Archief voor de maand January 2005

Westland voor Azië

Geplaatst op 30 January 2005 door Giel

Steun Azi�

De eindstand van de actie “auto’s wassen voor Azië” is bekend!

Op zaterdagavond, 29 januari, is in Flora Holland het benefietconcert gehouden voor de actie “Westland voor Azië". Tijdens een avondvullend optreden van diverse bands, werden de opbrengsten bekend gemaakt van de actie’s welke onder de paraplu van de stichting Westland voor Azië zijn gehouden in de afgelopen maand. Zoals onderstaand al eerder is geschreven, heeft de Brandweer Westland ook flink de handen uit de mouwen gestoken en hen in warm sop gedompeld om middels de actie “auto’s wassen voor Azië” geld op te halen voor het goede doel.
Dat er flinke bedragen waren verdiend tijdens de actiedagen was ons al bekend, we hadden echter beloofd de eindstand pas bekend te maken, nadat deze tijdens de benefietavond verteld zou zijn. En dat is dus zojuist gebeurd. De heren Rob de Jong van de post Monster en Marco de Zeeuw van de post ’s-Gravenzande hebben vanavond aan Pernilla la Lau, de presentatrice van de benefietavond, het bedrag kenbaar gemaakt middels overhandiging van een cheque. Het bedrag dat op deze cheque staat vermeld is het geweldige bedrag van € 18.250,- bij één gewassen en gecollecteerd door de Vrijwillige brandweermannen en vrouwen van Brandweer Westland. De totaal opbrengst van de actie “Westland voor Azië” is absoluut geweldig te noemen. De Westlanders hebben met elkaar in een periode van nog geen maand € 392.000,- ingezameld voor het goede doel, de slachtoffers van de ramp in Azië. [bron: J.H. Stolk]

SIEGFRIED WOLDHEK

Geplaatst op 26 January 2005 door Giel

SIEGFRIED WOLDHEK (1951) tekent sinds 1976 portretten voor Nederlandse tijdschriften (o.a. Vrij Nederland: literaire portretten) en kranten (NRC: politieke prenten, sportmensen). Zijn werk werd dikwijls geëxposeerd en is in verschillende bundels gepubliceerd. Er staan ruim 1000 tekeningen op deze site. Hiervan kunnen genummerde en gesigneerde kunstdrukken worden besteld. UITGEBREID CV.

TU Delft heeft beelden van tsunami

Geplaatst op 19 January 2005 door Ronald

DELFT - De faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft heeft werkelijke metingen gemaakt van de beving en vloedgolf in Azië. De universiteit heeft dat woensdag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben de vloedgolf vastgelegd met radarhoogtemeters en de beweging van de aardkorst met GPS.

De Delftse onderzoekers hebben de lopende vloedgolf vastgelegd met behulp van radarhoogtemeters en de beweging van de aardkorst met GPS.

Op de beelden van de TU heeft de vloedgolf een hoogte van 1.40 meter en een lengte van 200 kilometer. Ook is te zien dat het eiland Phuket in Thailand door de beving 10 centimeter is opgeschoven. Volgens de universiteit is het bij eerdere tsunami’s nooit gelukt beelden te maken.

De TU meet sinds 1980 met satellieten het zeeniveau. De satellieten draaien veertien keer per dag rond de aarde. Het was ‘puur toeval’ dat een aantal satellieten net in de buurt van de zeebeving was.
Bron: Nu.nl

Windows crash!

Geplaatst op 17 January 2005 door Ronald

Windows RGIedereen heeft het wel is meegemaakt: zit je net lekker te werken achter je computer en vanuit het niets verschijnt er een foutmelding, crasht heel windows en ben je je documenten kwijt ….. :( Maar eindelijk is er de oplossing: een crashvrije windows!!

Of toch niet helemaal? ;)

Mooiste album hoezen 2004

Geplaatst op 17 January 2005 door Ronald

Weliswaar een beetje verlaat, maar deze stond nog ergens in een vermiste bookmark…. ;) Goed, januari is dus altijd de maand van de lijstjes en dit keer de categorie “Mooiste album hoezen van 2004″. Er staan een aantal zeer bekende hoezen in de lijst, maar van bijvoorbeeld het duitse Funkstúrung heb ik nog nooit gehoord (klinkt een beetje als funkstoring ofzo? ;)).
Hieronder een impressie van de nummer 2, 6 en 9.

2. Various, Two Culture Clash - 6. Nouvelle Vague, Nouvelle Vague - 9. Soulwax, Any Minute Now

Bekijk de gehele lijst op deze website.