Archief voor de categorie 'Sport'

GLORY DAYS IN DE KUIP - Feyenoord 2016-2017

Geplaatst op 21 May 2017 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

GLORY DAYS IN DE KUIP - Feyenoord seizoen 2016-2017
Door Paul Meerman & Giel van der Hoeven

Glory Days in de Kuip beschrijft het seizoen 2016-2017 van Feyenoord. Geschreven vanuit de ware beleving door twee trouwe supporters waarin iedere échte Feyenoordsupporter zich kan herkennen. Kameraden, die van jongst af aan naar de Kuip gaan om tijdens thuiswedstrijden hún club Feyenoord aan te moedigen. Liefhebbers van passioneel voetbal én van kwaliteitsmuziek, wat ook als rood-witte draad door hun verhalen en verslagen loopt. Tevens zijn per wedstrijd de opstelling en het scoreverloop vermeld. Waardoor het ook een handig naslagwerk geworden is van een seizoen waarin het 15e kampioenschap door de Rotterdammers werd behaald.

Het boek bevat 238 pagina’s en kost: € 15,95 (excl.verzendkosten). Indien u meerdere boeken tegelijk besteld zijn er aantrekkelijke kortingen. Vanaf eind mei ook verkrijgbaar bij: The Read Shop in Naaldwijk.

Klik hier om de LuLu spotlight-pagina van de auteurs bekijken.

ADWestland200517

[lees artikel als scan uit AD Westland 20-05-17 of: hier online]

Lees ook het AD Rotterdam artikel: Gelukkig hebben we de foto’s nog (met citaten van de Glory Days auteurs).

Boek
Hoe de gelukkige supporter verder moet na het kampioenschap? ,,Gewoon blijven doorleven'’, zegt schrijver en trouw supporter Paul Meerman. ,,En ons boek lezen, haha.'’ Samen met zijn Kuipmaatje Giel van der Hoeven schrijft Meerman sinds de start van het seizoen aan Glory Days in de Kuip. Het boek over hun beleving als Feyenoord-supporter is doorspekt met humor en kritiek, maar komt altijd uit hun rood-witte hart. ,,Wij vinden dat je best mag zeggen waar het op staat. Dat standbeeld voor Giovanni bijvoorbeeld, vind ik erg vroeg. Net zoals zijn contract in januari te vroeg werd verlengd. Uiteindelijk is het goed uitgepakt, maar waarom het seizoen niet even afwachten?'’

In het boek komen alle ups en downs uit het seizoen aan bod, maar het mooiste van op de tribune zitten bij Feyenoord is toch het saamhorigheidsgevoel. ,,Eigenlijk zijn het allemaal wildvreemden en toch ga je er amicaal mee om'’, zegt Van der Hoeven. ,,De mensen die voor en achter me zitten ken ik niet bij naam, maar we hebben ze allemaal bijnamen gegeven. Je trekt met ze op als vrienden. Want met een rood-wit hart word je geboren, dat maakt ons allemaal een.'’

De leukste periode van het seizoen waren voor Meerman de laatste paar weken voor de eindstreep. ,,Dat zijn de dagen dat supporters van verschillende clubs elkaar op het werk nog leuk kunnen dollen. Is de schaal eenmaal binnen, dan is het feest, maar een dag later is het ook wel weer voorbij.'’ De zomer doorkomen zonder voetbal vindt de auteur geen enkel probleem. ,,Laten we wel wezen, voetbal is toch vooral de belangrijkste bijzaak van het leven. En ik heb genoeg andere hobby’s.'’ © anp

Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

Feyenoord is een olifant in een dierentuingracht

Geplaatst op 5 November 2011 door Giel

olifeynt

Helaas moeten we constateren dat supporter analyses van de laatste weken scherp en terecht zijn geweest. Het optimisme daarentegen was onterecht. Wij wisten allang dat keeper Mulder gewoon niet geschikt is voor een eredivisieteam dat in de top-5 wil meedraaien. En dat El Dramadi een momentenvoetballer is die op sommige momenten kan uitblinken en (veel) andere momenten niet thuis geeft (als je in de woestijn al door het ijs zakt doe je iets niet goed). Vlaar aanvoerder onwaardig is en de Vrij daarom meegaat in de negatieve spiraal. Vleugelverdedigers (D. Fernandez, Leerdom, Martins Min drie) die achteruitlopen als de tegenstander aan de bal is en op verkeerde momenten mee naar voren gaan. De aankopen Bah-kal en @superguidetti leuke aanvullingen zijn maar geen brekers. We vleugelaanvallertjes (Ruben ‘handtas’ Schaken en Cabralletje) hebben die soms best leuke dingen laten zien maar te weinig effectief zijn, idem dito voor de spitsen G. Fernandez en onze Zweedse Roenie. Enige lichtpuntje is kleine Clasie die zich goed ontwikkeld, maar dan hebben we weer een trainert die hem op foute momenten buiten de basis houdt (GA Eagles). Ik concludeer dat het effect Koeman is uitgewerkt en de mouwen gewoon weer opgestroopt moeten worden. Terug naar de Wim Jansen-methode: een solide verdediging neerzetten (te beginnen met een keeper met uitstraling) en stoere verdedigers (geen angsthaasjes) met uitstraling a la Ruud Heus, Henk Fräser, John de Wolf, ‘IJzeren’ Rinus Israël, Theo ‘de tank’ Laseroms… maar helaas die categorie is uitgestorven. En kwaliteit om kracht te compenseren komen we tekort helaas. Door het schijtbeleid van Gudde & cs komen we kwaliteit (en kracht) te kort. Kortom: Feyenoord is momenteel zo labiel als een olifant in een dierentuingracht! (maar ook die is er toch op eigen kracht weer uitgekomen ;) )

Nog zo’n voorbeeld van ‘de voetballende jeugd van tegenwoordig’: ik zie net Wijnaldum (ex-Feyenoord) een (weer onterechte!) strafschop missen. Het verwende kind stort na de redding van de keeper ter aarde als een dramaqueen uit de hoogste acteer regionen. Matenaaiertje Mertens had die penalty weer eens met een schwalbe (is dat niet ‘fopval’ in het Belgisch?) binnen gesleept. DOE EFFE NORMAAL ALLEMAAL! Wees een kerel.

Het pedante en arrogante KNVB moet ook maar eens bij zichzelf te raden gaan. Het is gebleken dat het uitvoerende personeel niet capabel is en gewoon amateurs zijn. Week op week maken scheidsen en grensen cruciale fouten. En maar met de mantel der liefde blijven bedekken; niet kunnen waarnemen, buiten het gezichtsveld en dat soort drogredenen, onacceptabel. Voetbal Nederland gebruik je verstand, en wees een werkdier (intelligente olifant) indien dat nodig is.

feyhekel020
© FC Knudde

Feyenoord, Feyenoord wat gaan we doen morgen?

Geplaatst op 25 October 2010 door Giel

feysupp

Wij gaan weer winnen, alleen met hoeveel is de vraag? Wij zullen geen tegenstanders afslachten met dubbele cijfers, al zou dat natuurlijk de ultieme wraak en genoegdoening zijn als je dat woensdag tegen VVV voor elkaar krijgt. Nee, Feyenoord is winnen met 1 doelpuntje verschil met veel bloed, zweet en tranen. Zindering en opwinding bij het legioen, scheldpartijen en cynisme, emotie en commotie, soms vreugde en veel verdriet… niet fijn maar wel Fe-Ye-Noord! Je wordt nou eenmaal geboren als mannetje of vrouwtje, hetero of homo, blank of zwart, Feyenoorder of niet. Zo simpel is het en zo simpel moeten de problemen aangepakt worden. Liefst door mensen met de juiste eigenschappen en écht clubgevoel. Want Feyenoord lijdt en het hele land lijdt mee, dat is pas erg!

