Archief voor de maand December 2004

Help slachtoffers aardbeving Azië

Geplaatst op 29 December 2004 door Ronald

giro555.nl
In twee dagen tijd heeft de noodhulpactie voor Azië van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) via giro 555 € 2,7 miljoen opgebracht. De SHO zijn overdonderd en onder de indruk van deze respons van particulieren.
Drie dagen nadat enorme vloedgolven duizenden slachtoffers eisten en enorme verwoestingen aanrichtten in kustgebieden in onder meer Sri Lanka, India, Indonesië en Thailand, is de volle omvang van de ramp nog steeds niet duidelijk. Het dodental is inmiddels opgelopen tot bijna 70.000 en wordt nog elke dag naar boven bijgesteld. Meer dan een miljoen mensen hebben noodhulp nodig.
De hulp vanuit Nederland aan de getroffen gebieden begint inmiddels op gang te komen. Gisteren vertrokken de eerste vliegtuigen met hulpgoederen naar de getroffen gebieden. Met financiële bijdragen vanuit Nederland zijn vele lokale organisaties al dagen actief met noodhulp. Ze helpen onder meer bij het transport van gewonden en het bergen van lichamen. De meest dringende hulp bestaat uit schoon drinkwater, voedsel, medicijnen en onderdak.
Stort uw gift op Giro 555!
Zie voor meer informatie www.giro555.nl.