Archief voor de categorie 'Kunsthuis 18'

Ap Heus & Rien Olijslagers - Twee Delen

Geplaatst op 8 January 2012 door Giel

Expositie “TWEE DELEN” in Kunsthuis18


Expositie: 07/01 - 05/02 ‘12

Rotterdammer Rien Olijslagers (1954) en Westlander Ap Heus (1959) zijn vrienden en oud collega’s. Als reclameschilders leerde ze elkaar eind jaren zeventig kennen. In hun vrije tijd deelden ze gezamenlijk interesse in de beeldende kunst. Bij de expositie opening op 7 januari las Rien voor uit eigen werk en Ap begeleide hem op gitaar met de eigen compositie ‘Elm Street’. [lees hier verder]

10 jaar Kunsthuis18 expositie BETER GEWETEN

Geplaatst op 9 November 2010 door Giel

BETER GEWETEN, te zien van 27 november tot en met 19 december in Kunsthuis18, is een expositie van Ingrid Rollema en Wouter Johan van Leeuwen. Menig Westlander kent Rollema als bevlogen kunstenares en voormalig directeur van de Vrije Academie in Den Haag. Zij nodigde ‘jonge held’ Van Leeuwen uit om gezamenlijk te exposeren. Met werk dat zij in de week voorafgaande aan de opening ín Kunsthuis18 vervaardigen.

BETER GEWETEN presenteert o.a. tekeningen, grafiek en installaties als intense uitdrukking van het gevoel van de kunstenaars over de huidige wereld. Een wereld waarin ons via allerlei kanalen heel veel informatie wordt aangereikt. Welke informatie laten we toe en welke ‘zappen’ we weg? Met zoveel informatie weten we veel, maar zouden we ook beter kunnen weten? En: de wereld komt steeds dichterbij, maar hoe zit het met het hier en nu? Vragen die aanzetten om eens stil te staan bij de redenen waarom we de dingen doen zoals we ze doen.

Iedereen is van harte welkom bij de feestelijke opening van de expositie op zaterdag 27 november om 14.00 uur. Tegelijkertijd proost Kunsthuis18 dan op het tienjarig bestaan met meer dan honderd exposities, duizenden bezoekers, samenwerking van vele vrijwilligers en gedeelde passie van kunstenaars en kunstliefhebbers. Tijdens de expositie worden diverse activiteiten georganiseerd voor basisschoolleerlingen, donateurs en sponsors, en Westlandse kunstenaars. Met een speciale rol voor de exposanten.

10jrKH18
Follow Kunsthuis18 on Twitter

Kunsthuis18 - info

Geplaatst op 27 August 2010 door Giel

kh18gr

Kunsthuis18 is een veelzijdig podium voor hedendaagse beeldende kunst in Westland. Onze galerie biedt 70m² expositieruimte én een ontmoetingsplek aan kunst, publiek en kunstenaars. Gevestigd of nieuw, vanuit Westland en omstreken, solo of in groep. Kunsthuis18 staat voor pionieren, onverwachte verbindingen en verrassende combinaties. In ons pand en op locatie.

kh18kl
Kunsthuis18
Zuideinde 18
2671 MH Naaldwijk
www.kunsthuis18.nl
info@kunsthuis18.nl
http://twitter.com/Kunsthuis18
Tel. 06-38775475 (secretaris)
KvK 27194375
Bankrekening 368162133

Bezoekersinformatie
Kunsthuis18 ligt in het centrum van Naaldwijk, dichtbij de achterzijde van winkelcentrum De Tuinen. Onze locatie is op allerlei manieren uitstekend bereikbaar. Er zijn in de directe omgeving diverse parkeerplaatsen.

Openingstijden
Zaterdag: 13:30 tot 16:30 uur
Zondag: 13:30 tot 16:30 uur
Uitgezonderd: zomer- en kerstvakantie
Toegang gratis
Bezoek op afspraak mogelijk

Wij zijn een organisatie van vrijwilligers, afkomstig uit of met sterk gevoel voor de kunstsector: gastheren en gastvrouwen, tentoonstellingscommissie, pr-commissie en bestuur.

Bestuur:
Bert van Harten, voorzitter
Wendy van Es, secretaris
Helga Knoll-vd Schoor, coach
Harry van Heijningen, penningmeester

Tentoonstellingscommissie:
Raymond Vijverberg
Atie Mast-Wolfert
Frits Veenland
Laurie Ellen Giggey

Pr-commissie:
Joke van der Zeijde
Janine Nuttycombe
Charlotte Boers
Wendy van Es
Giel van der Hoeven Kunsthuis18@caiway.net