Ook ik begrijp dat dit een proces van jaren is en sterk afhankelijk van het budget in deze huidige voetbal conjunctuur. Volgens technisch directeur Leo Beenhakker is er op de korte en lange termijn niets mogelijk dus laten we ons beperken tot de dag van vandaag en morgen iets doen met de beperkte middelen die er wel zijn. Want “we moeten door” is het veel gehoorde cliché van gisteren na de wedstrijd.

De huidige spelers moeten zich realiseren dat ze werkzaam zijn bij een instituut, niet zomaar een werkgever waar ze eventjes hun talenten voor (veel) geld kunnen tentoonspreiden. Het Legioen wordt niet voor niets de 12e man genoemd, behandel ze dan ook als gewaardeerde collega’s, met respect. Dus spelers realiseer je dat je een teamsport bedrijft waarbij samengewerkt moet worden met andere spelers én supporters of je het leuk vindt of niet. En geef kinderen een handtekening, ga met ze op de foto en gedraag je normaal. Bestuurders wees creatief en transparant maar verkoop ‘onze club’ en dus onze zielen nooit aan een gevulde investeerder zonder clubgevoel en met babbels zonder inhoud, zoals laatst elders met een geel/zwarte Fietstas wel gebeurd is. En behandel de supportersvertegenwoordiging ook als een volwaardig partner. Hooligans zijn niet representatief voor het legioen, de overgrote meerderheid bestaat uit verstandige goedwillende voetballiefhebbers (‘Watching football is not a crime’ valt regelmatig op een spandoek in de Kuip te lezen), die vanmorgen figuurlijk doodziek waren van de oorwassing van gisteren maar wel gewoon aan het werk gingen. Technische staf geef duidelijkheid aan de selectie. De Cler uitkotsen en vervolgens weer in genade aannemen kan gewoon niet, bovendien voegt hij als routinier niks toe aan deze groep. El Ahmadi maakt er continue een potje van, een potje pingelen welteverstaan. Daar hebben we nu niets aan, het ligt niet in de aard van deze jongen om de mouwen op te stropen, dus nu onbruikbaar. Deze mannen (en misschien nog wel meer) hebben duidelijk een negatieve invloed op de groep (inclusief supporters), routeniers of niet. Onverzettelijke kerels hebben we nu nodig, qua postuur en karakter. En met het Feyenoordgevoel, want het hoeft niet altijd aangeboren te zijn het kan zich ook ontwikkelen als je er eenmaal mee besmet bent. Eén voorbeeld: Paul Bosvelt. Ga ook eens een niveautje lager kijken en bij de amateurs of daar wel jongens lopen met de juiste eigenschappen en karakter. Ga voorlopig volgens de Wim Janssen methode te werk, dicht metselen die verdediging en op de counter spelen. Daar hebben we de voorhoedespelers wel voor want een Wijnaldum, Castaignos en Schaken moet je niet tegen een muur van verdedigers op laten lopen maar op snelheid de diepte in sturen. Schaam je er niet voor want talloze Italiaanse clubs zijn beroemd geworden met die spelwijze.

Wij als supporters hoeven geen technisch geschoolde voetbal Godenzonen te zien zonder clubgevoel en die na twee seizoenen de deur uitlopen. Wij willen blijven houden van ‘onze jongens’ ook als ze na een flinke staat van dienst na jarenlange noeste arbeid vol prestaties eervol uitgeluid worden, naar een andere respectvolle werkgever of hun voetbalpensioen.

