet ook die kant op. Niks geen namen kopen, gewoon rustige jongens uit ons eigen land, of jongens die gewend zijn aan ons land. Niks geen taalproblemen meer, gewoon lekker ballen. Natuurlijk moeten er aan de selectie een aantal frisse jeugdspelers worden toegevoegd.

Dus: Body achterin, intellegentie op het middenveld en snelheid en koelheid voorin.
Zoveel hoeven we niet te investeren. Als de technische staf dan ook nog eens op combinaties en voorzetten laat oefenen dan moet het al een eind goedkomen. Vervolgens moeten we van dit jeugdige team niet al te hoge verwachtingen hebben, en dat mag ook best gecommuniceerd worden. Wel moeten we dit zien als de basis voor een opbouwfase, waarbij de jeugd van enorm belang is.

Tot slot nog een tip voor de technische staf: posteer een van jullie eens op de tribune, oortje en microfoon mee en communiceren met de bank. Je ziet veel meer van grotere hoogte.
Als de technische staf en de selectie zich bewust zijn van het mooie vak en de mooie club, de lijken uit de kast zijn én de geldschieters bereid zijn om hun steentje bij te dragen, dan pas gaan we een serieus beleidsplan maken gericht op de toekomst.
Om eerlijk te zeggen, geloof ik er al weer in. Of is dat slechts een natte droom ?

Oh ja het moet beter zichtbaar worden, want als het beter zichtbaar is, wordt het ook zichtbaar beter. - door: Paulus M -

bron foto’s: www.feyenoordleven.nl

Fraser4ever

Geplaatst op 7 April 2007 door Giel

fraser4ever

8 april 2007, wederom AKTIE in de Kuip: http://www.youtube.com/watch?v=OpzF2GsqJ6A&mode=related&search=#