Archief voor de maand May 2006

Bruce Springsteen & The Seeger Sessions Band - Live in de HMH 16 mei 2006

Geplaatst op 17 May 2006 door Giel

Bruce Springsteen & The Seeger Sessions Band.
Live Show Heineken Music Hall A’dam, 16 mei 2006.

Review door Paul Meerman

Bruce Springsteen, wat een topper, wat een plezier, wat een energie. De 17-koppige band gaf alles wat muziek zo mooi kan maken. In eenvoud toch perfectionistisch, soepel en warm uitgevoerd.

Werkelijk geen seconde is verspild aan het 2 uur en 35 minuten durende concert. Ballads, rock, folk, Country, jazz, blues, gospel… alles passeerde de revue. Vier eigen nummers die in een totaal andere stijl werden opgediend aan het publiek. En het was smullen.

Iedereen die wel eens Bill Wyman & The Rhythm Kings heeft gezien (ik vind die concerten van B & the RK altijd hartstikke leuk en de moeite waard), een vergelijking: Bill en zijn mannen zijn brugklassers schakelklas havo/mavo, Bruce en zijn band zijn 6 VWO’ers.

Omdat onze gemeenschappelijke muziekvriend Herman die ook naar de HMH zou gaan gisteren jarig was, en een e-mail hem niet tijdig bereikt heeft, moesten Giel en ik helaas zonder Herman op zijn verjaardag proosten. We deden dat voor aanvang in een cafe tegenover de artiesteningang. Na de versnapering zijn we naar buiten getogen, alwaar reeds dikke rijen wachtenden stonden. Nog steeds geen Herman. Terug naar de achterzijde, even neuzen bij de artiesteningang. En ja, na vijf minuten staan en kletsen werden de 50-60 aanwezigen verzocht een doorgang te maken, er werd gemeld dat Bruce zou komen en dat hij niemand aan zou raken (ivm mogelijke blessures aan zijn handen). Giel en ik stonden als derde/vierde persoon in het rijtje, tegen de buitengevel aan, gewoon relaxed te kijken naar alle “zotten” die zo graag een handtekening willen. Plots ging de schuifdeur open van de garage, we draaien een kwartslag en staan tegen een dranghek aan, frontrow backstage. Er kwamen twee geblindeerde busjes aan rijden en jawel pal voor onze neus stopten ze, Bruce stapt uit en loopt recht op ons af: “Hi guys how’re you doing ?". Hij is klein, gekleed in houthakkershemd met bijpassende bretels, was wat rustig, maar wel relaxed. De vrouw naast ons krijgt een handtekening op haar cd-tje, 50-60 mensen gillen Bruceeeeeee Bruceeeeeee, hij knipoogt onze richting op en loopt weg. Giel krijgt een hand van iemand, ik herken die man, maar wie is het? De schuifdeur gaat langzaam dicht. Verrek… het is de directeur van Mojo, met wie ik (namens het Stones forum) gesproken heb over de Geen Stones In De ArenA-actie in het najaar van 2005. Hij kijkt me aan, we schudden handen… “heee alles goed?” roept hij… “kijk uit voor je handen” roept hij ook nog, voordat de deuren bijna dicht zijn… Hmmm, hij had ons wel even backstage kunnen roepen dacht ik zo… hahaha.

Het concert was zoals gezegd top. Van 20.20 tot 22.55 uur, de muziek vloeit door de HMH (goede kwaliteit/akoestiek), ik heb waanzinnig genoten. Na afloop bood een van de PA-mensen mij nog een setlist aan. Leuk, jammer dat we niet hebben kunnen proosten met Herman, maar dat komt nog wel eens !

Helaas van de backstage meeting met Bruce (nog) geen foto’s, maar het was zoiets als in Parijs op 13 mei (zie foto’s). Met dien verstande dat The Boss in A’dam dus in een houthakkershemd met bijpassende bretels arriveerden.

