Archief voor de categorie 'video of the month'

Zonnestraal

Geplaatst op 29 May 2021 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail

zonnestraal

ZONNESTRAAL
Een lichtstraal van de zomerzon
Laat de gouden oorring glanzen
Laatste overlevingskansen
Verdwijnen met de noorderzon

Koningsdag, the day after [27-04-2021]

Geplaatst op 30 April 2021 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail

Vorig jaar werd Koningsdag woningsdag… we waren locked down but not locked out! Helaas is dat in 2021 nog steeds zo. Dat neemt niet weg dat we ons niet vermaken op ‘the day after’…


[Lizzy & Yuri @ the beach HvH]


[Kingsday 2021: De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is - Godfried Bomans]

Dichtplicht 13
Je leert wat tijdverspilling is; wat je wel en niet moet doen
Als je afstemt op je eigen wijs, word je je eigen klankbord
Dat is de vrijheid die je krijgt – naarmate je ouder wordt
Na een tijdje doe je geen dingen meer die je niet wilt doen

De Dude stoffeert

Geplaatst op 13 February 2021 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail

De Dude stoffeert
Vandaag een tapijtje gelegd in de werkkamer. In other words: a new rug in the mancave. Het destijds moderne figuratieve blauwe vloerkleed was versleten en gedateerd. Met de film The Big Lebowski in gedachten (“That rug really tied the room together”) heb ik gekozen voor een retro maar eigentijds tapijt dat authentiek Perzisch oogt. Mooi motief, dieprood van kleur, stevig dichtgewoven en afgewerkt maar zacht en warm aanvoelend. De synthetische Diantha Pers heeft 166.400 pooldraden/m² maar ziet eruit als wol (het is maar dat u het weet). Op de verkoop website schreef ene Aladin in zijn online review: ‘mooi kleed, wil alleen niet starten! (grapje)’. Joh, vlieg op! Ik ben er blij mee. En het maakt de kamer in een keer een stuk ruimtelijker… waardoor de muziek als wellust der verbeelding nóg beter klinkt!

Ussen Dudes

Popprijs Westland 2014 finale 151114

Geplaatst op 17 November 2014 door Giel

Zaterdag 15 november 2014 vond in Nederland Drie in Wateringen de finale plaats van de 2e editie van Popprijs Westland. Een initiatief van WPC Nederland Drie en Muziek Centrum Westland. De finalisten waren: Harvest Road, FON 14, Betrayed bij Rage en 12:04 [Twelve04]. Alle vier de bands kregen op weg naar deze finale professionele bandcoaching en twee bands gingen tot slot nog aan de haal met: een phototshoot (best band performance) en studiotijd bij Mantis Audio en een optreden op het DijkRock Festival 2015 (beide voor de beste band). Eervolle vermeldingen waren er voor alle deelnemers, organisatie, sponsoren én fans/bezoekers! Zie hier een beeldimpressie van de finale-uitslag plus de reactie van de winnaars:

BANDS:

12:04
Members: Myscu (vocals), Stephan (bass), Eddo (drums), Mark (guitar).
Genre: Grooving mix of Rock, Funk and Rap
Hometown: Nederland en Omstreken

Betrayed By Rage
Members: Peter van der Scheer (vocals), Toby Weidmann (drums), Robin van Lier (bass/backing vocals), Koen Smits (lead guitar), Eizejan Vellekoop (rhythm guitar).
Genre: Metal.
Hometown: Naaldwijk

Fon 14
Members: Bradley Pigmans (zang), Leonard de Jong (gitaar), Jesper Boon (drums), Sjoerd Schaap (basgitaar).
Genre: Rock.
Hometown: Westland

Harvest Road
Members: Rafael vd Wel (zang/gitaar), Jos Zuiderwijk (drums), Robert Verkade (bas) Niels Molenaar (toetsen/ gitaar), Jeroen Voogt (gitaar).
Genre: Southern rock, country, rock ‘n roll, funk, pop, indie rock en blues.
Hometown: Westland.

Twee van de vier finalisten speelden op donderdagavond 6 november ook op de Muziekzolder in Maasdijk.

Ben Caplan & The Casual Smokers (CAN)[vid]

Geplaatst op 23 February 2012 door GielBen Caplan & The Casual Smokers perform “Conduit” @ The Company House, March 15th, 2011. [Filmed & edited by Jeff Miller]

De muziek van Caplan & The Casual Smokers blinkt uit in diversiteit, variërend van poëtische ballads tot hectische gipsy folk. De nummers bevatten een verrassende diepte en muzikaliteit. Begonnen als een bij elkaar geraapt zooitje muzikanten, overtuigd door de meesterlijke genialiteit en drive van Ben Caplan. Hij is de echte schreeuwlelijkerd en neemt het publiek mee in zijn nummers door de verrassende refreinen, waar opvalt dat hij toch wel een behoorlijke gelijkenis heeft met Tom Waits (niet qua uiterlijk, des te meer qua vocalen). Voor The Casual Smokers kan het niet gek genoeg op het gebied van hun muziekinstrumenten, van contrabassen tot violen en van sax tot fluit!

Het album ‘In the Time of the Great Remembering’ werd uitgebracht op 3 september 2011 en is verkrijgbaar op vinyl en online. In april 2012 zal de band weer door Nederland toeren.