Feyenoord moet weer groots en angstaanjagend ( in de goeie zin van het woord) worden en de supporters moeten weer écht TROTS kunnen zijn! De letters R. S. en T. (de meest fanatieke vakken in de Kuip) staan niet voor niets in dit woord. Want nog erger en kanslozer dan verliezen met dubbele cijfers is medelijden krijgen van de supporters van je grootste tegenstanders!
___||___

EDIT 28/10: laten we hopen dat het een herstart inluidt…

2 (getal)

Geplaatst op 13 July 2010 door Giel

Het getal twee, weergegeven door het enkele cijfer 2, is het getal dat direct na één komt en direct voor drie.

oranjewater

FOCUS
~
Concentreren op innerlijk gevoel.
Of met: hocus pocus pilatus pas,
ik wou dat ik wereldkampioen was,
met het toverwoord focussen naar ‘t doel.
~
Door jezelf te verliezen in de strijd,
mis je ‘t doel en raak je de magie kwijt.

oranjewater

Le Grand Départ Rotterdam

Geplaatst op 4 July 2010 door Giel

040710-1

Burgemeester Ahmed Aboutaleb glom van trots. De EHBO meldde dat er geen bijzondere dingen waren gebeurd. En ondanks de regen kwamen maar liefst 450.000 (!) toeschouwers naar de proloog van de 97ste Ronde van Frankrijk met de start in Rotterdam. Zij zorgden voor een geweldige sfeer, die vooral de Nederlandse renners kippenvel bezorgde. En dat lag zeker niet aan de regen, die gelukkig nooit hevig genoeg werd om ook daadwerkelijk de wedstrijd dramatisch te beïnvloeden. “Het was gigantisch, zeker op de Erasmusbrug. Ik reed door een muur van geluid. Nou, die vuvuzela’s van het WK-voetbal zijn daar niets bij", aldus de Nederlandse renner Maarten Tjallingii.

040710-5

Hij kwam zag en overwon zoals hij dat al vaak in tijdritten deed. Op Fabian Cancellara stond ook in Rotterdam, net als vorig jaar bij de proloog in Monaco, weer geen maat. De Zwitser legde de 8,9 kilometer af in exact tien minuten rond. Zijn gemiddelde snelheid bedroeg daardoor 53,4 kilometer per uur. Het leverde hem uiteraard de gele leiderstrui op. Cancellara was tien seconden sneller dan de Duitser Tony Martin. De Brit David Millar eindigde op 20 seconden als derde. Zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong (38) reed naar een knappe vierde plaats.

040710-2

Op zondag 4 juli waren we aanwezig in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet, zo’n 8 km na de start van de eerste etappe die op de Erasmusbrug plaats vond. Een deel van het parkeerterrein aan de Binnenban was ingericht als People Village. Een plaats waar tour-liefhebbers terecht konden voor ontspanning, activiteiten, levende muziek en meer vermaak. En waar op twee levens grote beeldschermen de tour ook via tv-beelden gevolgd kon worden. In het Informatiecentrum vond de tentoonstelling ‘Tour Experience, Hollands wielerglorie’ plaats. Net als in de Kunsthal in Rotterdam deze zomer waren hier historische foto’s te zien van dé Nederlandse wielerfotograaf Cor Vos. Allemaal beelden van de afgelopen 30 jaar die door hem geschoten zijn vanaf zijn vaste plek achter op de motor en op plekken waar Cor een moment stil stond om een valpartij of om komische voorvallen te vereeuwigen.

040710-4

Het was indrukwekkend en gezellig om de renners van dichtbij aan te moedigen en te fotograferen. De Rabobank ploeg was er veel aan gelegen om onderweg naar de finish in Brussel iemand mee te hebben in de kopgroep. Dat lukte want Lars Boom plaatste een geslaagde demarrage en samen met de Belg Wynants en de Spanjaard Perez reden ze bijna 200 km in een kopgroep. Via de Zuidhollandse en Zeeuwse eilanden en West-Brabant gingen de coureurs en alles wat daarbij hoorde naar België. De finish was aan het einde van de middag in Brussel na een rit van 223,5 kilometer. De etappe werd na diverse valpartijen in een sprint gewonnen door de Italiaan Petacchi.

040710-3

Lees ook tourrenners-op-weg-naar-brussel.
Meer foto’s op: flickr.com en letourfotoside.nl
en tourdefrancerotterdam.nl