[Paul Meerman, nickname MausWatts, is muziekliefhebber en o.a. moderator van het stonesforum.nl]

Links:
Bruce Springsteen
Folkforum.nl
Be True - Internet Magazine
Jouw Bruce Sringsteen
Jungleland - torrent website
Greasy Lake
Live Daily
Het Parool 17 mei 2006 - Concert review
Algemeen Dagblad 17 mei 2006 - Concert review
Oor 17 mei 2006 - Concert review
NOVA interview met Bruce Springsteen
ANP Foto’s door Paul Bergen
Mojo Concertfoto’s

Setlist Bruce Springsteen & The Seeger Sessions Band
Show HMH A’dam, 16 mei 2006, 20.25-22.55:

01. Mary Don’t You Weep
02. John Henry
03. Johnny 99
04. Old Dan Tucker
05. Eyes On The Prize
06. Jesse James
07. Cadillac Ranch
08. Long Black Veil
09. Erie Canal
10. My Oklahoma Home
11. Mrs McGrath
12. How can a poor man
13. Jacobs Ladder
14. We shall overcome
15. Open All Night
16. Pay me My Money Down
17. My city of ruins
18. Ramrod
19. You can look
20. Oh when the saints
21. Buffalo Gals

Bruce Springsteen - “Sold on Song” - BBC Radio 2

Geplaatst op 17 May 2006 door Giel

Bruce Springsteen speelde met de Seeger Sessions Band op 9 mei 2006 in een gerenoveerde kerk (LSO St. Luke) in Londen voor 200 prijsvraag winnaars. Een geweldige show “Sold on Song” van 57 minuten door een 17-koppige band opgenomen en uitgezonden (op 13 mei) door de BBC Radio 2. Luister zelf naar de 8 tracks van Bruce Springsteen & The Seeger Session Band van 9 mei jl. via de weblog
I AM FUEL, YOU ARE FRIENDS van Heather Browne uit California USA.

St. Lukes

DOWNLOAD “SPRINGSTEEN: SOLD ON SONG” ALS ZIP-FILE (76,3 MB)

01. Intro
02. “John Henry”
03. “Oh Mary Don’t You Weep”
04. “How Can A Poor Man Stand Such Times And Live?”
05. “Mrs. McGrath”
06. “My Oklahoma Home”
07. “Jacob’s Ladder”
08. “We Shall Overcome”
09. “Pay Me My Money Down”
10. Outro

Neil is boos!

Geplaatst op 1 May 2006 door Giel

neil young

Let’s impeach the president for lying
Misleading our country into war
Abusing all the power that we gave him
And shipping all our money out the door

[Neil Young - Let’s Impeach The President]

Het nieuwe album van Neil Young ‘Living With War’ is uit. Het was al te beluisteren via de website www.neilyoung.com maar vanaf 2 mei is het album ook via online muziekwinkels te downloaden. Later in de maand mei ligt de CD in de winkels. Zoals we gewend zijn van Young is het weer een prachtig album geworden, met een duidelijke boodschap. Want Neil is boos! Heel boos. Dankzij president Bush is de idealist en old skool protesting singer-songwriter in Neil weer boven gekomen. Met als gevolg een album vol met recht-voor-z’n-raap teksten, veelal agressief gespeeld door een power-trio (gitaar, bass, drums), maar ook melodieuze, welhaast cynische, riedels begeleid door trompet zoals in de titeltrack ‘Living With War’ ,’Shock And Awe’ en in ‘Let’s Impeach The President’ alwaar George Bush d.m.v. een sample een eigen (al dan niet onvrijwillige) bijdrage levert. Een 100-koppig koor sluit het album af in het bekende ‘America The Beautiful’. Verbeter de wereld, begin bij Neil Young!

Living With War tracklist:
01) After The Garden
02) Living With War
03) The Restless Consumer
04) Shock And Awe
05) Families
06) Flags of Freedom
07) Let’s Impeach The President
08) Lookin’ For A Leader
09) Roger And Out
10) America The Beautiful

Links:
http://www.neilyoung.com/
http://livingwithwar.blogspot.com
Living With War lyrics
Beluister ‘Living With War’ online in stream