Archief voor de maand July 2006

Protected: Vakantie 2006 - week 29 (1)

Geplaatst op 17 July 2006 door Giel

This post is password protected. To view it please enter your password below:

North Sea Jazz 2006 in Ahoy’

Geplaatst op 15 July 2006 door Giel

De onverwoestbare blueslegende Buddy Guy (’Damn Right I Got the Blues’) was net als drie jaar geleden in Den Haag, wederom te gast op het North Sea Jazz Festival dat voor het eerst plaats vond in het Rotterdamse Ahoy’. Ook de fusionfans waren aangenaam verrast met de komst van gitaarvirtuoos Jeff Beck naar het NSJ in Ahoy’. Hij hoort thuis in het rijtje gitaarmeesters met o.a. Jimmy Page, Eric Clapton en Jimi Hendrix. In Rotterdam trad hij op met een all-star band met drummer Vinnie Colaiuta, bassist Pino Paladino en pianist Jason Rebello en als gast Stanley Clarke, de Paganini van de bas.

LINKS
NSJ 2006 Ahoy
Review NSJ in het AD
Jeff Beck
Buddy Guy
Stanley Clarke
CD cover artwork Buddy Guy at NSJ 2006

buddy guy nsj

‘Damn Right I Got the Jazz’ [Review door JackDaniels]

Gisteren een gezellig nachtje gehad op het NSJ in Ahoy. Samen met Giel door de diverse zalen gelopen en ik moet zeggen: dit werkt horizonverbredend.

Soms lekkere funk, salsa maar ook big band muziek tot zelfs ‘experimentele’ jazz. Onder het mom van “je moet het hebben meegemaakt” hebben Giel en ik met interesse deze vertoningen gevolgd. Soms met enthousiasme (bijv. Gabriel Rios) en soms met verbazing. Je begrijpt… niet alle jazzvormen zijn ‘ons ding’.

Maar goed… om kwart voor tien stonden we netjes vooraan in de Nile hal rechterpodium te wachten op Jeff Beck. Kan ik kort over zijn:
1. Hij is een Meestergitarist;
2. Fusion kan twee kanten op gaan. De ene kant vind ik wel wat; de andere kant vind ik een stuk minder.
3. Er zijn behoorlijk wat enthousiaste fans en er zijn ook behoorlijk wat ‘oudere’ fans die dachten “The Faces” terug te zien .
Aan het eind kwam de onvolprezen Stanley Clarke op een lekker funky nummer mee jammen.
Ook nog de ons bekende Jan (Rubberduck van Undercover) de hand geschud die “opeens” achter ons bleek te staan. (en wij maar denken dat ‘ie helemaal vooraan stond).

En toen snel geswitched naar het linker podium en ja hoor… zowaar onze eerste FOS (front of stage) ervaring dit jaar, wachten op Buddy Guy. We moeten bij dat “wachten” aantekenen dat het NSJ alles precies op schema liet lopen. Voor mijn mijn eerste Buddy Guy “beleving” (Giel had hem al eens eerder live gezien). Het was een hele ervaring. Buddy legt zijn ziel en zaligheid in de nummers die hij zingt en speelt. Hij speelt nog behoorlijk gitaar alhoewel hij al veel overlaat aan zijn sidekick Rick, die ook een behoorlijk deuntje kan meepielen. Veel bekende nummers van zijn laatste cd, maar ook veel nummers van zijn oude helden (’Got my Mojo working’ van Muddy Waters en ‘Boom Boom Boom’ van John Lee Hooker. etc.) Toppunt van de show is dat Buddy tijdens een nummer van het podium verdwijnt (achteruitgang) en opeens in het publiek staat te spelen. Giel en ik stonden uiteraard aan de verkeerde kant (we hadden toch FOS links moeten gaan staan). Toch best wel sensationeel voor zo’n 70 jaar oude blueslegende. Moeten we Keith Richards nog maar eens zien doen. Ook hier het bekende “Sorry this is not rehearsed” terwijl Buddy in een bepaald nummer aan het jammen is, plotseling stopt en een heel ander nummer begint. Aan het eind nog een niet onverdienstelijke ode aan Jimi Hendrix (Voodoo Child). Al met al een erg geslaagde vrijdagavond. Op het NSJ zien ze ons zeker weer terug. [website van JackDaniels ]

