Archief voor de maand January 2006

Bill Wyman & His Rythm Kings - In Concert

Geplaatst op 31 January 2006 door Giel

Maandag 30 januari 2006 om 20:15
Concert, Grote Zaal ‘t Oog, WestlandTheater De Naald, Naaldwijk
Bill Wyman & His Rythm Kings - In Concert

bass/vocals: Bill Wyman • guitar/ vocals: Albert Lee • guitar/vocals: Andy Fairweather Low • vocals: Beverly Skeete • drums: Graham Broad • piano/organ: Chris Stainton • guitar/vocals: Terry Taylor • sax/flute/harmonica: Nick Payn • sax/harmonica: Frank Mead + Special guest Eddie Floyd

http://img55.imageshack.us/img55/1526/billwymandenaald300106small4mc.jpg

Eindelijk konden wij in ons knusse WestlandTheater De Naald (slechts 450 zitplaatsen) in mijn eigen woonplaats Naaldwijk dus ook Bill Wyman & His Rythm Kings bewonderen. Samen met muziekvriend en Stonesforum-lid Arjan (JackDaniels) had ik maanden geleden al kaarten weten te bemachtigen, rij 6 midden voor het podium. En als er een original Stone in je eigen dorp komt moet je daar - behalve het optreden zelf - natuurlijk wel een mooie herinnering aan over houden, vond ik. Dus had ik me voorgenomen om het boek ‘Rolling with the Stones’ te laten signeren. Om ’s avonds niet met het kolossale boek te hoeven slepen had ik de zaalbeheerder gevraagd of ik het in de namiddag alvast kon brengen, dat was geen probleem. Ik werd door een technicus backstage binnen gelaten en voor ik wist stond ik op het podium midden in de Rythm Kings soundcheck! “Uhh.. hi Bill". Tijdens het eten heeft Bill het boek voor mij gesigneerd, een mooi aandenken.

Over het optreden en de setlist zal ik niet teveel in details treden. Dat zal zo’n beetje hetzelfde geweest zijn als al de voorgaande optredens in deze Nederlandse tour. De Rythm Kings spelen gewoon lekkere blues, uptempo jazz, soul, R&B, ballads en gitaarrock. En Bill blijft gewoon Bill. Hij komt nog steeds weinig van zijn plek vandaan, lacht af en toe wat meesmuilend, maakt een grap en bast met zijn beroemde duimpje met alle gemak van de wereld. Het zijn echter de overige bandleden die de show stelen. Een overspannen belastingadviseur (Nick Payn), Evert van de Pik (Frank Mead), een motorisch gestoorde dominee (Andy Fairweather Low), Catweazel (Albert Lee) en de fantastische vocaliste Beverly Bev Skeete met haar geweldig stemgeluid en dito performance. En niet te vergeten special guest Eddie Floyd, die een emotioneel eerbetoon bracht aan zijn onlangs overleden kameraad en soullegende Wilson Pickett.

Direct na het optreden nam Bill gewoon even rustig de tijd om voor het podium de door enkele fans meegebrachte memorabilia te signeren, waarna hij na een minuut of vijf weer verdween. Enkele bandleden namen het van hem over. Kees (Dartford) scoorde zodoende ook nog een handtekening van Bill op een cd cover. Gezamenlijk met concertgenoten Arjan, Kees en zijn vrouw Joke hebben we nog gezellig nage-Palmt in de foyer. Mevrouw Dartford gooide na enkele aanmoedigingen nog 1 keer al haar charmes in de strijd, wat haar helaas niet de gehoopte Bill-meet-and-greet opleverde, maar wel een concertposter! Toen er uiteindelijk een rolstoel werd binnen gereden ("taxi voor dhr. Wyman!") wisten wij dat het de hoogste tijd was… ;-)

Speciale dank aan: Bill (handtekening & concert), Arjan (Palm), Kees & Joke (foto’s), Peter de Neef (gastvrijheid)

De boom [gedicht]

Geplaatst op 14 January 2006 door Giel

deboomgedicht

DE BOOM

In een groot woud, met bomen van hout,
stond een bijzonder exemplaar,
met stevige stam en een mooie kruin,
op het eerste gezicht onkwetsbaar.

Geworteld in de grond, naar ruimte reikend,
zolang de jaargetijden verstreken.
Toonbeeld van karakter en temperament,
daarom werd de boom met respect bekeken.

De boom kreeg prachtige takken, met vruchten,
en kon jaren lang alle stormen doorstaan.
Deze boom had van niemand iets te duchten,
zelfs niet toen de bomen er omheen zijn gegaan.

De wortels bleven ademen, meer en meer vermoeid,
maar de boom was nog lang niet uitgegroeid.

Waarom werd de boom dan plotseling geveld,
is er iemand die mij dat verteld?

