Archief voor de categorie 'Stamboom'

Uithangbord

Geplaatst op 2 February 2005 door Giel

Toen later in 1912 Rochus van der Hoeven het zaakje aan de Oranjesluis in Maasdijk van Kees de Boode overnam, stond er met grote letters op de voorgevel geschilderd: “Westlandsche Brood-, Beschuit- en Kleingoedbakkerij".

Naar aanleiding van het introductie verhaal Van Uithangbord tot Website op www.vdh-online.nl/about reageerde ons familielid oom Gees Polderman uit Vlissingen als volgt spontaan via e-mail:

“Bedankt voor het mooie verhaal, heb er nog iets in gemist het staat er nu onder als bijlage :”

[namens de webguys bedankt voor deze creatieve bijdrage!]

VDH Stamboom nu ook als pdf-bestand!

Geplaatst op 16 December 2004 door Giel

De laatste versie van de stamboom-vanderhoeven is hier nu ook als pdf-bestand te dowloaden (49 kb). Pdf-files zijn te bekijken met het programma Adobe« Reader« — free software. Je moet de view wel op 600, 700 of 800% zetten om de stamboom uit te kunnen lezen! Als je de stamboom echter optimaal wilt bekijken moet dat toch via Windows met GenoPro gebeuren. Met de display-option en de tools kan je dan met een paar klikken vanuit dat bestand foto’s bekijken en uitgebreide achtergrondinformatie zoeken en lezen.

VDH Stamboom

Geplaatst op 12 December 2004 door Giel

Toevoegingen of op- en aanmerkingen over de Van der Hoeven stamboom kunt u in deze rubriek plaatsen. Rechtstreeks mailen of uploaden mag natuurlijk ook.

VDH STAMBOOM ONLINE
Download GRATIS het programma GenoPro (v1.70 is completely free - 1 MB download) en installeer dit op je eigen PC:
www.genopro.com/free/InstallGenoProFree.exe
Bekijk via dit programma GenoPro de Van der Hoeven stamboom:
http://home.kabelfoon.nl/~gillespy/Stamboom/vanderhoeven.gno
(Dit bestand openen vanaf de huidige locatie) Uitgebreide instructies of hulp nodig? Stuur een e-mail

VDH: de familienaam nader verklaard

Geplaatst op 10 December 2004 door Giel

(van der) Hoeven, de familienaam nader verklaard
Een hoeve is een boerderij. De naam Hoeven is onstaan uit de aanschaf van een bepaalde hoeveelheid grond in 1882 door de abdij van Cisterciencer van St. Bernard in Noord-Brabant. Deze hoeveelheid was gelijk aan 100 “hoeven", een locale meting van oppervlakten in die tijd. Een hoeve is ongeveer 12 bunder. Een “bunder” was ongeveer de oppervlakte van een gemiddelde landbouw boerderij. Een bunder = een hectare = 10.000 vierkante meter.

(van der) Hoeven, definition of the familyname
Hoeve or boerderij are dutch words for farm. The name Hoeven originated from the purchase of a certain amount of ground in 1282 by the abby of Cisterciencer of St. Bernard. This amount was equal to 100 “hoeven", a local measure of area in those days. A hoeve is approximately 12 bunder. A “bunder” equals the area of the average agricultural farm.