Archief voor de categorie 'Algemeen'

Valse pret

Geplaatst op 2 April 2021 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail

Humor is een houvast in tijden van crisis maar politiek blijft valse pret.

‘Ik spreek hier de waarheid’
‘Ik sta hier niet te liegen’
‘Ik heb niet gelogen’
‘Ik lieg niet’

Het lijkt een slecht gedicht maar het zijn écht de woorden die demissionair minister-president Rutte gisteren tientallen keren uitsprak in een uren durend debat. Het had meer weg van een 1 aprilgrap waarbij de kiezers voor de gek werden gehouden. En waar ‘the day after’ weldenkende burgers met verbazing en schaamte op terug zullen kijken. Het hoofdonderwerp was het enige integere kamerlid dat Nederland momenteel ‘rijk’ is: Pieter Omtzigt. Inderdaad ja, hij die enkele weken geleden nog zo vriendelijk was om zijn boekje ‘Een Nieuw Sociaal Contract’ voor mij te signeren, een man van- en voor het volk die strijdt tegen de arrogantie van de macht.

Gisteren zegde de voltallige oppositie het vertrouwen in Rutte op. Hij leek zo vlak voor het Paasweekend het haasje te worden. Toch werd de motie van wantrouwen (“wegwezen, Rutte!”) weggestemd door VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Vervolgens werd er een motie van afkeuring (“vooruit blijf nog maar, Mark.”) aangenomen. Waarna de Vergeetachtige beterschap beloofde. De hele schertsvertoning had veel weg van een serie sketches met de pop Vergeetachtige Jantje uit Sesamstraat, die steevast reageert met: “O, ja, dat was ik vergeten!” Al is dát voor de tv-kijker een stuk leerzamer.

Net toen ik mijn interesse in de politiek in een donkere afgrond voelde wegglijden, moest ik op deze Goede Vrijdag denken aan de laatste worden uit ‘de bijbel’ van ‘onze Pieter’: ‘We kijken niet alleen naar de wilde en hoge golven maar houden onze visie, ons doel in zicht. Dat doel ligt op een aantal terreinen wel een stukje verder dan we tot voor kort dachten, maar als we koers houden en naar de horizon en de hemel kijken in plaats van naar de golven, komen we vanzelf dichterbij.’ Amen en fijne Paashazen.

[Lukrake Notities - autobiografische aantekeningen door GvdH - publicatie als drukwerk in 2022 | Beeld ANP/SesameStreet/VK/RS].

“Politiek is de afdeling amusement van de industrie.”
[Frank Zappa 1940 - 1993].

De Dude stoffeert

Geplaatst op 13 February 2021 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail

De Dude stoffeert
Vandaag een tapijtje gelegd in de werkkamer. In other words: a new rug in the mancave. Het destijds moderne figuratieve blauwe vloerkleed was versleten en gedateerd. Met de film The Big Lebowski in gedachten (“That rug really tied the room together”) heb ik gekozen voor een retro maar eigentijds tapijt dat authentiek Perzisch oogt. Mooi motief, dieprood van kleur, stevig dichtgewoven en afgewerkt maar zacht en warm aanvoelend. De synthetische Diantha Pers heeft 166.400 pooldraden/m² maar ziet eruit als wol (het is maar dat u het weet). Op de verkoop website schreef ene Aladin in zijn online review: ‘mooi kleed, wil alleen niet starten! (grapje)’. Joh, vlieg op! Ik ben er blij mee. En het maakt de kamer in een keer een stuk ruimtelijker… waardoor de muziek als wellust der verbeelding nóg beter klinkt!

Winterweelde 2021

Geplaatst op 12 February 2021 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail

Lekker hoor zo’n rondje over ‘t ijs! ❄️
Kwam nog een paar bekenden tegen… 👍🏽😁


Schaatswonder


‘t Kan vriezen, ‘t kan dooien


Wandelen door Rotterdam


Rotterdam poëzie

Wemelen
Sereen wakend in de nacht
Witte winterweelde wemelt
als gevallen engelen neer
Verbannen uit een klare hemel
Het wemelt
van de wonderen om ons heen
Onverwacht en onberekenbaar
Het wemelt
van losgeslagen zwarte gaten
die alles op hun pad verorberen
Vermoeide wandelaars schrijden
in de fakkeltocht naar huis
Kalm door stuurse sneeuwbuien
uitblazen onder de klare hemel
Geen mystiek moment laat mij
tot enige rust verleiden

[uit: Opgepakte Draden door GvdH 2016]


Iris Vaart [GvdH]

Dichtbundel ‘Zagemans vol II - dichtwerk’ gepubliceerd

Geplaatst op 28 December 2020 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail

Wat ben ik aan het doen? Zojuist mijn dichtbundel ‘Zagemans vol II - dichtwerk’ afgemaakt en gepubliceerd via Brave New Books! Leuk toch? 😉📖🖋

De eerste versie van de bundel ‘Zagemans - dichtwerk’ verscheen in beperkte oplage in november 2019 n.a.v. de STDK expositie ‘Kruisbestuiving’ in Kunsthuis18 Naaldwijk. Deze aangepaste en uitgebreidere versie (vol II) is nu ruim een jaar later verschenen via uitgeverij Brave New Books. #schrijverstussendekassen #gillespy #zagemans

HIER online te bestellen!

En de ZKV’s en bundels onder eigen naam zijn HIER te bestellen.

Merry Xmas & Happy 2021

Geplaatst op 25 December 2020 door Giel

Twitter facebook YouTube E-mail

En moge het nieuwe jaar op alle gebied een jaar worden waarvan je zegt het mag nog jaren duren! 🎅🏽🎶🤶🏻🎸🎷📚🖌💪🏽🔴⚪️⚽️😀🕶❄️☃️✊🏽👍🏽 Proost! 🍾🥂🍻 Giel & Trudy 👥