In een groot woud, met bomen van hout,
stond een bijzonder exemplaar.
Hij staat er niet meer, maar het beeld blijft vertrouwd.
We zullen je missen, geweldenaar.

[130106]

BitTorrent

Geplaatst op 4 January 2006 door Giel

BitTorrent, afgekort tot BT, is een peer-to-peer-programma (P2P). Concreet betekent dit dat je met BitTorrent bestanden kan uitwisselen met andere BitTorrentgebruikers. Toch verschilt het gebruik van BitTorrent grondig van dat van andere bekende bestandsuitwisselingsprogramma’s (zoals bijvoorbeeld Kazaa, WinMX, eMule). De laatste tijd wordt BitTorrent steeds meer en meer gebruikt. In dit artikel lees je hoe BitTorrent werkt en hoe je er zelf mee aan de slag kan.

Het BitTorrentprincipe

BitTorrent heeft een speciale manier van werken. Kijk eens even naar de volgende schematische voorstelling. Je ziet hier 6 pc’s die een bestand willen downloaden, dit zijn de leechers. De computer met S in het midden is de seeder. Een seeder is een computer die het volledige bestand reeds in zijn bezit heeft. Een tracker (niet op dit schema) is een website die informatie bijhoudt. Bijvoorbeeld hoe groot het bestand is, hoeveel seeders en leechers er zijn en hoeveel keer het reeds gedownload is. Een torrent is een bestand dat alle informatie bevat die je nodig hebt om te beginnen met downloaden.

principe

    Het principe van BitTorrent

Om het principe duidelijk te maken, kunnen we BitTorrent vergelijken met het overschrijven van een boek. E�n persoon (S) heeft het volledige boek ter beschikking (dat is dus de seeder). De andere mensen (6 in dit geval) hebben nog niets. Nu geeft de seeder hoofdstuk 1 aan persoon 1, hoofdstuk 2 aan persoon 2, enzovoort. Op het einde van dit doorgeefproces heeft iedereen ��n hoofdstuk. Nu kan persoon 1 zijn hoofdstuk met persoon 2 delen. En persoon 6 geeft het hoofdstuk dat hij reeds in zijn bezit heeft aan persoon 4. Dit ‘doorgeven’ gaat door tot iedereen het volledige boek heeft.

Vanaf het moment dat persoon 1 het gehele boek heeft, wordt deze persoon zelf een seeder. Hij downloadt dan namelijk niet meer, maar hij uploadt enkel de verschillende hoofdstukken naar andere personen. In tegenstelling tot andere P2P-netwerken, wordt je eigenlijk verplicht om het bestand ook te uploaden. Deze werkwijze zorgt ervoor dat ook anderen het bestand tegen een grote snelheid kunnen downloaden. [lees hier verder ]

Bron: http://branders.name/
Branders.name wordt geschreven door Ben Branders. Hij schrijft vooral over open source, met name over Firefox, Thunderbird, Jabber, Enigmail, GnuPG, etc. Ben schrijft voor Livre, een tijdschrift over open source in de Lage Landen. Daarnaast is hij ook actief lid van Mozilla Europe.

Nuttige links
Officiële BitTorrentpagina
Veelgestelde vragen over BitTorrent

Feyenoord ansichtkaart seizoen 74-75

Geplaatst op 1 January 2006 door Giel

Kent u ze nog, de Feyenoord ansichtkaarten? Deze kaarten kon je schriftelijk aanvragen bij de sportclub Feyenoord, en werden dan gratis naar je toe gestuurd. Op de achterkant waren de (gedrukte) handtekeningen van de selectie en trainers te bezichtigen. Ik heb er thuis nog steeds een aantal ingelijst aan de muur hangen.

Feyenoord 74-75

Deze kaart is van het seizoen 74-75. Het seizoen na de spectaculaire winst van de UEFA Cup. Deze cup werd namelijk in het seizoen 73-74 voor de eerste maal door een Nederlandse club behaald in twee finalewedstrijden tegen het Engelse Tottenham Hotspur (2-2 en 0-2). Jaren later, in het seizoen 2001-02, werd zoals ons allemaal nog vers in het geheugen staat, dit staaltje nog eens herhaald. Mijn grote favoriet uit dit zeventiger jaren elftal was ‘de Kromme’ Wim van Hanegem. Nu nog steeds te bewonderen als voetbalanalyticus in diversen sportprogramma’s op t.v.

de Kromme

Ikke, als jeugdige Feyenoord fan in 1972 :-)
www.voetbalplaatjes.nl

Rolling Stones wenskaarten 2006

Geplaatst op 1 January 2006 door Giel

Stones wenskaarten
Hier te bekijken, downloaden of online te versturen:
http://www.mijnalbum.nl/Album=I6IPTAMB

Happy New Year!