Archief voor de maand February 2006

Gratis concert Rolling Stones in Brazilie

Geplaatst op 20 February 2006 door Giel

Stones in Rio

Meer dan een miljoen rockfans genoten op 18 februari 2006 van het gratis concert van de Rolling Stones op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro, Brazilie De show - waarin 20 songs werden gespeeld - was onderdeel van de ‘A Bigger Bang’-wereldtour. De band speelden op een gigantisch podium dat rechtstreeks was verbonden met het hotel waar de Stones verbleven. Het was de derde keer dat de Stones in Brazile optraden, maar de eerste keer dat de toegang gratis was. In het Zuid-Amerikaanse land kunnen veel inwoners zich geen dure concertkaartjes veroorloven. Duizenden agenten, brandweerlieden en medisch personeel waren ingezet om de massabijeenkomst in goede banen te leiden. Het stadsbestuur en twee telecom bedrijven draaiden voor de kosten van het concert op. Het concert werd rechtstreeks uitgezonden op televisie in o.a. Brazilie, Canada en de U.S.A. De dag erna waren er al audio- en beeldopnamen (dvd) te downloaden uit nieuwsgroepen en van torrent websites op het internet. Bovendien is/was het volledige optreden op 28 februari one night only te bewonderen op diverse Big Screens op velen locaties in de U.S.A. De geruchten gaan dat er in de loop van 2006 een officieele dvd van dit unieke concert wereldwijd op de markt komt.

Stones fans in Rio

The Rolling Stones - Copacabana, Rio de Janeiro, Brazilie
Zaterdag 18 februari 2006. The set list:

Jumping Jack Flash
It’s Only Rock’n Roll
You Got Me Rocking
Tumbling Dice
Oh No Not You Again
Wild Horses
Rain Fall Down
Midnight Rambler
Night Time Is The Right Time
Introductions
This Place Is Empty (Keith)
Happy (Keith)
Miss You (to B-stage)
Rough Justice
Get Off Of My Cloud
Honky Tonk Women (to main stage)
Sympathy For The Devil
Start Me Up
Brown Sugar
You Can’t Always Get What You Want (encore)
Satisfaction (encore)

Lees reviews op de website van It’s Only Rock’n Roll, The Rolling Stones Fan Club of Europe

Ophokken!

Geplaatst op 18 February 2006 door Giel

De ophokplicht gaat in Nederland nu ook in. De kippenhoest is onlangs Duitsland en Denemarken al binnengevlogen en komt dus steeds dichterbij. Dat betekent dat het dodelijk H5N1-virus onder het gevogelte oprukt. In Nederland is (nog) geen vogelgriep vastgesteld, maar minister Veerman van Landbouw maakt zich grote zorgen. Na afloop van het kabinetsberaad zei hij vrijdag “zijn hart vast te houden” voor de toekomst. Hij acht het vrijwel zeker dat het virus ook Nederland zal bereiken.

Deze reiger probeert de ophokplicht te ontduiken en zocht dekking in onze dakgoot:

reiger

De blauwe reiger is een grote, stevig gebouwde reiger. Hij heeft een lengte van 90-100 cm en een vleugelspanwijdte van 155-175 cm. De snavel is grijsgeel, in de paartijd oranje. Volwassen dieren hebben twee lange smalle sierveren aan het achterhoofd. Vaak vind je reigers heel onopvallend langs riet of op een veld staand, wachtend op een buit. De blauwe reiger leeft van vis, kikkers, mollen en muizen. Wanneer de kans zich voordoet gaat hij ook graag op bezoek bij tuinvijvers. Het nest van de blauwe reiger is een platform van takken dat in kruinen van hoge, oude bomen gebouwd wordt. Soms treffen we ook nesten aan in het riet of op rotsen.

Geloof

Geplaatst op 10 February 2006 door Giel

Indien iemand meent godsdienstig te zijn
en daarbij zijn tong niet in toom houdt,
maar zijn hart misleidt,
diens godsdienst is waardeloos.

- De Bijbel, De brief van Jacobus, hoofdstuk 1, vers 26 -
undefined
Opmerkelijke uitspraken over: GELOOF.

Cartoon

Geplaatst op 7 February 2006 door Giel

undefined

© http://giel.vara.nl/

Stones tijdens Superbowl

Geplaatst op 5 February 2006 door Giel

undefined

Het mini-optreden van de Rolling Stones in de rust van de Super Bowl op 5 februari 2006 in Detroit was een staaltje topsport van de producenten. In de rust van de finale American Football tussen de Pittsburgh Steelers en Seattle Seahawks kreeg de legendarische Britse popgroep twaalf minuten om de hits ‘Start Me Up’, ‘Rough Justice’ en ‘Satisfaction’ ten gehore te brengen. De producenten hadden zes minuten de tijd voor het optreden om de muziekstellage op te bouwen: 27 ton licht en geluid. Na de songs van Mick Jagger hadden zij weer net zo weinig tijd om de boel weer af te breken.

Het optreden van de Rolling Stones werd, net als de footballmatch, een van de meest bekeken gebeurtenissen van het jaar in de Verenigde Staten. Tientallen miljoenen Amerikanen, die werk en vrijetijdbesteding opzij zetten, keken naar de Super Bowl. De finale werd voorafgegaan door een optreden van Stevie Wonder, legende van Motown Music. Aretha Franklin zong voor het begin van de wedstrijd het Amerikaanse volkslied.

Het is niet voor het eerst dat een buitenlandse band in de rust van de Super Bowl het publiek moest vermaken. In 2002 nam de Ierse band U2 deze taak voor hun rekening.

Tijdens het concert dat de Rolling Stones zondagavond gaven in de pauze van de Amerikaanse Super Bowl in Detroit, heeft tv-zender ABC twee keer een seksueel getint fragment eruit geknipt. Twee jaar geleden schokte Janet Jackson de kijkers door in de pauze een borst te laten zien. Om een nieuwe rel te voorkomen zond ABC het Stones-concert met vijf seconden vertraging uit. Het nummer Satisfaction werd in z’n geheel uitgezonden, maar bepaalde passages in ‘Start Me Up’ en ‘Rough Justice’ konden volgens de regisseur niet door de beugel. Onder meer de frase ‘you make a dead man come’ uit ‘Start me up’ werd onhoorbaar gemaakt.

mooie foto Super Bowl Stones Tongue Stage
foto opklikken voor vergroting