European Bigger Bang Tour 2006

Geplaatst op 11 July 2006 door Giel

abb

Onder de toeziende ogen van 60.000 Stones-fans annex tifosie en de kersverse wereldkampioenen voetbal Del Piero en Materazzi zelf, zijn de Rolling Stones op 11 juli in Stadio San Siro in Milaan begonnen aan de European Bigger Bang Tour 2006. Mick Jagger opende onder luid gejuich het eerste van 20 concerten in Europa met de woorden: “Ciao Milano, ciao Italia, campioni del mondo". De grootste verrassing in de setlist was ‘Con Le Mie Lacrime’, de Italiaanse versie van de song ‘As Tears Go By’. Ook ‘Streets Of Love’, de eerste singel van het in 2005 verschenen album ‘A Bigger Bang’ werd voor het eerst live gespeeld. De nieuwe single wordt overigens ‘Biggest Mistake’ ook van het album A Bigger Bang. De tournee zou al eerder in mei beginnen, maar werd uitgesteld nadat de 62-jarige gitarist Keith Richards bij een val uit een palmboom hoofdletsel had opgelopen. Dat gebeurde tijdens zijn vakantie in april. “Ik ben hersteld en kan niet wachten het podium op te gaan", aldus Richards. “Everything is cool", zei hij afgelopen maandag grijnzend. Op 31 juli staan Keith Richards, Ron Wood, Mick Jagger en Charlie Watts in de Amsterdam ArenA.

legende

LINKS
www.corriere.it
(klik op de foto’s in dit artikel voor een complete foto gallerie!)
www.iorr.org/ European Stones Fanclub
www.rollingstonesitalia.com
www.stonesforum.nl

SETLIST

01. Jumping Jack Flash
02. Its Only Rock n Roll
03. Oh No Not You Again
04. Let’s Spend the Night Together
05. Tumbling Dice
06. Streets Of Love (live debut)
07. Con Le Mie Lacrime [As Tears Go By] (live debut)
08. Midnight Rambler
09. Night Time (Is The Right Time)
10. Before They Make Me Run (tour debut)
11. Slipping Away

12. Miss You (to -b-stage)

B-stage :
13. Rough Justice
14. Under My Thumb (tour debut)
15. Honky Tonk Women

16. Sympathy For The Devil
17. Start Me Up
18. Brown Sugar

Encore :
19. You Can’t Always Get What You Want
20. Satisfaction

Finale WK voetbal 2006

Geplaatst op 9 July 2006 door Giel

De meningen zijn verdeeld over het persoonlijke duel le taureau Zizou en Mate(naaier)azzi.

Zo zagen de Fransen het:
zizou1

Zo zagen de Italianen het:
zizou2

concert at SEA - NO fun in the sun

Geplaatst op 9 July 2006 door Giel

Niet alle muziekfestivals worden vlekkeloos georganiseerd. Lees het commentaar van een ontevreden bezoeker uit het concert at SEA gasten boek

cas2006

July 09, 2006 - 01:41 PM - door Bob Lansier

Als regelmatige bezoeker van grote muziek festivals, kan ik zeggen dat het concert at sea me behoorlijk is tegengevallen. Hopend dat de organisatie lering trekt van deze onvolkomenheden.

- Ten eerste is de locatie gewoon niet goed om 60´000 mensen te ontvangen, de infrastructuur is er niet op berekend. Vandaar dat er ook files stonden naar het concert (25km bij Rotterdam) Eenmaal aangekomen op het eiland stonden er nergens borden die de weg wezen naar het concert toe, vandaar diverse keren achteraan de files moeten aansluiten.

- De bussen die ons ophaalden bij de parkeerplaats konden ons toch wel veel verder brengen bij de ingang ?, we moesten alsnog een heel stuk lopen.

- Geen vuilnisbakken te bekennen, vandaar dat ook iedereen alles maar op de grond gooide.

- Muziek keuze was wel ok, alhoewel Ilse er duidelijk het meeste lol erin had,erg jammer dat er geen toefgift was. Grotere schermen zijn iets duurder maar wel veel beter.

- Eten, moet ik daar nog wat opzeggen? Dit was mega slecht geregeld (volgens de website: “Aan beide kanten zijn voldoende drank en eetgelegenheden“) zwaar min punt!

- Geen afterparty, waardoor iedereen tegelijk weg ging, meestal in het donker omdat de lampen (van Boels verhuur) bijna nergens werkte, ook niemand van de organisatie om alles in juiste banen te lijden. Geen politie die het verkeer regelde, die stonden liever met een groepje van 4 man met elkaar te praten.

Al met al ga ik zeker niet meer naar dit concert toe, als een organisatie zo slecht is, dan vind ik het nog knap dat er geen ongelukken zijn gebeurd (alhoewel ik de hele nacht de hulpdiensten heb zien rijden met zwaailichten) Misschien een idee om als organisatie parkpop te bezoeken, is gratis, eten voldoende en goed te bereiken! [Bob Lansier].